avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Activitate crimea

Activitate crimea

Discuție drept mostenire
Buna ziua m-am casatorit cu un barbat care are infiat cu prima sotie o fata si careia ii plateste pensie alimentara . In prezent suntem in proceduri sa achizitionam un apartament la care amandoi am convenit sa nu aiba ca mostenitor aceea fata intrucat dansa nu doreste sa ne respecte. Mentionez ca nu avem copii iar sotul este singur la parintii .
Socrii doresc sa ne ajute intrucat parte din bani sunt ai lor pt apartament si au facut deocamdata cu dezvoltatorul un contract prin care ei sunt cumparatorii.
Intrebarea e ce acte sa facem ca fata lui din prima casatorie sa nu mosteneasca nimic si pe cine ?
Discuție Mostenire
In luna august a murit tatal meu , mama traieste mai am o sora suntem casatorite cu copii amndoua nu locuim cu mama niciuna Intrebarea ar fi daca mama poate sa faca act de vanzare cumparare a casei si bunurilor daca nu s-a facut succesiunea dupa tata si care este partea mea din mostenire dupa tata sau ce ar trebui sa fac sa intru in posesia mostenirii de pe tata. Mentionez ca mama nu era intabulata, acum sora cu mama doresc sa o intabuleze pe mama si sa treaca casa si bunurile pe unul din copii ei . O alta intrebare poate sa faca acel contract fara succesiune nu trebuie sa semnez si eu?
Sunt contabila la o primarie si ma confrunt cu urmatoarea situatie am o persoana incadrata ca secretar la primarie care candideaza pentru functia de primar si care pentru o luna incepand cu data de 11 05 pana pe 11 06 are dispozitie de incetare contract de munca dar care vine incepand cu data de 17 05-27 05 2012 cu un concediu medical pt care vrea sa fie platit.Intrebarea se poate ca o persoana care are raporturile de servici suspendate sa fie platit ca fiind in concediu medical?
Sunt aministratorul unei firme mici care pana in luna martie a avut incadrata o contabila cu o ora pe zi -20ore pe luna . In data de 06 martie printr-o decizie am convenit prin acordul partilor incheierea colaborarii insa pana la aceasta data nu am primit documentele contabile pt a incadra o alta persoana de fiecare data cand o caut pe vechea contabila nu o gasesc la sediu. Ce trebuie sa fac cum sa procedez legal sa-mi predea contabilitatea
Sunt functionar pblic la o primarie , lucrez ca si contabila si datorita banilor putini castigati m-am decis sa mai tin contabilitatea la o societate comerciala care m-ar incadra cu contract de munca de 2 ore profil exploatare lemn( ob activ al SC)Intrebarea mea este pot sa tin contabilitatea la aceea societatea comerciala daca sunt functionar public luand in calcul prevederile legale .Va multumesc
Răspuns la discuția parte 1/2 casa
Mi-am angajat un avocat dar intrebarea este daca tata are actele sotul trebuie sa aduca martori acte nu are credeti ca e necesar ca si tata sa aduca martori si ce sanse are de castig tata se poate cu martori fara acte sa castige 1/2 din casa
Discuție parte 1/2 casa
Sunt in divort de sot casa in care locuim este construita de tatal meu impreuna cu mama in anul 1997-2000 perioda trecuta pe autorizatie 2008 fiind anul anul in care a fost luata in baza de date la primarie la impozite si taxe.
Anul casatoriei noastre este 1996 iar in perioada 1997-2000 am stat la parintii mei impreuna cu sotul,casa s-a construit in perioada 1997-2000 de catre parinti terenul ade sub casa are act de vanzare cumparare pe tatal meu casa are autorizatia de constructie si certificatul de urbanism pe tatal meu proiectul de casa este pe tatal meu si intabularea pe casa sia nexe este pe tata si mama .Fiind in divort sotul m-a dat in judecata pe ordonanta prezidentiala sa constate ca caesta casa este bun comun dobandit in timpul casatorie cu speranta ca-si va asigura 1/20din casa , in proces afost chemat tata intrucat eu nu aveam nici un act pe casa si acest proces s-a terminat cu castigul tatalui meu intrucat pe ordonanta nu se arata ca el va pierde ceva intrucat nua vea acte pe nimic. In octombrie l-a dat de acesata data pe tata in judecata din nou ca instanta sa constate ca caesta casa este bun comun dobandit in timpul casatoriei . Intrebarea este daca se poate constata cu martori de catre sot ca acesta casa este bun comun in conditiile in care tata are acte pe tot.Mai mentionez ca in perioada 2000-2011 de cand locuim in aceasta casa noi impreuna adica eu si sotul am mai facuta numite imbunatatiri la casa ,adica ma facut o fantana un beci , am gletuit am fainata p bucatarie am facut o baie.
Discuție evacuare
Tatal meu e proprietar de o casa in care locuim eu si sotul meu de care sunt in proces de divort .Pt a evita scandalurile tata a decis sa ne evacueze pe amandoi din casa divortul fiind programat in octombrie.Intrebarea e inafara de actele de proprietar pe care le are tata si o adresa de la postul de politie perin care se demonstreaza faptul ca sotul e violent si ca a primit o amenda contraventionala acum catava ani mai e nevoie de ceva .Stiu ca statul garanteaza proprietatea si e dreptul tatalui meu sa primeasca pe cine vrea in casa mai ales ca intr-o luna nici nu va mai exista nici o relatie de rudenie intre sot si tata iar eu sunt de acord sa plec pt a-l proteja pe tata de suparari si probleme mai ales ca sotul stia unde tine tata cheia de la casa in care tata locuieste si i-a furat o suma de bani carduri si aur exista o sesizare in acest sens la politie,dar intrebarea mea este va reusi sa-l evacueze si care este procedura mai trebuie martori pe langa actele care atesta proprietatea.
Răspuns la discuția EVACUARE COMUNA SOTI
nu avem copii iar de mediere nu poate fi vorba nu este dispus sa plece nicicum ba chiar ameninta mereu
Sunt in proces de divort locuim intr-o casa construita de tatal meu si pt a evita atatea discutii si scandaluri tatal doreste sa ne evacueze pe amandoi intrucat divortul este pe 07 10 2011 .Este suficient ca proba la dosat actele dtatalui de proprietate si faptul ca sotul este violent dovada fiind faptul ca am reclamatii la politie si faptul ca in 1997 are un proces verbal de contraventie ca a fost violent sau mai trebuie si martori. Mentionez ca este singura cale pt a ma linisti deoarece presiunea e maxima si tata incearca sa detensioneze situatia in acest mod pt nu astepta o hatarare definitiva si irevocabila de divort si apoi sa -l aevacueze pe el adica pe sotul meu.