avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrurobert

Activitate alexandrurobert

Buna ziua,
imi cer scuze daca raspund tarziu
Intre timp am umblat pe la Trezorerie, impozite, si in cele din urma la Casa de Sanatate.
Si stupefactie, am de plata in plus aproape 2000 de ron penalitati.
Problema este, cum se face ca s-au strans penalitati, asa de mari, cata vreme eu am achitat in decembrie 2012 tot ce era de plata la momentul respectiv.
Raspunsul de la Sanatate este ca nu ar fi fost decat contributiile, nu si penalitattile.
Daca este asa, de ce sunt eu de vina ca cei de la Impozite nu au pus la momentul respectiv si penalitatile.
Una peste alta, am inteles ca solutia nu e alta decat plata.

Acum, daca platesc partial mai ma executa?

Nu am disponibila aceasta suma .
Cu stima,
Buna ziua,
cum se poate actiona impotriva unei somatii primite, cata vreme exista chitante doveditoare ale platii contributiilor.
In decembrie 2012 am platit datoriile si apoi contributiile de asigurat la zi.
Totusi apar cu datorii, inclusiv dupa aceasta data, desi le-am platiti la zi incepand cu aceasta data.
Ba mai mult, de curand am primit si somatie impreuna cu Titlu Executoriu.
Precizez ca am fost la Administratia Financiara de care apartin si mi-au spus ca trebuie sa merg sa lamuresc chestiunea la Casa de Sanatate de care apartin, ca ei nu au ce face.
Dar cum se face ca ei mi-au incasat banii si au eliberat chitantele.
Intreb si eu, pe buna dreptate, ei ce au incasat, daca nu sunt in masura?
Multumesc.

P.S. Am inteles ca sunt o gramada de oameni in situatia asta.
Pana la urma, esti obligat sa platesti contributiile de sanatate, chiar daca nu beneficiezi de ele?
Nu e asta un abuz?
Buna ziua, cum pot rezolva urmatoarea problema:

Tatal meu a decedat, iar dupa moartea lui, fratele meu a retras sume de bani din contul bancar al tatului meu, singur sau impreuna cu mama, din cate am inteles amandoi erau imputerniciti.
Aveau dreptul sa faca asta, dupa decesul lui?
Am inteles ca el ar fi retras bani si in timpul vietii, tatal meu fiind internat in spital, timp de mai bine de o luna. Pot afla ce sume, pentru ca sunt niste neconcordante intre ce declara chiar el.
Cum pot afla operatiunile bancare efectuate de ei dupa decesul tatalui?
Mentionez ca am calitatea de mostenitor conferita de "Certificatul de mostenitor" eliberat de notar. Ma ajuta in vreun fel acest document sa aflu informatii de la banca?
Ce pot face daca a/au sustras banii?

Multumesc.
In legatura cu banii de la banca.

In baza unei hartii pe care mi-a dat-o notarul, am aflat de la banca ca soldul este zero.

Mi se pare cel putin suspect deoarece fratele imi spusese ca ar mai fi ceva bani.
Cum pot obtine un extras de cont, sau chiar desfasurator, sa zicem pe sase luni, sau chiar mai mult, cu operatiunlie bancare, sa aflu ce s-a intamplat cu banii?
Din cate am inteles de la mama mea, tatal meu il imputernicise pe fratele meu.
Avea el dreptul in calitate de imputernicit sa scoata/transfere banii din cont fara sa ne consulte, dupa ce acesta a decedat?
Buna ziua,
tatal meu a decedat in data de 7 martie. Suntem 3 frati si sotia si mama noastra.
Cum se imparte averea?
Cum pot afla cati bani avea la banca?
De asemenea, avea un cabinet de medicina individuala. Cum se procedeaza cu praxisul?
Avea un credit la banca.
Se mosteneste si datoria? DIn contract asa reiese.
Cine plateste penalizarile pentru intarzierile de plata a ratei pana se rezolva cu succesiunea?
Cum ma poate obliga banca sa platesc ratele?
Dar cu terenurile, trebuie platit un evaluator imobiliar inainte de a ne prezenta la notar pentru succesiune?

