Buna ziua, in urma cu cateva zile intrand cu masina pe o strada principala de pe una secundara un biciclist a intrat in bara fata a masinii, acesta dezechilibrandu-se si cazand. Mi-a aparut in fata masinii, nu l-am observat decat in momentul in care a intrat in bara masinii. Abia plecasem de la STOP, fara urme de franare la masuratori, primele minute de inserare, avea vesta reflectorizant, avea o lampa rosie in fata pe bicicleta care palpaia. Nici eu nici biciclistul nu am consumat alcool. In urma cazaturii a rezultat o fractura de femur, cu spitalizare si operatie. Mi-am asumat din prima secunda vina producerii acestui accident.
Din discutiile avute cu doctorul pacientul dupa cele 2 sapt de internare va sta acasa pt recuperare chiar si 3 luni.
In acest caz durata de spitalizare - recuperare este de peste 90 zile.
Imi puteti preciza care pot fi consecintele acestui accident nefericit, la ce ma pot astepta?
In perioada internarii l-am vizitat aproape zilnic, am fost atent fata de dansul si voi continua in perioada urmatoare sa ma implic in recuperarea acestuia.
Care sunt pasii de urmat de mine, de partea vatamata pentru a avea mai tarziu o solutie favorabila in solutionarea cazului?
Nu am antecedente penale, in istoricul sanctiunilor la regimul rutier nu am sanctiuni de nici un fel.
Conform Ordinului 1002/5057/2015 al Ministerului Educației și Cercetării Științifice se introduce obligativitatea prezentarii unuia dintre formularele de mai sus la intrarea / reintrarea in colectivitate (crese, gradinite, scoli, licee).
In practica, unii medici de familie taxeaza aceste adeverinte / avize, altii nu. Tarifele difera.
Doresc sa cunosc daca exista temei legal care aproba sau interzice aceste taxari.
Proprietarul apartamentului care nu detine apometre este un comunist, seful scarii, presedintele asociatiei, este certat cu toti ceilalti 19 vecini, detine abuziv 2 uscatoare+1 debara din spatiul comun+jumate din beciurile scarii. Cred ca v-am raspuns la toate intrebarile. Eu sunt nou in aceasta scara si nu pot inca sa iau taurul de coarne pana in momentul in care nu voi stii in ce ape ma scald.
Locuiesc intr-o scara de bloc cu 20 de apartamente, din care 1 nu are apometre in apartament. 19 detin centrala termica, implicit apometre. Scara are un apometru general in fata blocului. La acest apometru este "racordata" doar scara noastra. In ultimele 4 luni am avut inregistrate pierderi mari de apa. In februarie 120 mc, martie 140 mc, aprilie 160mc. In luna mai s-au facut verificari in fiecare apartament, in beci, in gheuri, in canal unde se afla apometrul general, s-a sapat sant pentru a se observa daca intre apometru general si scara blocului sunt pierderi. Nu au fost gasite pierderi. Totusi, unde sunt acesti mc care lunar ni s-au facturat? Dupa aceste verificari, pe luna mai, nu au mai existat mc facturati ca si pierderi. Suspect, nu?
Intre timp s-a motat un alt apometru general, am solicitat catre RAGC Bacau control metrologic, care a iesit ok.
Intrebari: apartamentul care nu detine apometre, cat la suta din pausal plateste? Cum se calculeaza pausalul apa rece in aceste caz? Legal.
Cum am putea depista modul in care ni s-au inregisrat acei sute de mc in plus?
Multumesc.
Buna seara, in urma cu cateva zile in momentul in care am dorit sa intru pe o strada secundara de pe una principala, in momentul in care faceam stanga pe linie discontinua si regulamentar, din sensul opus am fost lovit de un alt sofer care abia ce trecuse de o trecere de pietoni unde nu acordase prioritate pietonilor aflati pe trecere. Nu au existat urme de franare, la masuratorile Politiei. Deocamdata nu am adus martori care sa sustina cele mai sus amintite. Clar, am fost de vina. Problema este ca in cealalta masina se afla sotia soferului, insarcinata in 4 luni care s-a lovit cu capul de bord fara traumatisme vizibile. A dorit sa cheme ambulanta si de aci probleme.
