avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Marcu

Activitate Alexandru Marcu

Răspuns la discuția Sediu firmã
Da este permis ca sediul social al unei societati sa fie intr-un apartament.
Pentru acest lucru trebuie sa obtineti acordul vecinilor cu care imobilul se invecineaza pe orizontala si verticala, acestia trebuind sa semneze documentul ce il gasiti la aceasta adresa [ link extern ] .
Dupa ce acestia il semneaza, trebuie vizat de catre presedintele asociatiei de proprietari careia apartineti, ori de catre administrator.
De asemenea trebuie sa obtineti extrasul C.F. al imobilului si sa incheiati un contract de inchiriere/comodat in numele firmei cu proprietarii apartamentului.
Solutii mai ieftine in ce sens?? Taxele sunt la fel, diferenta intre ieftin si mai scump ar putea sa o constituie faptul daca platiti sau nu chirie, deci daca incheiati un contract de inchiriere sau un contract de comodat.
Succes!
Legea nr. 146/1997 (Actualizata 2009), privind taxele judiciare de timbru

Răspuns la discuția salariu minim pentru contabil
Incadrarea pentru functia de contabil presupune a fi absolvent de studii medii si poate fi incadrat cu salariul minim pe economie, care este in momentul de fata 720 RON.
Functia de economist presupune sa fi absolvent de studii superioare, caz in care salariul minim va fi de 1200 RON.
Da.taxa de 39 RON si 0,3 timbru LEGEA 146/1997 Art. 3 al. (2) li. o)1 cereri privind emiterea somatiei de plata este ----- 39 RON, aceasta este taza de timbru pentru procedura speciala pe care ati ales-o, si anume procedura somatiei de plata.
In cazul in care veti pierde procesul pe aceasta procedura speciala, puteti sa va indreptati printr-o actiune in pretentii pentru recuperarea creantei, iar in acest caz veti achita o taxa de timbru ce va fi calculata in functie de valoarea pretentiilor, conform Art. 2 al. (1).
Succes!
Taxa judiciara de timbru pentru cereri privind emiterea somatiei de plata este de 39 RON, indiferent de valoarea creantei.
In cazul unei actiuni in pretentii se va timbra la valoare.
Răspuns la discuția restituire avans
Un act notarial prin care debitorul acceptă executarea şi care cuprinde obligaţia de a plăti suma de bani menţionată în act, cum au incheiat parintii tai cu vanzatorul, constituie titlu executoriu.
Asadar, parintii tai trebuie sa mearga la un executor judecatoresc pentru a executa acel act si a-si primi banii inapoi.
Succes!
Răspuns la discuția cerere de revizuire
Da se poate solicita, instanta urmand a se pronunta asupra acestei cereri odata cu pronuntarea in principiu asupra cererii de revizuire
ART. 404 Cod Proc Pen.
(1) Odata cu admiterea in principiu a cererii de revizuire instanta poate suspenda motivat, in tot sau in parte, executarea hotararii supuse revizuirii.
Succes!
Răspuns la discuția amenda administrativa
LEGE Nr. 290 din 24 iunie 2004 privind cazierul judiciar
ART. 2 "În cazierul judiciar se ţine evidenţa persoanelor condamnate ori împotriva cărora s-au luat alte măsuri cu caracter penal sau administrativ."
Desi amenda administrativa nu apare pe cazierul judiciar ce vi s-a aliberat, aceasta este inregistrata in cazier, in evidentele operative, iar legea privind cazierul judiciar nu prevede nici o modalitate de a radia sanctiunea cu amenda administrativa, amenda ce in opinia lor aduce nu corespunde unui "comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate..".
Asadar, legal, oficial nu exista nici o cale de a radia acea amenda din avidenta politiei, deocamdata se pare ca aceasta ramane inscrisa in cazier pe viata,iar la aceasta informatie au acces oficialitatile, astfel ca va puteti astepta la un raspuns asemanator cu cel al d-lui ciobica "sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate"..
Singura sansa ce exista, ramane tot la aprecierea institutiei angajatoare, si ar fi ca fapta sa fi fost savarsita la o perioada mare de timp fata de momentul aplicarii pentru o functie publica, iar institutia angajatoare sa nu o mai constituie o "pata" in trecutul aplicantului ce ii poate afecta acestuia buna-reputatie de care trebuie sa dea dovada.
Succes!
Răspuns la discuția divort de comun acord..
ART. 40 Codul Familiei
La desfacerea casatoriei prin divort, sotii se pot invoi ca sotul care, potrivit art. 27, a purtat in timpul casatoriei numele de familie al celuilalt sot, sa poarte acest nume si dupa desfacerea casatoriei.
Instanta judecatoreasca va lua act de aceasta invoiala prin hotarirea de divort. Instanta, pentru motive temeinice, poate sa incuviinteze acest drept, chiar in lipsa unei invoieli intre soti.
Daca nu a intervenit o invoiala sau daca instanta nu a dat incuviintarea, fiecare dintre fostii soti va purta numele ce avea inainte de casatorie (Codul familiei, art. 26-28,38,39)

Cererea trebuie sa o motivati, de probat nu va mai fi nevoie.
bunuri?
Cum a spus, foarte bine, Av Romascanu:
Primul pas e sa mergi la un executor judecatoresc de pe langa instanta domiciliului creditorului :D , iar acesta il va notifica sa se prezinte in ziua, ora si locul stabilite pentru ca debitorul sa reidice suma si/sau bunurile datorate.
Daca refuza sau nu se prezinta:
-in cazul sumei de bani: consemnezi suma la CEC pe numele debitorului, si duci recipisa la executor; cheltuielile de executare vor cadea in sarcina creditorului.
-in cazul bunurilor: se mentioneaza si acestea in somatia executorului, precizezi data locu ora predarii lor, iar daca nu le ridica, vezi ce optezi sa faci cu ele.
Art. 1114-1121 Cod Civil
Art. 586-590 Cod Procedura Civila

Succes!
P.S. mai incearca sa iei legatura si cu alti executori daca mai gasesti