avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate cristianus

Activitate cristianus

Am un contract de executare lucrari din 2010, prin care din fiecare factura emisa s-a retinut 8% cu titlu de garantie de buna executie pana la receptia finala a lucrarilor. Receptia a avut loc la inceputul anului acesta. Intrebarea mea, actiunea in pretentii pentru recuperarea creantei o fac pe vechiul cod, avand in vedere ca legea care guverna contractul la acel moment era Codul Civil de la 1864? sau pe Codul Civil nou? in cazul legii vechi trebuie sa fac si convocare la conciliere pnetru a putea formula o astfel de actiune?
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Anulare incident de plata
si de asemenea va rog sa-mi spuneti impotriva cui ar trebui sa-mi indrept actiunea.
Buna seara,
Am si eu o problema. Astazi am intrat in CIP din cauza ca cei de la "soc de combustibil" ( daca nu am voie sa dau nume ) mi-au introdus la plata un BO in mod eronat ptr o factura pe care am platit-o cu Ordin de plata conform intelegerii avute ( si cum reiese si din adresa ce mi-au trimis-o ei ). Eu nu am mai avut disponibil ca sa platesc acest bilet si drept urmare am intrat in CIP ptr incident de plata minor. Am solicitat si celor de la "soc de combustibil" si celor de la Banca scotiana unde isi au ei contu si nu s-a putut retrage biletul de la plata. Aceasta banca fiind singura din Romania care nu poate face acest lucru. Pe ce temei legal cu exeptia art. 36 din Regulament nr 1/2001 al BNR-ului imi pot intemeia actiunea, si in raza teritoriala a carei instanta trebuie depusa. Tin sa mentionez ca banca la care avem noi contul este la o banca diferita si pana acum nu am mai avut in 8 ani de functionare nici un incident de acest gen.
Multumesc anticipat,
Dascalescu Cristian
Discuție Casa de marcat!
Mi-am deschis si eu un PFA avand ca activitate fitnessul si in functie de cum gasesc sali libere imi desfasor si activitatea. Sediul nu mi l-am trecut stabil ci la beneficiar. Intrebarea mea este am nevoie de casa de marcat sau imi ajunge ca la emiterea abonametului sa dau factura si chitanta. Multumesc mult anticipat!
Răspuns la discuția Amenda contraventionala rovigneta
Stimate domn @grandanat...nu vreau sa intru in nici un conflict verbal sau contradictii. Atat mai vreau sa spun, nu am zis ca primeste amenda pentru neanuntarea schimbarii numarului, in fine nu s-a citit tot ce am scris. Imi doresc sa aveti castig de cauza si daca se poate dupa pronuntarea sentintei sa publicati si aici motivarea. Multumesc anticipat si succes
Nu platesti de 2 ori pentru acelasi serviciu....faci o cerere pentru schimbare de numar, atat si daca nu ma insel este si o taxa infima. Nu conteaza cand ati schimbat numerele, era de obligatia d-voastra sa le schimbati si de pe rovinieta. Necunoasterea legii nu inlatura raspunderea d-voastra "contraventionala". Repet, contestati procesul verbal, dar nu stiu daca vor fi sorti de izbanda...eu sper
OG nr.8/2010 - modificarea OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania:

La articolul 1, dupa alineatul (11) se introduce un nou alineat, alineatul (12), cu urmatorul cuprins:
„(12) Incepand cu data de 1 august 2010, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul informeaza in scris Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania — S.A. cu privire la schimbarea numarului de inmatriculare, in vederea operarii modificarii in baza de date. Documentele necesare si conditiile de efectuare a modificarii, precum si tarifele aferente se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii.”

Acum cred ca m-am facut cat se poate de inteles in legatura cu subiectul. Si la ceea ce a enuntat legiuitorul nu cred ca exista loc de interpretare. Din pct meu de vedere nu veti avea sanse de castig din pacate.
Era de datoria d-voastra sa mergeti sa schimbati nr. de inmatriculare de pe rovineta. Din experienta nu aveti sansa de reusita.
Răspuns la discuția investire form executorie
Nu stiu acum ce sa va zic, dar executorul jud. mi-a solicitat investirea ordonantei cu formula executorie, in cazul unei creante de 150.000 lei.
Răspuns la discuția Limba care guverneazã contractul
Cel mai bine ar fi ca acest contract al d-voastra pentru a nu lasa urma de interpretare sa fie redactat in ambele limbi....din experienta proprie impartiti contractul in doua, o parte sa fie in lb romana cealalta iar parte in limba engleza.