avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate andoris

Activitate andoris

Răspuns la discuția CEC in alb garantie
este una din marile greseli pe care emitatorii de astfel de documente o fac. niciodata nu se da un document semnat in alb. dar , faptul fiind consumat , singura solutie e sa incercati sa achitati cat mai urgent datoria. incidenta la plata are foarte multe aspecte neplacute atat pentru administratori , cat si pentru firma in sine. Veti aparea intr-o baza de date unde sunt mentionate societatile care emit documente fara acoperire .Cel mai probabil , nu veti mai putea beneficia de anumite privilegii oferite societatii dumneavoastra , din multe puncte de vedere , inclusiv bancar. De acum depindeti strict de decizia conducatorilor societatii prejudiciate , daca doresc sau nu sa investeasca cu formula executorie acel CEC. In acest caz vi se poate pune sechestru pe bunurile societatii , bineinteles , suportand si taxele judecatoresti si cele ale executorului. Poate nu veti ajunge in astfel de situatii. Multa bafta!
buna ziua !
am achizitionat prin contract de v-c un apartament (prin programul prima casa ) de pe data de 30.10.2009. Am dat in judecata vanzatorii care nu doreau sa imi elibereze imobilul in timpul pe care il convenisem de la inceput .
In fine... Dupa ce am deschis 2 actiuni la judecatorie pentru evacuare silita , una in regim normal , si una prin ord. presid. s-au speriat putin si mi-au eliberat pe 30.11.2009 apartamentul, fara a mai achita in schimb consumurile facute de dansii pana la plecare (lumina, gaz, apa).
Am termen pe 13 ianuarie 2010 la ord. pres. si nu stiu ce se va intampla, de fapt motivul invocarii cererii a fost :1. evacuarea silita
2.plata la daune morale si materile
M-asi bucura daca as obtine cheltuieli de judecata(onorariu avocat ) si contra valoarea ratei de la banca din luna in care mi-a fost obstructionat accesul in imobil (adica 400 euro).
Pot obtine acesti bani , oare ? Sunt banii pe care eu i-am cheltuit , fiind nevoita de acest lucru .
Si daune morale ? ce poate fi invocat aici? Precizez ca am dat pe apartament 71.000 euro si au mai si incercat sa ma pacaleasca luandu-mi boxele de la subsolul blocului.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția intrare in imobil cu politia
acel bloc este prevazut cu boxe. dar fostul proprietar nu mi-a dat cheile deoarece vrea bani pentru boxa care nu ii apartine. nu stiu cum sa procedez
Răspuns la discuția intrare in imobil cu politia
multumesc de raspuns. deci nu trebuie neaparat sa chem sectoristul . dar daca pana la urma va accepta sa fie prezent e ok? ma gandesc sa nu spuna vechii proprietari ca mai aveau lucruri acolo. si mai au si niste chei aditionale sa imi dea . adica de la interfon . nu stiu cum pot proceda cu boxele care mi le-a promis.
Răspuns la discuția plangere furt energie electrica
ce risca ? poate amenda sau inchisoare cu suspendare ?
buna seara !
in urma cu cateva zile am depus o plangere la e-on furnizare si una politie impotriva fostilor proprietari ai imobilului pe care eu l-am cumparat in urma cu o luna si pe care ei nu l-au eliberat.
datorita neintelegerilor, fostii proprietari au fost deconectati la cererea meu de la curent electric si de la gaz(unde s-a ridicat contorul ).
Dupa cateva zile trecand prin zona in care se afla imobilul, am vazutr lumina. am facut plangere la e-on, lucru confirmat si de echipa tehnica , adica furt.
s-au conectat la contoarul meu , iar consumul se inregistra desi eu sistasem curentul.
am sesisat politia pentru cercetari iar eu au fost cu o echipa tenica la fata locului si au certificat spusele mele.
am inteles ca vo rfi chemati pentru audieri si risca sa fie cercetati pentru furt . si anume...CE RISCA? DACA EU IMI RETRAG PLANGEREA SE MAI POATE FACE CEVA ? va multumesc pentru raspuns.
buna seara! va rog sa ma ajutati sa iau o hotarare corecta din punct de vedere juridic in ceea ce priveste urmatoarea problema :
Am achizitionat de o luna un apartament cu 4 camere , mi-am indeplinit obilgatiile din punct de vedere contractual iar fostii propretari refuza sa imi predea cheile , desi apartamentul este gol .
Am incercat sa vorbesc cu ei sa ajungem la un consens, dar nu am cu cine . Ma santajeaza sa le mai dau bani pe boxa ce mi-au promis-o verbal la negocierea privind pretul apartamentului.
Au vazut ca nu sunt de acor sa le mai dau nimic, cum era si normal, si acum nu vor sa imi dea cheile. I-am actionat in judecata pentru evacuare si daune , dar termen am in februarie.
Din ce am auzit , daca apartamentul este gol, pot face o solicitare la sectoristul de zona din cadrul politiei sa fie prezent in momentul in care voi intra in apartament cu inca 2 martori.
este o situatie neplacuta, dar nu am alta solutie . In afara de 2 boxe (care nu apar pe contractul de v-c), mi-a mai promis un balcon care l-a folosit dansul timp de 20 ani iar acum l-a cedat unui vecin. Din ce stiu eu , aceste imobile comune ce apartin blocului se impar in functie de cota indiviza a fiecarui proprietar.
Acum , va rog, spuneti-mi daca gresesc , si daca pot intampina dificultati legale in ceea ce priveste accesul cu politia in locuinta mea.
Pot continua cu procesul pentru stabilirea de daune , daca am intrat deja in locuinta? sau isi pierde legalitatea cererea mea?
Răspuns la discuția pensia alimentara-AJUTOR!
din ce stiu eu venitl mediu pe economie se imparte la 4(adica 25%) . Expemplu : 1500/4=375 lei , bani pe care trebuie sa ii dea lunar copilului lunar in cont sau mandat postal. Dar e posibil sa ii vina la societatea unde lucreaza de la judecatorie o hartie de la biroul executarii civile prin care sa justifice cum s-a facut poprirea in cazul copilului . Deci angajatorul trebuie sa ii faca transferul banilor direct , si asa se evita orice conflict pentru neplata la timp.
buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o idee.. Ma aflu in situatia delicata de a incepe evacuarea silita a fostilor proprietari care mi-au vandut imobilul si nu mai vor sa iasa din casa pe care am obtinut-o legal prin cumparare prin act de v-c noatrial, inscris in CF . Pe scurt: au scos imobilul la vanzare , m-am intalnit cu ei pentru vizionare, am hoarat ca vreau sa cumpar , am obtiunt repede credit , le-am platit , iar acum ei vor habitatie 6 luni fara sa imi fi spus asta inainte. acum trebuie sa purced la eliberarea apartamentului , consider ca totul este legal si de parte mea, nu exista vreo clauza specifaicata in contractul autentic sau la CF cum ca ar fi grevat de sarcini sau ca este in habitatie . Care ar fi calea cea mai scurta daca ei nu inteleg sa plece? precizez ca creditul l-am obtiunt prin programul '' prima casa'' , cu ipoteca de rang 1 in favoarea statului roman. Deci daca se ajunge la un proces la judecatorie ei se vor judeca cu statul roman care este proprietar de drept in acest caz. Credeti ca dureaza aceasta procedura ? care sunt costurile pentru mine? Sunt recuperabile cheltuielile de judecata ?Multumesc anticipat pentru sfaturi!
andoris a scris:

