avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat si mediator

Activitate Avocat si mediator

Răspuns la discuția taxa de timbru
Reclamantul nu poate face dovada ca are venituri reduse, ca sa beneficieze de OUG 51/2008, intrebarea mea se raporta strict la faptul ca acesta este detinut politic si dupa cum bine stiti beneficiaza de scutirea de taxele de timbru extrajudiciare, dar nu stiu cum sta treaba in cazul taxelor de timbru judiciare.
Discuție taxa de timbru
In cadrul unei actiuni de dobandire a unui teren prin uzucapiune, in care reclamantul este deportat politic, beneficiaza acesta din urma de o scutire sau reducere la taxa de timbru pe valoarea totala a litigiului? Va multumesc.
De obicei, angajatii bancilor primesc comision pentru clientii care vin sa efectueze diferite operatiuni...asa ca da, motivul pentru care insista il constituie posibilitatea castigurilor materiale. :)
Sedinta de informare cu privire la mediere dureaza cateva minute. Sunt sigur ca partile pot face un efort sa ajunga la mediator, mai ales pentru a afla ca pot scuti mult timp alegand medierea in favoarea instantei de judecata.
Răspuns la discuția Micul dictionar juridico-diabolic
:D =D> foarte tare!
Răspuns la discuția restituire taxa auto
mc mult! :)
As vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru actiunea de restituire a taxei auto pentru un autoturism second hand adus din Uniune.
Vreau sa introduc o actiune pentru inmatricularea unui autoturism adus din UE in Romania fara plata taxei de poluare. Competenta este a sectiei de contencios administrativ din cadrul tribunalului.
Ce valoare are taxa de timbru pentru aceasta actiune? Adica este una fixa sau se calculeaza la valoarea obiectului actiunii?
Răspuns la discuția avocat stagiar
mc.
Discuție avocat stagiar
Vreau sa introduc o actiune pentru inmatricularea unui autoturism in Romania fara plata taxei de poluare. Competenta este a tribunalului. Problema este ca sunt avocat stagiar si, dupa cum stiti, nu pot pune concluzii orale la instantele de ordin superior judecatoriilor. :(
Totusi, as putea sa il rog pe maestrul meu, avocat definitiv, sa introduca actiunea pe numele sau, urmand sa il substitui in instanta, si sa depun numai note scrise. As putea face asta din punct de vedere legal? Stie cineva daca acest dosar se poate judeca in lipsa? multumesc.