Buna seara.As avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns in urmatoarea situatie:
Am avut un proces pe exproprire. eu am un teren pe societate si un teren pe persoana fizica.s-a inceput procedura de expropriere , mi s-a blocat terenul la carte funciara in 2009, pana in 2012 nu s-a mai facut nimic.in 2012 cei care vroiau sa exproprieze au dat o hotarare de despagubire, dar nu au pus-o in aplicare, ca nu aveau bani.in 2012 i-am dat in judecata ca societate, cerand sa ma despagubesca si am cerut si prejudicii. pe parcursul procesului cei din instanta ne-au introdus in proces si ca persoane fizice.Am facut cerere precum ca am fost prejudiciati din 2009 pana in 2012, pentru ca au blocat tot terenul si nu numai cat le trebuia, iar eu in acest timp nu am putut sa inchiriez sau sa vand terenul.Dupa acesta cerere, cei de la primarie au anulat hotararile de expropriere ca ei nu au bani si nu mai fac expropriere.
Societatea cu care am inceput procesul a ramas fara obiect in proces, si am ramas numai ca persoana fizica in proces, pentru ca cerusel prejudicii numai ca persoana fizica.
Am castigat in prima instanta, am castigat la apel, si s-a intors dosarul de la inalta curte pentru ca nu e clar obiectul dosarului, si ca s-au amestecat legea speciala cu legea dreptului comun.Astazi am avut prima infatisare la dosarul trimis inapoi si judecatoarea tot asta m-a pus sa fac:
sa specific care este obiectul cererii de chemare in judecata si temeiul juridic al actiunii cu privire la cererea de despagubire?
Eu am intrat in dosar in momentul in care se judeca pe expropriere , dar acum nu mai este exproprire, eu am ramas pe prejudicii
Daca cei de la primarie expropriaza sau nu cand vor eu ce fac: stau cu terenul blocat pentru ca se joaca ei?Dosarul este destul de gros, ar trebui sa lamuresc eu instanta pe ce ma judec , daca in cererea initiala am scris ca cer prejudii, pentru ca primaria se joaca de-a expropriatul?