Buna ziua,
Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti la cateva probleme legate de Decretul-Lege nr. 118/1990 completata de Legea 130/2020 privind acordarea unor drepturi unor categorii de persoane, in speta m-ar interesa drepturile copiilor prizonierilor de razboi.
In primul rand as vrea sa aflu daca un prizonier de razboi care a stat in lagar in Germania in perioada martie 1944-iunie 1945 poate beneficia de aceste legi.
In al doilea rand, ce s-ar putea face pentru urgenarea corespondentei cu arhivele militare de la Pitesti unde am inaintat o cerere de mai multe luni pentru obtinerea actelor ramasa fara raspuns.
Multumesc
Buna ziua,
Pentru anularea unui act de donatie intre tata si fiu, act notarial incheiat intre cei doi in anul 1998 pentru un apartament, care ar fi modalitatile si procedurile?
Mentionez ca atat donatarul cat si donatorul sunt de acord cu acest demers. Se face la notar, evident, dar ar mai fi si o cale judecatoreasca?
Care ar fi mai "avantajoasa"?
Multumesc.
subiectul e vechi daca il mai citeste cineva, anunt ca am castigat contestatia pe vicii de forma si am mai demonstrat ca nu eram eu la volan si nu puteam avea calitatea de contravenient care nu este transmisibila. Inca nu am primit motivarea instantei dar argumentele mele au tinut in instanta.
Buna ziua, as ruga o lamurire referitor la acest subiect
Trebuie sa pun in aplicare o sentinta civila prin executare silita privind granituirea.
Am vorbit cu un executor care mi-a spus ca la executare trebuie sa partcipe si expertul judiciar care a intocmit schita intrucat trebuie transpuse in teren niste coordonate geodezice.
Problema este : cum as putea scapa de acel expert ? Poate sa vina alt expert, alt topograf oricine alcineva. Ce lege il obliga pe executor sa ia acelasi expert care a intocmit expertiza?
Buna ziua, am o intrebare privind data de cand se acorda acest drept:
Copilul este nascut pe data de 1 mai. In jur de 15-16 mai am inaintat actele la primarie, prima alocatie am primit-o pe 16 iulie pentru luna iunie. Intrebarea mea este daca nu are dreptul la alocatie si pe luna mai?
Buna ziua, pentru a putea beneficia de indemnizatia de insertie sociala, trebuie sa intrerup concediul de crestere a copilulului sau pot veni direct din concediu de lauzie (minim 42 de zile de la nastere) fara a mai face formalitatile pentru concediul de crestere a copilului?
Pe o decizie a tribunalului intr-un proces judecat in apel scrie "Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare".
Intrebarea mea este: aceste 15 zile trebuie sa fie lucratoare? sau pot include si sambete si duminici?
Multumec de raspuns, ceea ce caut e modelul de cerere catre instanta cum se timbreaza si carei instante ma adresez Judecatorie/tribunal?
Buna ziua, am obtinut o sentinta favorabila intr-un proces de granituire, partea adversa vrea sa-si vanda imobilul inainte de punerea in executare a sentintei. Va rog sa-mi comunicati unde pot gasi un model de cerere de instituire a sechestrului pe carte funciara, ce taxe se aplica si carei instante sa sa adresez Judecatorie/Tribunal.