Buna-ziua!
Ajutati-ma, va rog, cu ceea ce trebuie sa fac la revenirea din CIC-pna la 3 ani ai copilului.
Precizez ca copilul implineste 3 ani pe 12.octombrie 2010.
-care este prima mea zi de munca?
-se face o cerere de reluare a activitatii inainte de aceasta daca la firma?
-ce documente trebuies semnate si cerute la reluarea activitatii ca: fisa post, contract colectiv de munca pe firma, regulament de ordine interioara, etc?
-pentru fiecare document prezentat mie si ambiguu pentru intelegerea mea in acel moment, pot sa solicit un ragaz de studiu al acelui document? Cat pot sa solicit si daca nu-mi este pe plac-sa zicem-. trebuie sa-l semnez si sa fac obiectiunea langa semnatura asupra aspectului care nu-mi convine?
Multumesc foarte, foarte mult pentru ajutor si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra, rugandu-va sa ma mai ajutati, daca ceva nu o sa-mi fie pe inteles.
Buna ziua! Am si eu citeva nelamuriri daca ma puteti ajuta. Lucrez la o firma mica cca. 10 angajati si in aproximativ doi ani am semnat doar vreo 5 state de plata[adica drepturile banesti pe 5 luni] iar in privinta CO anul trecut am aflat intimplator ca pe luna decembrie am fost trecut in CO in timp ce eu lucram linistit, si nu am primit nici banii de CO macar minimul pe economie cit il am trecut pe cartea de munca. SI apropo sint tare curios cand se va termina cu treaba asta cu salariul minim pe CIM si cu restul banilor la negru? La ultima marire a salariului minim administratorul a facut un act aditional care e nesemnat de mine, am primit si eu o copie si la semnatura angajatului apare o semnatura.( nu este semnatura mea) In cazul in carevoi avea probleme cu angajatorul ma ajuta toate acestea intrun tribunal? Va multumesc anticipat!
Am inceput Co cu 01.01.2006, CO este pe acest an. Acesta l-am intrerupt cu CM.
Am inteles idee, nu se poate sa nu returnez banii necuveniti. Asta este valabil si pentru Prima de Vacanta, nu?
Luminati-ma si pe mine. M-am mutat dintr-un oras intr-altul si nu am incheiat contractul de munca din fostul oras, luindu-mi concediu odihna si concediu medical de la 01.01.2006. am primit banii pe CO si acum imi caut ceva convenabil de lucru aici. Inca nu am gasit si am intrrupt CO cu CM. In momentul incetarii contractului de individual de munca trebuie sa returnez contravaloarea CO de pe acest an? Exista vreo posibilitate sa nu dau cota-parte CO?
Luminati-ma si pe mine. M-am mutat dintr-un oras intr-altul si nu am incheiat contractul de munca din fostul oras, luindu-mi concediu odihna si concediu medical de la 01.01.2006. am primit banii pe CO si acum imi caut ceva convenabil de lucru aici. Inca nu am gasit si am intrrupt CO cu CM. In momentul incetarii contractului de individual de munca trebuie sa returnez contravaloarea CO de pe acest an? Exista vreo posibilitate sa nu dau cota-parte CO?
este oare posibil sa preiau de la o familie sub 35 ani un teren atribuit de catre primarie? in contract am inteles ca nu este specificat ca acest teren nu se poate instraina. conform legilor in vigoare as putea sa devin proprietara a acestui teren sau acest teren va trebui redat primariei daca familia sub 35 de ani nu construieste nimic. in momentul de fata exista un proiect pt casa si toate aprobarile de constructie luate. imi doaresc f mult acest teren. cum sa fac?
mii de multumiri!
si tare nu stiu ce documente sa solicit la primarie. casa este la tara si are teren intravilan si extravilan. nu am detinut niciodata o locuinta proprietate si de aceea nu stiu ce sa cer de la primarie. proprietara are in jur de 70 ani si inca nu are luat titlul de proprietate. eu doresc sa fac un imprumut in banca si vreau sa stiu ce sa cer de la primarie, in asa fel incat dupa ce o sa fiu proprietara sa nu mi se intample ca sa nu fie ceva in regula si propietara fiind batrana, sa moara si eu sa ma cert cu mostenitorii pe cine stie ce bucatica de teren, ajungand la judecati infinite. "iluminati-ma" si pe mine, va rog!
mii de multumiri!
Cum pot sa demonstrez ca o camera de 11mp dintr-un apartament de 2 camere, cu dependintele si dotarile necesare in folosinta comuna nu constituie "locuinta", conform Legii locuintei, care unletior am cedat-o prin cumparare si donatie (asa permitea legea in '92), celeilalte chiriase. Trebuie sa merg in instanta? Cum? Va multumesc!
ce demersuri trebuie sa fac sa demonstrez ca nu am incalcat nici-o lege atunci cand am instrainat o camera de 11mp dintr-un apartament de doua camere si cum sa demonstrez conform legii locuintei ca "o locuinta este o camera sau mai multe cu dotarile si dependintele necesare in folosul unei persoane sau familii" si ca aceasta camera nu putea sa fie locuinta cel mult locuinta convenabila si era trecuta pe numele de casatorie, impreuna cu ex-sotul meu, instrainarea facandu-se prin donatie. primaria imi atribuie aceasta camera ca fiind locuinta, lundu-mi dreptul , dupa despartirea de sotul meu, de a primi o locuinta cu chirie pt mine si copilul meu. am apelat si la avocatul poporului, dar raspunsul a fost legat tot de locuinta sociala, eu aducand argumente ca am solicitat locuinta cu chirie.