crisan
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cel mai simplu :
-cu cele mai putine costuri, este sa va intelegeti cu fratii
- sa stabiliti un pret al casei .
- sa-i despagubiti frateste, pe incredere, pe cei trei frati care vor sa vinda
- apoi acestia sa mearga la notar ,inclusiv cel cu imputernicire de la dvs, ei sa renunte la mostenire si astfel deveniti unic mostenitor
Noi sintem trei surori si asa am facut cind am facut succesiunea dupa parintii nostri.
Atentie! Daca mai aveti si alte lucruri de mostenit ( morminte, teren arabil, certificate de actionar...)trebuie sa renunte la tot in favoarea dvs..
Parintii nostri aveau o bucata de teren arabil in Ardeal,. Si azi le dau surorilor partea lor din arenda chiar daca pamintul e pe numele meu. Ele n-au fost despagubite decit pe casa.
crisan
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Singurul motiv care ii impidica pe nepoti sa faca succesiunea si cadastrul sint banii.Puteti sa le platiti dvs taxele de succesiune si cadastru si va socotiti cind faceti actele de cumparare.. Altfel nu va sfatuiesc sa vindeti cu acte de mina, cine stie citi mostenitori mai apar.
Trebuie sa obtineti de la judectorie hotarirea definitiva . Cererea se completeaza la adm financiara sect 1 si se anexeaza o copie de pe hotarire. Nu se face online. Dupa depunerea actelor va vor programa pentru restituirea banilor.
crisan
Utilizator 1din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Se spune in popor: Nu-i parinte cine te naste ,e parinte cine te creste !
In fapt are un copil.chiar daca biologic nu e al lui.
La batrinete acesta "ii va aduce un pahar cu apa"
Doua cupluri 1. Ion + Maria 2.Vasile+ Catinca
In anul 1928 persoanele mentionate se casatoresc formind doua familii.
Familia 1 are trei copii, familia 2 are un copil.
In anul 1939 Ion din familia 1 decedeaza.
In anul 1939 decedeaza si Catinca din familia 2.
In anul 1940 Maria din familia 1 se recasatoreste cu Vasile din familia 2, fiecare avind proprii copii din prima casatorie.Se pune intrebarea:
Care ar fi relatia de rudenie dintre nepotii famliei i si nepotii familiei 2 tinind cont ca au radacini diferite.
Va multumesc.