va multumesc tuturor pentru toate raspunsurile pe care le-am primit. In contractul de v-c nu e spcificat nimic de termenul maxim de eliberare al apartamentului , si nici de costurile care urmeaza din momentul incheierii contractului sub forma autentica. Adica acest contract autentic este unul cadru , cu toate elementele de identificare legala , fara sa prevada ceva de habiatie, iar ei au semnat fara nici un fel de rezerva. Cand am scris ''fara costuri'' , m-am referit la faptul ca ei stau in imobilul pentru care eu platesc rate lunare (mari, ce-i drept-400 euro), si nu imi garanteaza nimeni , doar''cuvantul lor'', ca isi vor plati utilitatile, deci stau gratis la modul ca nu dau nici chirie, si nici pretul de vanzare nu s-a modificat in favoarea mea de nici un fel. Ceea ce imi spuneti voi ma sperie tot mai mult, si incerc sa ma gandesc cum voi purcede la ceea ce presupune ''evacuarea lor'' . daca de impotrivesc , si nu inteleg de buna voie? Eu mi-as dori ca in toata aceasta perioada de iarna sa fac curatenie acolo..., iar ei tin banii in banca(dobanda la 71000 euro) si vaneaza piata imobiliara, ca dupa ce achizitioneaza in final un apartament , sa il si renoveze. Ca doar au unde sta, nu ? Iar eu stau cu parintii si am cumparat apartament de 4 camere! Chiar ca sunt nesimtiti oamenii astia.


Oare acesti oameni pot incepe un proces impotriva mea in momentul in care ii voi soma sa elibereze locuinta ? Au temei legal? Sincer as evita un proces, dar nici nu m-as lega cu 6 luni de rate(cca 2400 euro) , asa ca nu am ce face cu banii. Voi ce credeti ? Ma puteti ajuta cu un sfat? Eu gandesc din punctde vedere economic acum dar vreau sa imi iau toate marjele de risc juridic. Ce as risca daca saptamana viitoare , dupa 7 zile de la inscrierea in CF a imobilului pe numele meu i-as ruga sa plece si ei se impotrivesc?