avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate Olivia Bozdog

Activitate Olivia Bozdog

Firma constructoare se obliga sa izoleze termic blocul, sa schimbe instalatia de apa (coloana), sa construiasca acoperis. In schimb firma constructoare a putut construi apartamente la mansarda. A construit acoperisul si apartamente la mansarda. Nu a platit nici utilitatile folosite, nu a executat nici instalatiile de utilitati in mansarda, nici tencuit exterior.
In urma procesului se incheie contractele cu cei care a fost incheiat precontractul si se intabuleaza la Cartea Funciara. Firma a intrat in insolventa. Se inchide in 2 saptamani. Cei care au dat avans isi pot recupera putin din pierdere prin preluarea apartamentelor in stadiul in care sunt.
Ce se intampla cu locatarii proprietari anteriori de pe scara, carora nu li s-au indeplinit ceea ce li s-a promis si nici nu mai are cine.
S-a incheiat un antecontract de construire apartament la mansarda cu o firma (SRL). Contractul a fost autentificat de catre un notar. S-a dat avans pentru realizarea apartamentului, in baza antecontractului. Firma a amanat mereu finalizarea constructiei, iar in final a ajuns in stare de faliment. S-a dat in judecata firma, Hotararea finala a instantei a fost (in urma promisiunilor asociatului unic al societatii de a finaliza apartamentul, a mai lucrat la el in timpul derularii procesului ) ca sa se predea apartamentul contractantului. Persoana in cauza a primit o instiintare pentru a merge la o firma de insolventa pentru a incheia impreuna cu un notar contractul de vanzare cumparare a apartamentului.Firma a intrat in insolventa si se va inchide.
Intrebari :
- intrucat firma a construit mansarda in baza unui contract incheiat cu proprietarii scarii de bloc, dar nu a rezolvat toate obligatiile care ii revin din contract, se poate ca aceste obligatii sa revina celor care au apartamentele construite la mansarda?
(de ex. : schimbarea instalatiilor de apa, izolarea termica a blocului,etc)
- in timpul construirii mansardei s-a consumat curent electri, apa, etc. iar acestea nu au fost plartite de firma constructoare. Cine plateste aceste cheltuieli.
- legatura la reteaua de curent electric inca nu a fost facuta. Din cate stiu cei de la Electrica nu fac bransamente pana cand nu-si primesc banii, cum se poate proceda?
- Proprietarii ceilalti de pe scara, pot veni cu alte pretentii fata de noi?
-
Daca in contractul dumneavoastra nu se precizeaza modul de reziliere a contractului cu aceasta societate ,adresati-va Oficiului pentru Protectia Consumatorului. Este un abuz sa va solicite 100 de euro daca acest lucru nu este precizat in nici un act incheiat si semnat de dumneavoastra cu acestia.
Răspuns la discuția termen incasare daune materiale
multumesc mult pentru raspunsuri.
In baza hot. judecatoresti s-a stabilit o suma de incasat drept daune materiale si alta pentru daune morale. Este un termen stabilit pentru primirea acestor sume?
Am si eu o intrebare: persoanele care au lucrat in proiectare, iesite la pensie dupa legea 19, pot solicita recalcularea pensiei in functie de contributia de asigurari sociala platita, tinand seama ca au fost platiti in acord si pentru sumele incasate s-au platit asigurari sociale, iar pensia s-a calculat doar la sumele inscrise in cartea de munca. Conform legii 263 dreptul la pensie se stabileste pe baza principiului contributivitatii.
Solicitam criteriile de incadrare a unui imobil intr-o anumita categorie : f. bun, bun sau satisfacator.
este vorba de verificare la fata locului.
In cadrul unei expertize tehnice judiciare pentru evaluarea unei cladiri supuse iesirii din indiviziune , care sunt criteriile pe baza carora se face incadrarea unei cladiri in una din cele 3 categorii? Cladirea are parter si demisol partial amenajat ( bucatarie, baie, camera si 2 pivnite). Parterul este in stare foarte buna, toate camerele sunt decomandate, cu amenajari simple (sobe de teracota, parchet, tamplarie din lemn in stare buna, baie cu cazan de baie), care trebuie doar modernizate, iar la demisol pe langa faptul ca trebuie modernizat este prezenta si igrasia. Toti peretii sunt intregi, fara fisuri sau crapaturi..
Cum decurge aceasta vizitare ?Vor fi si discutii, se fac consemnari de vreun fel?