avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Activitate ioanav04

Activitate ioanav04

Buna seara,
Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema
se poate opera modificarea unui CIM din norma partiala in norma intreaga (care ar fi actul normativ in baza caruia se poate face aceasta modificare) sau trebuie incetat CIM cu timp partial si apoi incheiem un CIM nou pentru norma intreaga?
Va multumesc pentru ajutorul si timpul acordat!
Buna seara,
De curand am achizitionat un apartament cu o camera intr-un bloc cu 8 etaje si acum cand am preluat apartamentul intentionez sa ma debransez de la furnizorul de caldura si sa-mi instalez central proprie, dar am intampinat o mica, mare problema.
Proprietara tevii de gaz (dna T) nu-mi da acordul sa ma ”intep” in teava ei. Dna T are doar contuar de gaz si nu are instalata central proprie.
Motivul pentru care dna T nu-mi da acordul: ”blocul se dezechilibreaza termic daca tot mai multi isi monteaza centrala de apartament”, scade numarul locatarilor bransati la furnizorul de caldura si astfel acestora le va creste factura pt caldura.
Blocul are o singura scara, are montat gigacalorimetru la scara, in apartamente nu sunt montate repartitoare, iar din totalul de 28 de apartamente doar 11 au instalata centrala proprie. Si mai mentionez faptul ca dna T sta la etajul 2, iar eu la etajul 5.
Daca ma poate ajuta cineva, sa-mi spuna cum sa procedez sau sa-mi indicati un act normativ care o obliga pe dna T sa-mi dea acordul, pentru ca nici pe mine nu ma poate obliga nimeni sa beneficiez de produsul furnizorului de caldura.
Multumesc mult pentru toate raspunsurile
O seara cat mai buna tuturor si o saptamana reusita!
buna dimineata,

In cazul orelor suplimentare lucrate sambata sau duminica (4 ore lucrate) cu cat se recompenseaza in timp liber. (4 ore sau dublu 8 ore)?
Conf. CM la art. 122 alin. (1) - munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
multumesc pentru raspuns

O saptamana cat mai reusita tuturor!
buna seara,

am vizitat saptamana trecuta un apartament printr-o agentie imobiliara cu care nu am semnat absolut nici un document, desi eu m-am aratat dispusa se semnez acel contract de prestari servicii. acum am gasit in ziar anunt (din partea proprietarului) pentru vanzarea acelui apartament si as vrea sa inchei tranzactia direct cu proprietarul fara a mai implica agentia imobiliara.

credeti ca respectiva agentie imobiliara ar putea intenta impotriva mea vre-o actiune judecatoreasca? agentia imobiliara s-ar putea folosi de conversatiile telefonice (in cazul in care are inregistrari) sau de filmari video (in scara blocului unde se afla apartamentul este instalata o camera video - nu stiu daca este sau nu in stare de functionare).

o seara frumoasa si o saptamana cat mai buna tuturor!
Avand in vedere
art. 4 din sectiunea 12, capitolul II la Lg. 284/2010 potrivit caruia:
(1) Persoanele încadrate în funcții de debutant […] vor fi promovate, pe baza de examen, in functia, gradul sau treapta profesionala imediat superioara;
(2) Asolventii invatamantului superior […] care la data trecerii pe functii corespunzatoare studiilor absolvite […] se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant […]

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana angajata pe post de secretar debutant (M), dar care avea la data angajarii studii superioare, poate promova (prin transformarea postului) direct pe postul de secretar IV (S) – treapta imediat superioara functiei de secretar debutant (S) SAU promovarea pe secretar IV S se face in 2 etape: 1 – promovare de pe secretar debutant (M) pe secretar III (M) si apoi; 2 – promovare prin transformarea postului de pe secretar III (M) pe secretar IV (S).

Multumesc anticipat pentru toate raspunsurile si pentru timpul acordat

Toate cele bune,
Ioana V
Răspuns la discuția cand se modifica fisa postului?

intre timp m-am linistit si am cautat pe net pareri cu privire la intrebarea mea.
multumesc tuturor celor care au citit mesajul meu.

numai bine tuturor
Buna ziua,

intrebarea mea este:

angajatorul poate schimba fisa postului unui angajat cu sarcinile unui alt angajat care nu este capabil sa-si fac treaba?
in ce conditii un angajator modifica fisa postului unui angajat?

e posibil sa se fi discutat problema propusa spre atentie specialistilor in dreptul muncii si nu numai, dar sunt asa de suparata ca nu mai am rabdare sa caut singura pe forum.

multumesc anticipar pentru fiecare raspuns si pentru timpul acordat

toate cele bune,
Buna seara tuturor,

am rugamintea sa-mi spuna cineva cum inceteaza CIM al unui salariat in momentul inscrierii la pensie de invaliditate (gradul II).

conf. art. 56 lit.d din Codul muncii nemodificat de legea 49/2010 prevedea "Contractul individual de muncă încetează de drept la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;"

conf. art. 56 lit. d din Codul muncii modificat de Legea 49/2010 prevede
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;"

multumesc mult de ajutor

numai bine,
Ioana
buna seara!
poate cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un angajat al unei companii pentru a putea face inregistrari in carnetele de munca?

multumesc pentru ajutor

o seara frumoasa tuturor!
Discuție fisa postului
buna seara!

ma poate ajuta si pe mine cineva cu o fisa postului pentru: peisagist floricultor (COR 611205) si/sau muncitor plantatii si amenajare zona verde (COR 614104).

multumesc mult