Eu locuiesc la Bucuresti. Tatal meu locuia in Arges.
Pot afla mai multe detalii de la un notar?
Va multumesc.
Buna ziua, am urmatoarea intrebare: tatal meu in varsta de 61 de ani, este internat, de mai bine de o luna intr-un spital din Dolj cu diagnosticul encefalopatia hepatica cronica, boala este insotita de tulburari mentale. Are domicliul in Arges.
Un notar din Dolj ii poate elibera o procura? In ce conditii?
Ce limitare exista pentru aceasta procura?
Ma intereseaza daca persoana imputernicita poate ridica banii de la banca de pe numele lui.
Precizez ca suntem trei copii si este casatorit, sotia lui fiind si mama noastra.
Pe de alta parte vreau sa stiu daca odata obtinuta procura de unul dintre noi, ii va permite acestuia vanzarea unor bunuri: masina, terenuri etc, sau exista anumite limitari.
Multumesc mult pentru ajutor.
Buna ziua,

M-am adresat serviciului clienti si a ramas ca ma suna cineva de la departamentul care se ocupa de astfel de chestiuni, dar lucrul acesta nu s-a intamplat desi au trecut cateva zile, si as vrea sa stiu ce optiuni am. De obicei, din experienta mea cu ei, se gandesc doar la variantele avantajoase doar pentru ei.

Cu stima!
Buna seara,
Saptamana aceasta am constatat (iar cei de la Orange au recunoscut, avand ca dovada facturile emise) ca lunar, din iunie 2008 pana in decembrie 2009 am platit 5,5, euro pentru o optiune pe care am dezactivat-o in iunie 2008, dar ea aparea pe factura, dar eu nu beneficiam de minutele respective optiunii. Exista vreo stipulare in lege in acest sens?

Pentru ca dupa cum am inteles, Orange vrea sa-mi reduca facturile ulterioare cu suma respectiva.
Dar poate ca eu nu mai doresc sa fiu in continuare abonat, de exemplu.
Adica, desi ei mi-au facturat mai multi bani, tot ei sunt cei care imi impun ce si cum sa-mi restituie.
Sau poate vreau sa beneficiez sa zicem de un telefon din oferta lor curenta, sau o cartela prepay etc., doar sunt banii mei la o adica.
Normal mi se pare sa stabilim modul de restituire dupa o discutie.
Astept un telefon de la ei de vineri (29 noiembrie), cand am sunat la ei si le-am adus la cunostinta situatia, dar nici pana azi (marti 8 decembrie) nu am fost sunat.
Ma gandesc sa le fac si reclamatie la Protectia Consumatorilor.

Ce ma sfatuiti?
Cu stima!
Buna ziua, am urmatoarea intrebare, vreau sa inchiriez un apartament. Apartamentul face parte dintr-o masa succesorala. Inca nu s-a terminat procesul de succesiune. Persoana cu care tratez este unul din cei trei mostenitori, adica unul din cei doi fii ai celor doi soti (acum decedati) proprietari ai apartamentului. Au fost doi frati, cel cu care discut eu, si unul decedat (dar care are o fiica din prima casatorie si inca o sotie). Vreau sa stiu daca o intelegere notariala sau un alt fel de intelegere semnate intre mine si aceasta persoana (care sa fie o promisiune de cumparare si sa specifice ca chiria platita pana la data hotararii judecatoresti definitive sa devina avansul pentru eventuala cumparare a apartamentului) au valoare ulterioara. Daca da, ce fel de act trebuie incheiat, in ce conditii, si cum se fixeaza pretul.
Va multumesc si va urez o zi buna.
Buna ziua, am urmarit un post anterior de pe forum dar nu am inteles clar un lucru. Si eu am fost concediat de cateva zile. Pentru a dovedi faptul ca am lucrat 1 an cumulat in ultimii 2 ani, trebuie sa iau adeverinte de pe unde am lucrat, acest fapt nu este dovedit si de mentiunile din cartea de munca? Va intreb acest fapt din cauza dificultatilor de a da de resursele umane ale unuia dintre fostii mei angajatori. Mentionez ca am nevoie in total de 3 adeverinte de somaj (de la 3 angajatori).
A doua intrebare este aceea daca pierd definitiv dreptul la somaj daca nu depun dosarul de somaj in maximul 30 de zile.