avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate Filip Alexandru

Activitate Filip Alexandru

Principiul ce separa un regim democratic de unul fascist ori comunist, este acela a separarii puterilor in stat: legislativ, executiv si judecatoresc.
Ce se intampla insa atunci cand puterea legislativa prin actele normative emise incalca acest principiu? cand aceasta isi subordoneaza puterea executiva prin faptul ca ea ii ofera votul de incredere si tot ea poate demite guvernul prin motiune de cenzura? Si tot puterea legislativa prin actele sale normative, aduce puterea judecatoreasca in subordinea puterii executive si indirect in subordinea sa? Ce se intampla cand toate acestea au loc cu complicitatea Curtii Constitutionale?
Decizia CCR privind conflictul de competenta dintre Ministrul Justitiei si Presedintele Romaniei a fost una pur politica, practic de aici incolo Ministrul Justitiei este seful Procurorului General, al Procurorul Sef DNA, DIICOT, etc. si cu totii stim bine ca atunci cand seful iti zice sa faci sau sa nu faci ceva, executii, asta daca nu vrei sa iti gasesti un alt loc de munca ( a se vedea cazul Kovesi ). Practic asa orice sef dicteaza subalternilor, asa si Ministrul Justitiei poate dicta una sa fie inceputa urmariea penala si una sa fie neinceputa urmarirea penala ( bineinteles totul pe criterii pur politice ).
Ministrul justitiei ar trebui sa aibe competente stric de ordin organizatoric, procurorii trebuind sa fie numiti/ revocati doar de CSM.
Daca vreti sa stiti ce se intampla atunci cand politicul intra in zona justitiei putem (re)vedea filmul " De ce eu? ".
Vinovat nu este insa partidul de guvernare, ci - editat: limbaj nepotrivit cu formatul forumului-
Si mai ales vinovati sunt si cei ce in zilele de vot prefer sa mearga la mall insa sunt primii ce vocifereaza de taierea padurilor si problema gropilor din carosabil
Mediul bugetar
Daca un salariat s-a aflat in concediu medical in perioada 2015-2017, mai are dreptul la concediul de odihna pentru zilele acestor ani?
Intr-un litigiu de intoarcere la executare, fostul creditor actual debitor a decedat iar succesibilii nu doresc sa dezbata ( inca ) mostenirea. Litigiul este suspendat pana la aratarea mostenitorilor.
Se poate face ceva?
Buna seara,
As dori sa stiu daca poate fi incheiat un contract de vanzare cumparare intre mine si tuturele legal al unei doamne fara discernamant pentru vanzarea unui apartament apartinand doamnei fara discernamant.
Eu cred ca echipajul de poliie a gandit astfel: daca l-am primis spre exemplu tras pe dreapta, beat la volan, cu farurile aprinse si motorul pornit, singur in masina, este clar ca pana aici tot el a condus masina.
Răspuns la discuția Secvente ....
Dedicatie pentru tatii divortati si care isi vad copii la cateva saptamani

[ link extern ]
Eu as face o nota prin care as instiinta conducatorul institutitiei de faptul ca respectiva persoana nu indeplineste conditiile si conducatorul sa dispusa in consecinta.
Stiu ca s-a mai vorbit acest subiect, dar am ceva intrebari diferite.

In cursul zilei de ieri am achizitionat un telefon mobil, odata cu el am incheiat si un contract de telefonie pe o perioada de 2 ani, totul s-a intamplat prin telefon, iar telefonul + contractul mi-au fost virate prin curier... bun pana aici toate bune, dar pe parcusul zilei de azi utilizand telefonul mi-am dat seama ca la banii lui nu este tocmai ce mi-am dorit....
1) pt a returna produsul trebuie sa-l returnez exact in ambalajul lui initial? Vreau sa zic ca e posibil sa fi aruncat spre ex pungulita in care era incarcatorul.
2) contractul nu a fost incheiat pe numele meu, desi eu am fost cel care a negociat prin telefon contractul si a primit telefonul, asta insemna ca doar titularul contractului il poate rezilia si returna produsul?

andreeadanielaC a scris:

Buna ziua,
Am terminat Facultatea de Drept si as dori sa ma inscriu in Uniunea Consilierilor Juridici.
1. Pentru inscriere este obligatorie adeverinta de la locul de munca care sa certifice faptul ca sunt angajata la o anumita societate?
2. Se pot inscrie si persoanele care nu au un loc de munca?
3. Este obligatoriu ca un consilier juridic stagiar sa aiba un consilier juridic indrumator pe perioada stagiului de 2 ani?
4. In conditiile in care ma angajez la o societate pe postul de consilier juridic, daca nu exista in societate un alt consilier juridic definitiv..nu ma pot inscrie in Uniune?


1) da
2) pera contrario, nu
3) in princiu da, dar nu e mare scofala
4) puteti