avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate luciandan

Activitate luciandan

Adica la brigada de politie rutiera...

multumesc pentru raspuns
buna ziua,

La inceputul anului am fost sanctionat in Bucuresti cu amenda pentru un presupus viraj la stanga interzis. La acel moment, mi s-a intocmit un PV si am platit pe loc amenda agentului de circulatie. Ulterior am contestat PVul la judecatoria din Bucuresti si acum dupa mai bine de o luna mi s-a admis plangerea. Acum cateva zile am verificat la judecatorie si mi s-a confirmat ca sentinta a ramas definitiva.
In cuprinsul sentintei e scris ca "se adminte plangerea contraventionala cu consecinta anularii PV seria XXX si exonerarea petentului de la plata amenzii aplicate, petentul avand posibilitatea sa obtina restituirea sumei achitate cu titlu de amenda prezentand organului fiscal unde a efectuat plata prezenta hotarare dupa ramanerea definitiva".
Intrebarea mea este: unde trebuie sa merg sa-mi recuperez banii? La politie sau la ANAF sau primarie locala? Precizez ca nu sunt din Bucuresti, am adresa din CI in alta localitate, toate taxele de timbru a trebuit sa le platesc la primaria din localitatea mea. Si asta ma incurca rau. Caci eu am platit amenda direct, pe loc, polititstului din Bucuresti...insa taxele locale se platesc la primaria din localiatea mea...amenzile vin acolo. Daca as fi platit amenda la CEC cred ca banii ajungeau in localitatea mea..
Aveti ideea ce trebuie sa fac. Localitatea mea se afla la o distanta mare de Bucuresti...si n-as vrea sa fac drumuri degeaba. Daca ar fi sa merg in Bucuresti..nu stiu unde la Politie sa cer (la Udriste??)....si ce acte am nevoie. Din ce am citit stiu ca trebuie sa merg cu hotararea legalizata...

multumesc frumos
Am repus-o...


[ link extern ]

sau aici:

[ link extern ] /


merci

Indicatorul de obligatoriu la dreapta nu mai exista. Se poate observa si din poza aceasta ([ link extern ] .

multumesc

Multumesc pentru raspuns.

Dupa parere d-voastra cum ar trebui sa demonstrez instantei ca acele fotografii apartin locului cu pricina?

Buna ziua,

In data de 11.01.2014, in jurul orei 2:30AM (noaptea) circuland dintre strada C-tin Ghercu catre Soseaua Orhideelor (Bucuresti), am evectuat virajul la stanga (astfel intrand pe sos.Orhideelor). Imediat, la aprox 50m, am fost oprit de un echipaj de politie si, pe baza unui PV, amendat cu 9 puncte si 6 puncte penalizare pentru viraj la stanga peste marcajul dublu continuu.
Problema este ca acel marcaj nu este vizibil, mai ales noapte si se confunda cu soseaua. Nici nu am stiut ca acolo e marcaj dublu continuu. Am fost astazi la fata locului si am facut pose si se observa clar cum exista portiuni de culoare alba (marcaj) si portinui de culoare neagra peste care abia se vede ca ar continua marcajul ceea ce lasa loc interpretarilor. In plus la iesirea din str. C-tin Ghercu nu e nicun semna de obligatoriu la dreapta (e doar un semn de cedeaza) care macar sa atentioneze soferii.
Domnii politisti opreau la ora respectiva aproape toate masinile pe acest motiv. Mi se pare, personal, un auz din partea lor, stand in acea portiune de drum, la ora respectiva, stiind ca vizibiliateta marcajului e mica..si pot fi interpretari asupra lui.
Va atasez si 2 poze facute la fata locului (sper ca nu incalc vreun regulament):
[ link extern ]
[ link extern ]

Intrebarea mea este: am sanse de castig daca contest PVul pe motiv ca marcajul nu e vizibil si lasa loc interpretarilor? Pot atasa in apararea mea si cele 2 poze facute de mine la fata locului?

