Incercati sa faceti o sesizare si primariei de care apartineti, poate reusesc sa-l induplece pe "colectionarul" dvs sa faca ordine.
Buna ziua, am infiintat un I.I. neplatitor de TVA si intentionez sa cumpar marfa din grecia( legume si fructe). As vrea sa stiu, daca platesc TVA-ul in statul grec, pot sa cumpar marfa pe parcursul anului si de 15000 de euro, sau trebuie sa ma declar platitor de TVA in Romania, dupa ce depasesc cele 10000 de euro? Din Codul Fiscal nu inteleg clar ce trebuie sa fac daca cumpararile mele depasesc cei 10000 de euro, in situatia in care II-ul nu e platitor de TVA in Romania. Va multumesc pt raspunsuri.
Declaratia 112 se depune pana la data de 25 ale lunii urmatoare, nu conteaza cand efectuati dvs plata efectiva a salariilor.
392 si 220 se depun la ghiseu, nu are rost sa cumparati certificat digital pentru aceste declaratii. Doar 112 se depune on-line,cu semnatura electronica. Cand listati declaratia 392, se listeaza si codul de bare.Pentru 220, nu este cod de bare.
Reclamatile sunt nefondate, nici macar nu ne intreba sau sa ceara o explicatie, pur si simplu ne trezim sunati de primarie ca a facut reclamatii verbale, care se dovedesc a fi neintemeiate. De aceea intrebam daca nu putem stopa acest incident intr-un fel sau altul.Aceasta persoana ne-a amenintat ca ne pune pe drumuri chiar acum 2 zile, cand a avut loc sedinta anuala.Ea are probleme cu mai multi proprietari, nu numai cu conducerea asociatiei. O intereseaza daca platesc altii impozitele la stat. E restantiera si ne ameninta ca, daca o dam in judecata, o sa ne faca rau. Incearca sa ne intimideze, spunand ca are relatii peste tot. Acum incearca sa obtina o scutire de la plata penalitatilor, caci are in jur de 1800 lei, plus debit in aceiasi valoare.
Buna ziua, sunt administrator la o asociatie si ma confrunt din pacate, cu acelasi tipar ca si dvs, in sensul ca de 4 ani s-a mutat la noi in bloc o persoana mai in varsta, care sta toata ziua pe usile primariei si reclama vecinii si conducerea asociatiei. Chiar nu exista o baza legala,sa-i actionam in instanta, ca sa nu mai faca reclamatii nefondate si sa ne puna degeaba pe drumuri?
Am si eu un caz in bloc, cu niste tineri galagiosi.Au primit pana acum amenzi de 2000 lei,insa degeaba.Nu stiu ce le-am mai putea face, caci vecinii nu vor sa vina ca martori, cand aud ca sunt citati.Daca aveti idei, va rog sa-mi spuneti.Schema cu panoul electric nu mai tine, caci umbla prin casa si fac zgomot intentionat.
Multumesc pentru raspuns! L-am tot speriat de vreo trei ori pana acum, insa nu prea avem cu cine din pacate.I-am dat posibilitatea sa se apere,insa nu a vrut s-o faca.In schimb, ne-a facut reclamatie la ITM. Nu spun ca angajatorii sunt uneori de vina,insa si unii salariati prea sar calul( pagubind societatea in cazul nostru).Multumesc inca o data ca mi-ati confirmat ceea cce banuiam.
L-am convocat la cercetarea prealabila, insa nu s-a prezentat.Am voie sa-i desfac contractul de munca disciplinar, practic sa sar peste etapa in care i-as retine 5-10% din salariu?
Buna ziua, ma intereseaza daca pot desface un contract de munca disciplinar unui salariat, in conditiile in care aceasta persoana a primit un avertisment scris, iar abarerile sunt repetate, fara a-i mai aplica sanctiune de reducere din salariul de baza. I-am facut avertismentul scris, iar acum face aceleasi greseli incalcand grav prevederile fisei postului si a regulamentului intern.