buna seara...sunt in divort cu sotul..avem termen in decembrie...am o intrebare...dupa terminarea divortului am de gand sa deschid partaj asupra bunurilor comune...intrebarile mele sunt... cat la suta din valoarea bunurilor se plateste pt taxa de timbru?cand si cine plateste evaluatorul bunurilor?cum fac sa divedesc ca bunurile sunt cumparate in timpul casatoriei daca sotul meu si socrul o sa nege?precizez ca toate actele pe bunuri au ramas in casa sotului...martorii cei mai elocventi sunt vecinii...dar care sunt ai lui si ma indoiesc ca vor dori sa depuna marturie pt mine..precizez ca am plecat din locuinta in care locuiam impreuna cu copilul si doar hainele...el nu doreste sa imparta bunurile fara partaj..de comun acord..iar in casa lui am investit bani in izolatie, varuiala parchet toata mobila, instalatii sanitare usi, termopane...nu mai zic manopera ...care a fost facuta integral si gratis de tatal meu...dar nu stiu cum voi dovedi toate astea in instanta..cert e ca lucrurile sunt aproape noi..avem doar 3 ani de la casatorie,,si as dori macar astea sa le impartim daca termopanele si toate imbunatatirile nu le pot recupera...si mai am o intrebare..am cumparat inainte de casatorie cu un an..un autoturism..cu credit pt nevoi personale..facut de mine..masina este tot pe numele meu..am achitat-o un an si dupa casatorie..este si asta bun comun?multumesc frumos.
masina a fost dintotdeauna la el pentru ca eu nu am avut permis..acum mi l-am luat si l-am rugat sa o impartim pana facem partajul..el mi-a spus ca nu imi va da nimic nici masina si nici vreun bun din casa...avand in vedere ca eu si copilul am plecat doar cu hainele de pe noi e destul de greu pt noi ca el face ambitie iar eu n-am ce face in sensul acesta...sunt convinsa ca pana la finalizarea procesului el va instraina lucrurile din casa..astfel incat sa nu mai impartim nimic..dar de masina chiar as avea mare nevoie..mai ales ca am copil atat de mic..el zice ca a consultat un avocat care i-a spus ca masina e tot bun comun si ca din punct de vedere legal eu nu am cum sa o iau pana la finalizarea procesului de partaj..
buna seara..am cateva intrebari la dvs daca ma puteti lamuri...sunt in divort cu sotul meu...avem primul termen pe 4 decembrie...eu mi-am luat copilul de 2 ani si m-am mutat de ceva timp la mama...problema este ca el nu imi da voie sa ma folosesc de nici un lucru comun (lucruri din casa, masina etc) pe motiv ca sa-l dau pentru partaj..nu contribuie deloc la intretinerea copilului sau la educatia lui..intrebarea este..ce pot face eu ca sa urgentez procesul sa pot sa imi recuperez lucruri din casa sau sa ma folosesc de masina..ca de ea am nevoie ..mentionez ca este cump inainte de casatorie cu credit facut de mine dar platita si in timpul casatoriei ..este pe numele meu..fac naveta la serviciu si mi-ar fi foarte utila..sotul meu nu doreste nici macar sa o imparta pana la finalizarea procesului...in afara sa cer preschimbarea termenului de judecata ...pot sa il oblig in verun fel sa impartim din bucnurile comune..sau sa imi recuperez masina...sa inteleg ca pana la finalizarea procesului ..care poate dura si 2 3 ani...el nu va contribui cu nimic la cresterea copilului?as putea deschide un nou dosar pt partaj?eventual sa duc expert sa evalueze bunurile mobile?
Buna ziua...intentionez sa divortam la notar prin comun acors..avem un copil de 1 an si 10 luni. Am cateva intrebari: programul de vizitare pt tata de cine va fi stabilit?Dar pensia alimentara?Fiind copilul atat de mic e posibil sa cer ca la vizitele tatalui sa fiu prezenta macar pana la 3 ani?Mentionez ca tatal nu s-a preocupat f tare de el si mi-e frica ca nu-l va supraveghea si ca nu-i cunoaste nevoile daca il va scoate singur la plimbare sau unde va dori. Cu partajul cum vom proceda?Trebuie sa ne intelegem singuri de comun asupra lucrurilor comune?Multumesc.
Buna ziua, am o intrebare la dvs. In cazul unui divort, copilul mic (alaptat, 1 an si 4 luni) cam cat timp are dreptul sa petreaca cu tatal lui saptamanal?Trebuie sa stea si in prezenta mamei sau nu neaparat? Va multumesc.
Buna ziua. Am o intrebare. Sunt in concediu de crestere copil de 9 luni si jumatate. Sotul meu este a fost in somaj pana in luna martie. (A lucrat pana in septembrie 2010, din octombrie pana in februarie a avut somaj). As putea sa ma intorc eu la serviciu si sa ia el concediu de crestere copil pana la 2 ani in aceste conditii?
Buna ziua,
Am o intrebare. Am nascut pe 21 iulie 2010. Sunt salariata (am fost salariata. acum sunt in concediu de maternitate) in cadrul unei universitati din provincie. As dori sa stiu, conform legii eu mai primesc un salariu mediu/unitate care se dadea mamelor la nastere? Precizez ca am adresat aceasta cerere la unitatea la care lucrez iar jurista mi-a raspuns ca, confrom legii salarizarii unice acest drept se anuleaza. Este adevarat? Daca nu, cum as putea sa o conving de contrariu?
Multumesc
Buna ziua..sunt secretara cu studii de scurta durata si anul acesta am absolvit studii universitare de licenta. Mentionez ca lucrez in invatamantul superior si sunt incadrata ca si cadru didactic auxiliar. Intrebarea mea este...exista vreo prevedere legala..(am auzit ceva ca ar fi fost aprobata prin 2008) care prevede transformarea postului conform studiilor de licentape care tocmai le-am absolvit?Dintr-o parte mi s-a spus ca da, ca trebuia sa trec automat de cand am dus adeverinta de absolvire,..acum insa m-a sunat dna de la personal si mi-a spus ca trebuie sa dau concurs din nou...Asa prevede legea?Sa dau iarasi concurs?