avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate kartush45

Activitate kartush45

Răspuns la discuția Inmatriculare auto in Febr 2013
cati cm cubi are motorul?..ce coeicient de poluare are (adica cate grame pe km). Exista o formula de calcul care avantajeaza posesorii de e2 e1 si non euro...cauta pe net ordonanta de urgenta propusa de Rovana Plumb si ai sa gasesti formula sau intra pe 4tuning si au calculator conform ordonantei
in temeiul carei legi ma amendeaza?...ca ei nu au baza de date comunna cu financiarul iar masina este inmatriculata in circulatie...chiar daca pe alt nume....intreb ca sa stiu ce sa fac..ideea e ca am fost oprit de politie si nu mi-au zis nimic..mai mult amfost implicat si intr-un accident si dupa verificarile facute la politie la constatari nu mi-au zis numic desi trecusera 2 luni de cand am achizitionat autoturismul
tocmai asta intreb...pe certificat nu a fost inscris data instrainarii...cat pot circula cu el?
salut..am problema care nu stiu cum pot sa o rezolv si poate cineva ma ajuta in aceasta privinta; mai exact am cumparat in noiembrie 2012 un auto care am fost tinut in service pana la sfarsitul lui decembrie si nu am putut sa ajung cu el sa fac indentificarea RAR deoarece deabea pe data de 11 ianuarie ma puteau programa. Am bagat-o si la fisc si am platit impozitul dar acum cica trebuie sa platesc taxa de prima vanzare deoarece masina a fost inmatriculata prima oara in 2006, desi eu am cumparat-o in 2012 an in care taxa era suspendata. Deci o platesc sau nu?intreb pentru ca legea zice " Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii" deci daca e sa ne luam dupa ce zice legea in cazul meu vanzarea facandu-se in 2012 normal nu trebuie sa platesc taxa....ideea e e ca nu dispun de banii de taxa si caut o solutie. O alta intrebare este cat pot circula cu masina fara sa o inmatricluez avand in vedere faptul ca pe talon nu a fost scris instrainat catre la data de.
Răspuns la discuția inmatriculare auto
masina est cumparata in octombrie 2012 si inregistrata la fisc in noiembrie 2012cu impozitul pana la sfarsitul anului platit...nu am inmatriculat-o deoarece pana acum a stat in service pentru operatiuni de tuning de amploare...deci am vrut sa o inmatriculez si sa omologhez modificarile dupa ce termin de facut la ea....deci va fi inmartriculata pe numele meu in 2013...deci nu platesc taxa nu?
salut...vreau pe aceasta cale sa pun o intrebare celor care sunt in masura sa raspunda...vreau sa stiu daca pentru un auto care a fost inmatriculat in 2006 vanduta si inmatriculata in 2008 si apoi vanduta si inmatriculata in 2010.se plateste vro taxa de poluare in cepand cu 1 ianuarie 2013. Mentionez ca masina a fost cumparata in octombrie 2012 de catre mine si bagata la financiar in noiembrie 2012.
Nu au fost martori oculari iar eu vreau sa contest doar pe faptul ca este trecut in procesul verbal alt articol de lege in loc de cel care trebuie. Nu sunt cateva lucruri care fac PV sa fie nul?..ca lipsa numelui contravenientului, a semnaturii agentului etc...eu asta intrebam daca faptul ca in procesul verbal sanctiunea a fost incadrata gresit, ea neavnd nici o treaba cu fapta savarsita.
Salut..ma adresez pe aceasta cale celor competenti in a ma ajuta in urmatoarea problema: In data de 17/12.2012 iesind de pe o strada cu cedeaza trecerea si intrand intr-o strada principala dupa efectuarea manevrei de virare la stanga am fost acrosat de un auto care venea pe contrasens pe langa masinile care s-au oprit pentru a ma lasa sa fac manevra. Mentionez ca strada pe care voiam sa intru avea cate o banda pe fiecre sens aflandu-se in sectorul 4. La politie am fost eu scos vinovat iar din prostie am semnat procesul verbal. Intrebarea mea este daca pot sa mai contest procesul verbal in aceasta situatie si mai ales deoarece exista o neconcordanta la articolele de lege trcute in PV mai exact fapta "savarsita" de mine s-a incadrat la articolul 57 lit 2 din OUG 195/2002 (La intersecţiile cu circulaţie dirijată, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicaţiile ori semnalele poliţistul rutier.) iar sanctiunea a fost trecuta la articolul 101 litera 3 din OUG 195/2002 (conducerea unui autovehicul de către o persoană cu domiciliul în România care nu a preschimbat permisul de conducere obţinut în alt stat, în termenul prevăzut de lege;). Daca citesc eu bine articolul care pedepseste fapta de la 57 lit 2 este articlul 100 litera 3 ( nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor de obligare). Deci domnul agent a gresit in PV articolele; in acest caz este PV lovit de nulitate absoluta?...Daca da cum fac sa il anulez ce pasi trebuie urmati.Inca o intrebare ar mai fi daca acest PV este anulat se anuleaza si amenda si suspendarea permisului?
Răspuns la discuția Radiere auto
salut..fara certificat fiscal nu se poate inregistra auto la fiscal, probabil daia nu la dat vechiul proprietar din cauza amenzilor. In ceea ce priveste acea treaba cu contractele de vanzare cumparare nu merge deoarece tu v-a trebui sa ai dai un certificat fiscal iar apoi el unul tie...dar tu nu ai cum sa ai dai pentru ca nu ai inregistrat-o la fisc.
Răspuns la discuția Acte originale la angajator
Le-am spus ca le dau legalizate daca vor dar ei nu ca vor originalu ca sa aiba ei o garantie ca nu plec din firma cu ceva de pe acolo...adica sa ma aiba cu ceva la mana...oricum dupa mai multe sfatuiri am decis sa nu mai continui colaborarea cu aceasta firma.