avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate Studentu

Activitate Studentu

Salutare ,

am o mica problema , raspunsul il cam stiu , totusi as dori citeva opinii , poate si o baza legala cit de cit , in cazul unei infatisari la instanta .
Problema e relativ simpla, in 2001 am incheiat un contract cu Dialog , in 2002 tin minte ca se transformase in Orange , eu nu am mai platit , fapt pentru care acestia au reziliat contractul . Acum dupa 5 ani ! , ma trazesc cu un telefon ( dupa ce am primit o instiintare de plata cu 2 sapt. inainte de telefon ) de la firma de recuparea a Orange-ului , care imi spuneau sa platesc acei bani de .. 1 mil + taxa de reziliere 13-14 mil .
Eu unu nu am degind sa platesc acesti bani , pentru ca cel putin , din cite stiu si eu , dupa 3 ani nu mai au puterea de a ma obliga la achitarea sumei ( desi datoria exista ) , iar parca dupa 5 ani sunt scos si din evidentele bancilor , asta in cazul in care vreau sa fac un credit .
Ceea ce ma interesa , 1. am dreptate ? 2 daca am dreptate , care e baza legala , daca nu am dreptate , care e baza legala .
Atit . Va multumesc
violeta B. a scris:

imi spuneti va rog frumos la ce instante poate pune concluzii un jurist? va multumesc.


acu citeva mesaje , ti se explica ca nu mai exista functia de " jurist " . Raspunsul fiind evident , la nicio instanta .
Cit despre consilier juridic , tot in mesajele anterioare vei gasi legea care iti ofera informatiile necesare .
Răspuns la discuția Iesirea minorului din tara
mish a scris:

S-a modificat legea 248/2005(art30) ?


ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.96 din 29 noiembrie 2006
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate
Alineatul (1) al articolului 30 va avea următorul cuprins:

"Art. 30. - (1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
a) minorului care este înscris în documentele de călătorie ale ambilor părinţi sau, după caz, este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate însoţit de aceştia i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceştia;
b) minorului care este înscris în paşaportul unui părinte şi călătoreşte în străinătate împreună cu acesta sau, după caz, este titular al unui paşaport individual sau, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte, din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea călătoriei respective în statul sau în statele de destinaţie, precum şi cu privire la perioada acesteia sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
c) minorului care este înscris în paşaportul unui părinte şi călătoreşte în străinătate împreună cu acesta sau, după caz, este titular al unui paşaport individual sau, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
d) minorului care este titular al unui paşaport individual sau, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmează să se desfăşoare călătoria, precum şi datele de identitate ale însoţitorului respectiv."
Răspuns la discuția Problema de interes general
Si de ce ai pus acest mesaj in 4 sectiuni ? :)
Răspuns la discuția O problema pentru toti
:) Probleme aveti si voi .
Răspuns la discuția Clauza de recumparare ?
Si , cam ce conditii viitoare ar putea sa stipuleze, astfel incit sa .. poata avea un oarecare drept de / preemptiune / ?

Inchirierea / Mandatul nu este o solutie, scoala doreste cumpararea masinii
Salut , am .. o nedumerire .

Un instructor auto , trebuie sa faca contract de vinzare-cumparare privind masina sa persoanala , cu scoala de care apartine .
Se poate introduce o " clauza de recumparare" , ca atunci in momentul in care instructorul din diferite motive, fie ca isi da demisia , fie ca iese la pensie , fie ca ... moare ( in cazul asta urmasii ) , fie ca este dat afara , se poate introduce o clauza de recumparare ? adica scoala careia i`a fost vinduta masina sa fie obligata la a o vinde inapoi in cazul incetarii contractului de munca al respectivului instructor .
Daca este posibil , si eu cred ca este posibil , puteti mentiona o baza legala , si un fel de .. format de asemenea contract .
Multumesc
Răspuns la discuția desfacere disciplinara CIM
eu zic ca au sanse , parerea mea . Desfacerea contractului de munca este cea mai grava sanctiune disciplinara , si se aplica in cazuri extreme , Daca nu exista un dosar bine pus la punct impotriva lor , cu avertismente , cu sanctiuni , cu retrogradare , etc. , si tot ce sta la baza desfacerii contractului de munca ,sunt acele absente nemotivate , parerea mea e ca au sanse solide sa castige .
" Din păcate, nu putem să-i întocmim dosar penal pentru că nici măcar certificat de naştere sau buletin nu are " , "Pînă atunci tînărul este, practic, invulnerabil în faţa legilor."

Eu nu pot sa cred ca asa ceva exista . Cu alte cuvinte , daca un vagabond / boschetar / tigan vine si imi trage un pumn in nas , imi fura telefonu mobil , apoi politia il prinde .. si ... ii da drumul pt. ca nu are ce sa ii faca .. caci " nu are acte " desii .. mie imi curge sangele iar el vorbeste la telefonul meu , dar .. nu am pe cine sa trag la raspundere caci mi le-a facut un om invizibil . Sau .. daca eu incep si omor toti boschetarii si vagabonzii , nu pot fi tras la raspundere penala .. ca .. ei nu au acte , si . eu n-am omorat pe nimeni , ca aia nu exista ... Sincer .. exista asa ceva ? eu n-am auzit in viata mea . si chiar daca nu are acte .. , poti sa zici asa ceva, ca esti invulnerabil in fata legii , poti sa faci ce vrei ca tu " nu existi " , repet intrebarea , chiar daca nu ai acte, nu exista nicio procedura rapida , de atribuire a unor acte, pt. a fi putea totusi tras la raspundere penala acei care comit infactiuni si nu au acte .., dar pt. infractiunile pe care le-au comis cand nu aveau acte ..
Răspuns la discuția ordin 295 din 5 feb 2007
mersic mult :) cine il vrea , l-am gasit si pe pagina edu