avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate evelina.spiridon

Activitate evelina.spiridon

probabil ca as gasi raspuns la intrebarile mele..dar din pacate sunt (ca orice mamica) f ocupata..prin urmare poate e cinva intelegator si ff bine informat sa-mi raspunda la intrebarile mele
sunt in situatia urmatoare am avut concediu de crestere copil pana in 24 apr 2010 dupa care m-am intors la munca pana in 25 mai 2010 dupa care am fost data in somaj si ma voi incadrra in invatamant cu data de 01. sept 2010..intrebare e daca pot intra in prenatal (in prezent avand sarcina -19 saptamani) incepand cu 05 noi 2010, daca voi beneficia de indemnizatia de 600 ron si daca e adevarat ce am auzit ca..acest concediu de 126 de zile poate fi luat si dupa ce copilul face 2 ani
cand te angajezi esti obligata sa spui ca esti insarcinata? exista ceva legal in privinta asta?
sunt in urmatoarea situatie, am avut cic pana pe 24 apr.2010 si din 26 am fost la munca unde am primit un preaviz pana in 25 mai 2010 dupa care urmeaza somaj (6 luni -vechime mai mica de 5 ani). intrebarea ar fi ce se intampla dupa 6 luni de somaj in caz ca nu ma angajez (nu ca nu as vrea dar nu-mi gasesc deloc..si daca o sa creasca burta nu o sa ma angajeze nimeni); as putea sa bag concediu prenatal in timpul somajului? care ar fi baza de calcul pt acest prenatal?- daca ar fi(sunt cam la limita cu cele 30 saptamani), sau sa vorbesc cu doctorul sa-mi dea un concediu medical?si sa intrerup preavizul? va rog sa-mi dati o solutie
Răspuns la discuția Salarii compensatorii
[acest salariu compensatoriu trebuie solicitat de angajat..sau e obligatia angajatorului ?, intreb pt ca de obicei angajatorii se fac ca uita....
Răspuns la discuția somaj dupa cic
mai vin cu o intrebare..daca pot sa-mi bag concediu medical..ca sa mai prelungesc situatia..si daca intru in somaj si intre timp sunt insarcinata..beneficiez de cei 600 lei concediu cic?
multumesc anticipat
Răspuns la discuția somaj dupa cic
multumesc pt raspun, as dori sa-mi spuneti unde gasesc cehestia cu salariu compensatoriu, lege..articol..multumesc aticipat
Discuție somaj dupa cic
problema suna asa:..sunt in cic care expira la sf. lui aprilie 2010, am fost la angajator si vrea sa ma bage in somaj(eu nu vreau ). Ce as putea sa fac eu , legal , si ce parghii are el sa ma dea totusi afara. vreau sa stiu daca pot lupta sau ma zbat degeaba..si el in 3 zile sa-mi desfaca contractul de munca..prin diferite litere, adica cele 6 luni prin care el este obligat sa ma angajeze cum poate angajatorul sa le ocoleasca
as dori sa stiu daca prenatalul e de 168 zile in mod legal sau e doar un zvon..si daca da care e actul ce reglementeaza acest lucru....?
as dori sa striu daca prenatalul e de 168 zile in mod legal sau e doar un zvon..si daca da care e actul care reclementeaza acest lucru...
evelina.spiridon a scris:

nu vorbesc de conceiul de crestere copil..ci de prenatalul ala de 126 zile