avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Activitate krisztina72

Activitate krisztina72

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2011
Veti primi 600 lei pentru fiecare copil, deoarece daca acea suma calculata ca 75% din media salariului net din ultimele 12 luni este inferioara sumei de 600 lei, veti primi acea indemnizatie minima de 600 lei si pentru primul copil.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2011
Buna ziua! O persoana angajata doar in baza unui contract de munca de 2 ore pe zi, va putea beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, in conditiile in care ar avea 12 luni de continuitate cu acest contract inainte de nasterea copilului? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Cadou Craciun
Buna ziua! Daca angajatul are de ex. 2 copii minori, atunci de Craciun poate primi pentru acestia 2x150 lei=300 lei, sau numai 150 lei indiferent de numarul de copii? Va multumesc.
Va multumesc.
Buna ziua! O societate comerciala are sediul social in baza unui Contract de comodat intr-un imobil, proprietatea asociatului unic al societatii. In Contractul de comodat, a fost trecuta urmatoarea clauza: "Pe toata durata contractului, comodantului este interzisa subinchirierea, cesiunea sau orice alta forma de instrainare catre terti a bunurilor inchiriate." In aceste conditii, societatea poate incheia la randul ei un contract de comodat cu o alta societate pentru a-i oferi acesteia din urma sediu social intr-o subparte din spatiu? Va multumesc.
Buna ziua! O societate poate cere suspendarea activitatii pentru 3 ani la ORC in cazul in care are in derulare un leasing auto? Va multumesc.
Răspuns la discuția Vesnica problema Revisal
Multumesc frumos pentru link-ul de mai sus.

As mai avea o intrebare: reducerea programului de lucru de la 8 ore la 4 ore cu Act aditional la Contractul de Munca, trebuie raportata in Revisal?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Vesnica problema Revisal
Buna ziua!

As dori si eu versiunea 1.1.0 a Revisal-ului, pe adresa c.ursuleac@yahoo.com.

Va multumesc.

O societate cu cod CAEN 4799 - "Comert cu amanuntul in afara magazinelor, pietelor ....", adica comert cu agenti de vanzari, poate incheia "Contracte de prestari servicii sau de colaborare" cu persoane fizice rezidente pentru activitatea de distribuire de pliante cu reclame si invitatii la prezentari de produse (aici este vorba de persoane care sunt angajate la alte societati ca ospatari, barmani, etc. si presteaza aceasta activitate ca una suplimentara) ?

Si in cazul in care persoanele fizice care fac prezentarile de produse sunt persoane fizice nerezidente (din UE - Ungaria), ce fel de contract se poate incheia cu acestia?

Multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspuns.

1. M-am gandit si eu la bilete, dar am gasit o procedura complicata cum ca acestea trebuiesc vizate de Consiliul Local in raza caruia se fac prezentarile, iar aceste prezentari se vor tine in mai multe judete... (de fapt parca acest lucru se refera numai la organizarea de "manifestari artistice, competitii sportive, activitati artistice si distractive de videoteca si discoteca, denumite spectacole", dar nu sunt sigura).