In baza legii 50/1991 actualizata cat si a normelor de aplicare ale acestei legi,fiecare primarie are un compartiment de urbanism.De asemenea,fiecare primarie are obligatia de-a publica pe propriul site,la compartimentul urbanism,actele necesare pentru fiecare etapa in parte.Nu credeti ca reusiti sa intelegeti?!,mergeti la primaria in a carei raza teritoriala vreti sa construiti (pentru intravilan),sau la Consiliul Judetean (pentru extravilan),serviciul urbanism,iar un angajat al acestui compartiment va va explica cel mai bine de ce aveti nevoie,pentru simplul rationament :,,Este persoana care verifica si propune spre aprobare intreaga documentatie". MULT SUCCES!
Forta majora? Legea 50/1991 actualizata si Normele de aplicare a legii 50/1991 actualizata va explica detaliat tot ceea ce trebuie sa stiti despre modul ,,legal" de-a construi in Romania si modalitatea de-a obtine autorizatia de construire.Nu intelegeti ceea ce enunta aceasta lege?!,atunci, personal va recomand sa consultati un proiectant sau arhitect,intrucat fara o descriere detaliata a spetei dvs.banuiesc ca nimeni nu va poate da un raspuns concret si la subiect.
Azi am primit ,,recomandat" hotararea c.l. prin care se hotaraste ca ,,pentru abateri savarsite de domnul consilier............se aplica sanctiunea excluderii temporare de la lucrarile c.l. si a comisiei de specialitate din cadrul c.l.". Ca s-au savarsit abateri sau nu nu e important.Ce ma intereseaza este modalitatea de-a ataca aceasta hotarare in termen util,inainte de a produce efecte.Am luat legatura cu un avocat care sustine ca nu am modalitate legala de-a o ataca ,,macar pt. suspendare pana se judeca" in termen util ca sa nu isi produca efectul. E ADEVARAT? SUNTEM IN DICTATURA???
Conform cerintelor din C.U. am depus catre Consiliul local(care imi este vecin-pasune comunala),cerere pentru eliberare acord autentificat al vecinilor si mi-au respins cererea pe motiv ca respectiva cerere nu este semnata de sotia mea.ESTE ABUZ?
BUNA SEARA.Intr-un dosar de tulburare de posesie procurorul si prim procurorul au dat n.u.p.si aplicarea unei sanctiuni.Paralel am depus memoriu la prefect si am primit adresa prin care mi se confirma dreptul de proprietare de catre acesta si obliga comisia locala sa remasoare terenul si sa ma repuna in posesie.In plangerea impotriva rezolutiei prim procurorului,judecatorul mai poate mentine rezolutia,sau e obligat sa o desfinteze?Multumesc!:sorry:
In urma cu cativa ani am cumparat o parcela de teren,ulterior am constatat ca o portiune de teren este pe teritoriul administrativ.Am adus la cunostinta celor competenti,corpul de control al prefectului a emis o nota de constatare prin care arata ca e in regula,apoi a aparut un articol in ziarul judetean si nimic.In vara anului trecut am arat respectivul teren si pentru asta postul de politie din comuna invecinata,a judetului invecinat,mi-a intocmit dosar penal pt. infractiunea de tulburare de posesie.Am facut dovada propietatii tabulare iar procurorul a dat n.u.p. si adm. unei sanc.administrative.A depus plangere catre prim procuror si acesta a mentinut decizia procurorului.ARE procurorul competenta sa se pronunte asupra dreptului de proprietate infirmandu-l,avand in vedere ca un judecator(de carte funciara) s-a pronuntat printr-o incheiere de intabulare? E MAI MARE PROCURORUL? IMI INCALCA DREPTUL DE PROPRIETATE?#-o
Buna seara.X-( Revin cu o noua intrebare referitor la procuror si anume:postul de politie x s-a autosesizat si mi-a intocmit dosar penal pt. infractiunea de tulburare de posesie.In urma actelor depuse la dosar am facut dovada ca sunt proprietar tabular.Procurorul a dat n.u.p si amenda.Am contestat ordonanta si prim procurorul a confirmat decizia procurorului.Are competenta procurorul,avand in vedere ca prin intabulare un judecator(de carte funciara)a emis o hotarare de incheiere,sa stabileasca ca nu sunt proprietar?si-a depasit atributiile?prin ce lege se stabileste competenta procurorului?#-o
Cand doua persoane(una persoana fizica si cealalta consiliul local)fac dovada proprietatii(prin extrase c.f.),procurorul are competenta de a hotara care este proprietar si care nu?sau numai instanta?#-o
de aceea am postat aceasta problema a mea cu scopul bine definit de-a afla cat mai exact modalitatile de atac.MULTUMESC si pentru acest raspuns!
DA,multumesc! in sfarsit, cuiva pentru bunavointa si imi permit a va intreba in continuare:daca eu nu doresc sa renunt la teren(si inca un aspect!prin vanzare cumparare terenul a intrat in circuitul civil!?