Dansa nu a necesitat spitalizare, nu a avut contuzii, fracturi, alte semne vizibile ale acestui impact. Nu a dorit sa faca radiografii, tomografie craniana. Doar la ginecologie s-a facut radiografie si sarcina nu a fost afectata. In procesul verbal s-a mentionat aceste probleme. Momentan nu s-a scos certificat de la IML, nu s-a depus nici o declaratie / plangere din partea victimei.
Cunosc ca procedura este anevoioasa si de durata dar doresc sa cunosc:
- care este termenul maxim in care poate scoate certificat de la IML
- certificatul IML se elibereaza pe baza documentelor de la spital? Daca nu a avut internare, tratament prescris, radiografii etc. care ar putea fi rezultatul celor de la IML?
- ce risc daca nu fac o intelegere cu partea vatamata, la ce pot sa ma astept din partea acesteia.
- care sunt pasii pe are ar trebui sa ii urmez pt. a nu ma trezi ca am deschis proces civil in care se cer daune.
- daca partea vatamata da o declaratie la Politie cum ca nu are nici o pretentie si ca nu se va constitui parte civila impotriva mea, este ok? Sau este mai buna o declaratie notariala in acest sens? Aceste declaratii o data date se pot schimba de catre partea vatamata?
- in cazul in care mi se deschide proces civil de catre partea vatamata ce risc in contextul in care eu nu detin bunuri personale, in afara unui apartament la care platesc rate pt. urmatorii 30 de ani si care este ceseionat in intregime bancii si statului.
Sunt intr-o mare dilema, toti cei din jur (inclusiv prieteni la rutiera) mi-au precizat sa stau linistit. Sa astept finalizarea dosarului cu NUP si intre timp sa imi iau dovadata de circulatie la 30 de zile.
Imi este teama ca in cele 60 de zile, partea vatamata va depune plangere impotriva mea si ma trezesc cu surprize. Daca in aceste 60 de zile apar probleme de sanatate, partea vatamata mi le poate imputa sau are nevoie de documente medicale bine justificate in acest sens?
Am primti din partea Oficiului de Cadastru o instiintare prin care se dispune dreptul de ipoteca legala in valoare de 1422 lei in favoarea ANAF,
Doresc sa cunosc ce inseamna acest sechestru mai exact.
Va multumesc pt. raspunsuri.
Adoptia a fost facut cu drepturi si efecte depline. Din acest motiv a fost singurul mostenitor al bunicilor / parintilor adoptivi. Mama fiului dat spre adoptie neavand nici o pretentie in acest sens dupa moartea parintilor ei, parinti ce i'au adoptat unul dintre fii.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de cazul urmatorul caz: ambii parinti au decedat si au in proprietate o casa si mai multe terenuri. Nu a existat si nu exista nici un testament. Sotii au avut 3 fii legitimi. Sotia nu a mai avut frati sau surori. Unul dintre acesti fii a fost adoptat legal si cua acte la varsta de 3 ani de catre bunicii din partea mamei ca si fiu - adoptiv. Acest fiu a fost singurul mostenitor al proprietatilor dupa moartea bunicilor / parintilor adoptivi. Acum dupa moartea parintilor naturali se pune problema dezbaterii mostenirii, neexistand nici un testament. Fiul care a fost incredintat spre adoptie poate sa fie mostenitor si al parintilor naturali? Cat anume i s'ar cuvenii din mostenire?
Doresc sa stiu care sunt pasii premergatori convocarii unei sedinte de asociatie de proprietari pentru alegerea presedintelui. In acelasi timp doresc sa cunosc metoda legala de schimbare a unui sef de scara imncompetent si mincinos.