avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate biapop

Activitate biapop

As vrea sa stiu daca, in cazul cetatenilor straini, cuantumul impozitului pentru o proprietate imobiliara din Romania este diferit fata de cel platit de cetatenii romani.
Multumesc!
Am imprumutat unei cunostinte un laptop pe care nu reusesc sa il recuperez. Persoana respectiva nu imi raspunde la telefon de cateva saptamani, mi-a trimis un mesaj in care m-a asigurat ca il voi primi in week-end, dar acest lucru nu s-a intamplat.Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in continuare ca sa imi pot recupera bunul.
Multumesc.
Este valabil un contract de intermediere care a fost intocmit in 2 exemplare, dar pe unul dintre acestea nu sunt trecute datele personale ale uneia din parti, ci doar semnatura acesteia, si nu este semnat de cealalta parte, avand numai o stampila?

Multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu privire la formularea clauzelor unui antecontract de vanzare cumparare prin credit ,, Prima casa'':

Peste doua zile trebuie sa semnez acest antecontract in calitate de promitent cumparator si sa platesc promitent vanzatorului un avans de 2000Euro. Ce clauze ar trebui sa includ astfel incat sa diminuez cat mai mult riscul de a pierde avansul?Cum ar trebui acestea formulate?

Multumesc.
Pe 25 octombrie 2010 am divortat prin acord, as vrea sa stiu termenul si modalitatea prin care voi intra in posesia hotararii de divort si daca, in cazul divortului prin acord, aceasta este definitiva si irevocabila.
Discuție divort
- Care este procedura pentru divort in cazul in care cei doi sunt separati in fapt de 12 ani si de acord cu divortul. Copilul este major.
- Sotia poate pastra numele sotului dupa divort?
- Exista o modalitate de a urgenta pronuntarea divortului?
- Este nevoie de avocat?

Multumesc!
Intre sotul meu si sora acestuia(cetatean italian) exista un act notarial prin care ea se obliga sa ne restituie o datorie de 4000 euro pana la data de 31.12.2006.Stiind ca nu intentioneaza sa o faca i-am trimis o somatie prin executorul judecatoresc prin care solicitam restituirea datoriei in 10 zile. Termenul a trecut, deci va trebui sa o actionam in judecata, dar suntem foarte aproape de termenul de prescriere al datoriei (31.12.2009). Intrebare: faptul ca am trimis acea somatie face posibila prelungirea termenului de prescriere sau va trebui sa incepem actiunea inainte de 31.12.2009? Multumesc !
Proprietarul casei in care locuiesc imi datoreaza o suma considerabila de bani. L-am somat prin executorul judecatoresc sa restituie datoria, dar ma ameninta cu evacuarea.Intrebare: ma poate evacua in conditiile in care nu si-a platit datoria?