Salutare! Pot executa servicii de transport marfa ca titular de II, dacă nu sunt angajat? Menționez ca sunt și manager transport și șofer? Firma are licenta transport marfa ARR și eu am semnat un contract fix cu o firma de curierat. Mulțumesc anticipat!
Buna seara! Am vazut de curand pe site ca mi s-a anulat o expertiza contabila de catre instantanta la propunerea unui expert parte care a spus ca nu am bifat categoria "institutii publice". Se poate anula raportul de expertiza pe care eu l-am depus fara semnatura expertilor parti, deoarece acestea desi au porimit raportul meu prin e-mail, nu au dorit sa colaboreze, alegand sa faca opinii separate. Mai mult, desi eu am fost expertul desemnat de instanta, nu am primit nimic referitor la anularea raportului de expertiza. Ce pot face in acest sens pentru a justifica faptul ca expertiza nu se referea la institutii publice, erau implicate persoane fizice si o primarie?. Mentionez ca eu am mai avut expertize cu alte institutii publice, dar nu am intampinat niciodata asemenea problema.Multumesc
Cum procedez in cazul in care am un contract de vanzare-cumparare in care proprietarul este Cirstea , cu "i" din "i", nu cu "i" din "a", cum se cere acum. In eventualitatea unei succesiuni, pot intampina mostenitorii acestuia probleme? Si daca trebuie facuta o modificare, cum procedez. Multumesc anticipat.
Am fost numita de catre o asociatie presedintele comisiei de cenzori fara a cunoaste foarte bine activitatea pe care o vor desfasura cei din asociatie. Ulterior am aflat ca acesti asociati au aplicat programe pentru accesarea fondurilor europene, dar nu sunt seriosi si as vrea sa revoc acest mandat. Deocamdata nu am semnat niciun contract, insa ei deja au obtinut fonduri de 1000000 euro pentru niste activitati in agricultura. Pur si simplu nu semnez contractul, dar nu raspund pentru ca au accesat fondurile alea fiind mentionata o comisie de cenzori la care eu am fost presedinte?
Am obtinut la instanta de fond anularea unor procese verbale de amenda de la ANAF in suam de 4000 lei. Platisem totusi in termen de 48 ore suma de 1500 lei amenda, in caz ca nu castig in instanta. Acum pe fond am castigat, mai am de asteptat 2 saptamani sa vad daca ANAF-ul depune apel. In acest timp mi-a venit executare silita pentru suma pe care o aveam de achitat la finante din anul 2017, in valoare totala acum de 2350 lei. Pot cere finantelor sa ma amane pana fac cererea de rambursare a sumei platite cu titlul de amenzi (1500 lei)? Cei de la finante imi cer insistent sa platesc, . Mentionez ca nu mai am activitate din iunie 2018, firma e pe pierdere, nu am niciun salariati din 2017 si nu am posibilitatea sa platesc decat esalonat. Va multumesc.
As dori sa stiu cum pot intrerupe o imputernicire notariala pentru depunerea declaratiilor la Anaf pentru un client care a refuza sa incheie contract de colaborare pentru prestarea serviciilor de contabilitate. Mentionez ca am incheiat cu aceeasi persoana un contract de colaborare pe o firma, acesta a deschis alte 4 firme si mi-a facut pe toate imputerniciri pentru a-i transmite declaratiile, fara a mai face si contracte. Din martie 2017 i-am transmis declaratii, fara a primi contravaloarea serviciilor prestate. si nu as mai dori sa continui . Administratorul tot sustine ca daca nu ii transmit declaratiile voi plati eu amenda pentru nedepunere, dar nu am niciunj contract cu el incheiat pentru cele 4 firme. Ce pot face in acest caz? Va multumesc anticipat!
Buna ziua. As dori sa stiu daca autoturismul cu care circula un debitor care nu are nici carte de identitate si niciun bun mobil sau imobil pe numele sau poate fi sechestrat de catre executorul judecatoresc pentru a obtine suma de bani cu care acesta este dator creditorului intr-o executare silita. Multumesc! Mentionez ca autoturismul este proprietatea personala a mamei sale, dar numai acesta circula cu el.
As dori sa stiu daca pot intenta fostului sot un proces penal pentru furt intre soti, avand in vedere ca la partaj am castigat masina cumparata din banii proprii am divortat de sot din vina sa exclusiva , deoarece nu avea niciun venit si a vrut cu tot dinadinsul sa-si insuseasca masina , care este considerata de el bun comun. Mentionez ca masina mia- luat-o din curtea casei in care locuiam impreuna si mi-a dus-o la tara la parintii lui in in iauarie 2014, unde se afla si in prezent. Am facut numeroase sesizari la politie, dar mi s-a spus ca trebuie sa fac partajul. Am cerut si in instanta sa vad starea masinii prin intermediul unui executor si am obtinut asta, insa in prezent fostul sot mi-a facut apel la partaj si intentioneaza sa lungeasca procesul pentru ca starea masinii sa fie una precara. Doresc sa stiu daca pot face ceva, avand in vedere ca masina nu m-a lasat s-o inmatriculez si doresc sa o folosesc pentru ca am nevoie de ea. Multumesc mult
Am obtinut in incheierea de admitere in principiu cota de 80% pentru un autoturism ce il revendic la partaj.E obligatoriu sa fac si lotizarea acestuia in instanta?