avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate jackiss

Activitate jackiss

Buna ziua!
Am intalnit cazuri in care "M E T O D O L O G I A
de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat" nu este respectata.
Mai exact:
Art. 73 - (1) Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99,
inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este
nota acordată de către comisia de contestaţii.
(2) Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare,
alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de
comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi
nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă
diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota
iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.
(3) Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată la alin. (1) şi
(2), nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba
respectivă.
(4) Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic
schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după
caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul
examenului.
(5) Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul
centrului de examen, conform calendarului.

In urma contestatiilor un elev a obtinut cu 0.45 puncte mai putin la materia contestata. Conform metodologiei, nota finala trebuia sa fie nota initiala pentru ca nu a fost o diferenta mai mare de 0.5 puncte. La completarea Diplomei de Bacalaureat i-a fost trecuta nota obtinuta in urma contestatiei.
Va rog sa imi spuneti cui ar trebui sa se adreseze pentru rezolvarea acestei probleme (instantelor de judecata, colegiului sau ministerului)
Discuție Raport ANI
Buna ziua!
Daca un candidat la functia de consilier local/judetean sau primar primeste raportul de incopatibilitate fiindu-i interzis dreptul de a ocupa o functie eligibila, in timpul campaniei electorale ce se intampla? Daca este ales consilier isi poate pastra mandatul? Am nelamuriri cu privire la cuvintele "cu exceptia celor electorale"
Legea 176/2010 art. 25 alin. 2 care printre altele precizeaza:
"decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii..."
Buna ziua!
Cat timp sunt interzise drepturile daca sentinta este urmatoarea?
Condamnă la 6 luni închisoare cu suspendare, Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a 2-a, lit. b şi c cod penal pe durata executării pedepsei închisorii, ca pedeapsă accesorie. Termenul de încercare este de 2 ani.
Buna seara!
Am urmatoarea problema:
O parohie a cedat, in anul 1953, catre stat (C.A.P) suprafata de 8 hectare de teren. In acel moment s-a incheiat un proces verbal de predare pentru terenul respectiv. Acel proces verbal are stampila primariei din momentul respectiv. Astazi, pe terenul respectiv se afla fostele cladiri ale C.A.P.-ului. Intre anii 1990-1992 preotul paroh de atunci a depus mai multe cereri de retrocedare fara rezultat. Anul trecut, actualul preot paroh a depus inca doua 3 cereri catre comisia agricola locala prin care cerea eliberarea Titlului de propietate pentru terenul respectiv. Raspunsul: Nu se elibereaza Titlu de proprietate pana la sfarsitul anului (2013).
Intrebarea:
Cum ar trebui sa sune cererea de retrocedare, legea in baza careia se va face cererea si catre cine trebuie adresata?
Va multumesc
Am urmatoarea problema:
Sotul a murit cu 3 luni inaintea sotiei. Au avut impreuna doi copii. Dupa moartea celor doi, au ramas o casa, o masina si niste pamanturi. Cei doi soti au si niste credite la diverse banci fara garantii mobile sau imobile, fara giranti. Ce se intampla cu aceste credite? Se prescriu sau se transfera celor doi copii?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Revendicare teren extravilan
Nimeni nu imi poate da un sfat?
Buna ziua!
Am urmatoarea problema! Tatal meu ca unic mostenitor este posesorul unui teren de 1HA. Dorind sa faca faca actele necesare pentru a intra legal in posesia acelui teren, s-a lovit de urmatoarea problema: terenul respectiv nu a fost revendicat de catre bunica nici in 1991 si nici in 2005. Totusi bunica a fost in proprietatea acestui teren incepand din 1990-1991. Dupa moartea batranei, tata nu a gasit decat un act de vanzare-cumparare din 1921 prin care strabunicul cumpara un lot de 3HA de pamant in acel loc unde este situat acum pamantul respectiv pe care l-a impartit cu cei doi frati ai lui. Nu stiu in ce baza s-a facut imparteala sau daca a existat un act prin care se impartea acel pamant. Cert este ca la primaria din localitate nici strabunicul, nici bunica nu figureaza cu acel lot de pamant de 1 ha. Mostenitorii celor doi frati ai strabunicului au acte pe celelalte 2 ha. Cum poate tata sa devina proprietar si in acte al acelui teren?
Răspuns la discuția Antecontract de vanzare cumparare
Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu un raspuns?
Cazul locurilor de veci este putin mai dificil... cimitirele in general intra in administrarea parohiilor din care fac parte. Pentru a putea concesiona acel loc de veci , cimitirul ar trebui sa fie parcelat, iar locurile de veci numerotate. La tara acest lucru este aproape innexistent. Daca cimitirul nu este parcelat, concesiunea nu poate fii facuta, deoarece nu se stie exact pozitia locului de veci. LOCUL DE VECI NU SE CUMPARA. Se concesioneaza pe o perioada egala cu durata pomenilor-parastas, in general intre 7 si 9 ani. Pentru ca din locurile de veci s-a facut o afacere, se pot face concesiuni si pe 25-50 ani. ATENTIE: La tara, daca locul de veci nu a fost ingrijit de catre cei care concesioneaza sau urmasii acestora, dupa perioada de 7-9 ani reintra in administrarea parohiei, preotul avand dreptul de a il concesiona altei persoane chiar daca aceasta nu are legatura cu familia celui ingropat in locul de veci. Daca acest loc de veci despre care vorbiti se afla intr-un cimitir neparcelat, orice act de concesionare, donatie, vanzare cumparare sau orice act care sa ateste proprietarul este lovit de nulitate. In cimitirele de la tara in general, locurile de veci sunt impartite tacit, fiecare avand grija de locul de veci primit. Daca dumneavoastra nu ati ingrijit acel loc de veci, cu siguranta a fost dat altei persoane spre ingrijire.
Buna ziua!
Tatal meu, a avut procura de reprezentare (asa cred ca se numeste) pentru o batrana. Aceasta detinea un lot de pamanturi extravilane. O persoana a muncit aceste pamanturi timp de 20 de ani, luand produsul si ajutorul de la APIA in tot acest timp. Tatal meu, intalnindu-se cu aceasta persoana intamplator in sediul primariei din localitate, pe spusele acestuia ii face un Antecontrcat de vanzare cumparare pe niste bucati de pamant. 1HA de pamant respectivul s-a angajat sa il cumpere, platind pentru acesta 9000 lei. La incheierea acestui antecontract, individul ii cere tatei alte 2 bucati de pamant de circa 0,5 HA. Pe aceste doua bucati de pamant nu a platit nimic. In Antecontract este specificata suma de 9000 de lei dar ca si bucati de pamant cumparate sunt specificate toate cele 3 bucati de pamant. La aflarea acestora, batrana s-a suparat si i-a cerut tatei sa nu ii faca respectivului acte decat pe suprafata de 1 HA, pamant pe care individul a platit initial cei 9000 lei. In antecontract este specificat faptul ca partile trebuie sa se prezinte la notar in termen de 15 zile. Nu s-au prezentat, pentru ca niciuna din parti nu a dorit acest lucru. Intre timp batrana a murit, tata devenind mostenitor testamentar. Acum, la 1 an de la incheierea acelui Antecontract, respectivul a inaintat in instanta Antecontractul spre autentificare. Tata nu doreste sa ii faca act decat pe aceea suprafata de 1 HA. Poate tata sa aiba castig de cauza?