multumesc
Buna ziua. Pun si eu in discutie urmatoarea situatie si as avea nevoie de un raspuns/parere. Am un contract la o firma de internet. Acum o luna de zile am fost notificat ca in urma reorganizarii firmei trebuie sa semnez un nou contract, Am fost si am semnat noul contrac, dupa ce vechiul contract care era pe un an de zile a fost reziliat de comun acord. Am fost , l-am semnat. Acest contract este tot pe un an de zile. De asemenea se precizeaza ca se prelungeste succesiv cu cate 12 luni daca nu se cere rezilierea lui cu minim 15 zile inainte de expirarea lui. La semnarea lui nu am beneficat de vreo oferta speciala, nimic, a fost doar un simplu contract. deocamdata nu am de gand sa renunt la serviciile lor dar citind pe acest forum toto felul de probleme avute de altii as dori sa stiu in ce conditiipot renunta la contract inante de expirarea lui la 12 luni (sa zicem sa renunt dupa 7 luni) in conditiile in care nu beneficiez de oferte speciale, In contractul lor este stipulat ca contarctul poate inceta : A) La expirarea termenului; B) Prin acordul ambelor parti; C) In caz de forta
majora; D) in cazul in care Clientul nu este de acord cu o eventuala crestere de pret solicitata de Furnizor; E) In alte conditii
permise de legile in vigoare. De asemnea nu este specificat nicaieri ca daca renunt mai devreme trebuie sa platesc contravaloarea lunilor ramasa pana la expirarea lui sau o alta taza de reziliere. Am auzit ca aceasta firma cere acest lucru (plata in avans a lunilor ramase) daca vreu sa renunt inante de termen. E normal asa? De ce ar trebui sa platesc lunile ramase daca nu beneficiez de vreo oferta speciala, mai mult e normal sa se prelungeasca automat cu cate 12 luni? Daca eu as veni in luna 13 am inteles ca ar cere contravaloarea a 11 luni ramase.
In conluzie: daca in contract nu se specifica clar ca trebuie sa platesc in avans o taxa de reziliere echivalenta nr de luni ramase pana la incetarea contractului , sunt indreptatiti sa-mi ceara acest lucru?Pot ei sa motiveze cererea lor conf legii 161/2010 care face referire la "justa despagubire" ?
Va rog sa-mi spuneti daca art.97. alin. 1, lit. d din O.U.G 195/2002 mai exista.Observ ca politia invoca acest articol (coroborat cu art64,alin1) in intampinarea lor insa eu nu-l mai gasesc. Am citit OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile public, actualizata prin OUG nr. 63/2006 si acest articol nu mai apare. Sau gresesc eu?

multumesc
Buna ziua

Puteti va rog sa-mi spuneti daca nota de constatare emisa la ridicarea unei masini poate fi modificata ulterior daca nu mi-a fost inmanata si mie o copie?
Problema sta in felul urmator: mi s-a ridicat masina acum cateva luni din sect6 si mi s-a inmanat un PV in care datale de ridicare nu coincid cu realitatea. Masina nu se afla in locul indicat in PV (si din foto de la politie se observa acest lucru). Eu am facut o plangere si acum dupa prima infatisare judecatorul a cerut politiei nota de constatare in baza careia s-a intocmit PV si s-a ridicat masina (ei nu au prezentat pana acum la dosar nota de constatare). Citind hotararea consiliului sect6 observ ca trebuia sa mi se inmaneze o copie a notei de constatare in momentul ridicarii masinii de la firma Ilcor insa nu au facut-o la momentul respectiv (din ce am citit si altii au fost in situatia mea). Acum va intreb nu este posibil ca "cineva" sa emita o nota de constatare astfel incat sa iasa in avantaj, trecand data si ora corecta? Poate in acel moment nici nu s-a facut o nota de constatare. Eu neavand o copie a notei de constatare nu pot face nimic. care din cele 2 acte (nota de constatare sau PV) are putere mai mare?

multumesc frumos
Multumesc celor care mi-au raspuns. Citind pe diferite forumuri am gasit pe cineva care spunea ca a castigat un proces cu Politia rutiera in urma plangerii la PV recumerandu-si toti banii(120ron amenda+daune materiale de 500 ron). Credeti ca e posibil acest lucru?

atasez si un link cu subiectul mai sus mentionat:

[ link extern ]

Si inca o intrebare: PVul a completat cu specificandu-se adresa din permisul de conducere, adresa care difera de adresa din CI au avand viza de flotant (adresa de folotant=adresa din permis). Cand fac plangere ce adresa specific? Adresa din CI sau cea de flotant? Sau poate fi oricare? Citatia vine luandu-se in considerare adresa din plangere?

multumesc