avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate Corneanu Mariana

Activitate Corneanu Mariana

Răspuns la discuția Instrainare apartament
Cata vreme litigiul nu s/a incheiat definitiv, deci nu aveti o hotarare judecatoreasca definitiva
puteti nota litigiul fara probleme, chiar daca sunteti in cale de atac in prezent.
Răspuns la discuția Inchiriere
Fac o rectificare , are aceleasi drepturi cu dv in ceea ce priveste actele de administrare intre care se numara si inchirierea sau acces la imobil pentru a-l putea administra. Drepturile si puterile sale se refera si sunt numai in legatura cu actele de administrare.
Răspuns la discuția Inchiriere
Chiar daca nu va place imputernicitul copropietarului dv. cata vreme are o procura de administrare autentica il reprezinta pe copropietar si deci are aceleasi drepturi cu dv
In virtutea acestei procuri are drept la cheie si la acces in imobil intocmai ca si cel pe care il reprezinta.
Chiar si fara testament in temeiul mostenirii legale sotul dv va mosteni o parte din bunurile dv in concurs cu mama dv.Chiar si cu testament in temeiul rezervei succesorale mama dv. tot va mosteni o parte a bunurilor dv. Deci, prin succesiune indiferent de modalitate sotul nu va mosteni totul.
Răspuns la discuția partaj
In principiu daca ati fost citat in instanta si nu v-ati prezentat probabil ca partajul a fost admis. daca apartamentul era proprietate comuna a fostilor soti ma indoiesc ca instanta l-a atribuit in intregime fostei dv. sotii, caz in care nu ar fi avut cum sa vanda si partea dv.Cel mai bine ar fi sa verificati la Biroul de carte funciara, cartea funciara a apartamentului sa vedeti ce s-a inscris sau sa solicitati la instanta de partaj dosarul respectiv sau copie a sentintei pronuntate, asta daca mai aveti citatia cu nr. de dosar daca nu, intrebati la arhiva respectivei instante .
Răspuns la discuția Instrainare apartament
Notarea litigiului in cartea funciara se face la Biroul de carte funciara de care apartineti prin prezentarea unui certificat de grefa care sa certifice existenta litigiului asupra imobilului respectiv.
Răspuns la discuția ce e de facut
Asa cum vi s-a spus mai sus daca este casa sa nu aveti ce face, incercati sa va intelegeti cu el cand este treaz si poate reusiti sa va transfere o parte din casa in proprietatea dv.
Altfel, sunteti la discretia sa.
Răspuns la discuția ce e de facut
Sa intelegem ca doar tatal este proprietarul casei ?
Răspuns la discuția tentativa de omor
Sunt prea multe aspecte care nu se pot aprecia la acest moment. Ar trebui sa aveti toate datele din dosar si chiar si asa nu putem preconiza cum o sa evolueze procesul si nici ce va hotara instanta. Fiecare dosar penal are propria sa evolutie si finalitate functie de multi factori si nu se pot face pronosticuri cu privire la cuantumul pedepsei ce se va aplica in cazul fratelui dv.
Ca sa va faceti o idee, spre exemplu, omorul simplu se pedepseste cu inchisoarea intre 10-20 ani iar omorul calificat, cu inchisoarea intre 15-25 ani iar tentativa se pedepseste in ambele cazuri iar tentativa se pedepseste cu o pedeapsa cuprinsa intre jumatatea minimului si jumatatea maximului prevazute de lege pentru infractiunea consumata. Apoi sunt circumstantele care pot atenua sau inaspri pedeapsa etc. Fratele dv. este acuzat de din ce spuneti de comiterea a trei infractiuni lucru care creste cuantumul pedepsei aplicate.
Acelasi sfat : angajati un avocat bun.
1.Un motiv de recurs: nu s-a acvirat dosarul de fond;
2. Cercetare judecatoreasca incompleta deoarece Adresa Interpol de verificare a perioadei de arest efectute in strainatateconfirma durata arestului dar in opinia parchetului nu este suficient pentru ca nu detaliaza regimul de arest, in penitenciar , la domiciliu etc.

De subliniat ca au fost 5 termene , aceasta adresa a fost solicitata de parchet si se afla la dosar de la al doilea termen, iar despre dosarul de fond ca sa mai vorbim cata vreme existau la dosar sentinta penala decizia din apel si cea de la ICCJ.

Vi se pare admisibil recursul in aceste conditii/