avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate vatamanuv

Activitate vatamanuv

chemi un notar acasa si iti face procura sa il reprezinti
Răspuns la discuția Completare cerere in apel?
nu ma poate ajuta nimeni?
Buna seara.As avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns in urmatoarea situatie:
Am avut un proces pe exproprire. eu am un teren pe societate si un teren pe persoana fizica.s-a inceput procedura de expropriere , mi s-a blocat terenul la carte funciara in 2009, pana in 2012 nu s-a mai facut nimic.in 2012 cei care vroiau sa exproprieze au dat o hotarare de despagubire, dar nu au pus-o in aplicare, ca nu aveau bani.in 2012 i-am dat in judecata ca societate, cerand sa ma despagubesca si am cerut si prejudicii. pe parcursul procesului cei din instanta ne-au introdus in proces si ca persoane fizice.Am facut cerere precum ca am fost prejudiciati din 2009 pana in 2012, pentru ca au blocat tot terenul si nu numai cat le trebuia, iar eu in acest timp nu am putut sa inchiriez sau sa vand terenul.Dupa acesta cerere, cei de la primarie au anulat hotararile de expropriere ca ei nu au bani si nu mai fac expropriere.
Societatea cu care am inceput procesul a ramas fara obiect in proces, si am ramas numai ca persoana fizica in proces, pentru ca cerusel prejudicii numai ca persoana fizica.
Am castigat in prima instanta, am castigat la apel, si s-a intors dosarul de la inalta curte pentru ca nu e clar obiectul dosarului, si ca s-au amestecat legea speciala cu legea dreptului comun.Astazi am avut prima infatisare la dosarul trimis inapoi si judecatoarea tot asta m-a pus sa fac:
sa specific care este obiectul cererii de chemare in judecata si temeiul juridic al actiunii cu privire la cererea de despagubire?
Eu am intrat in dosar in momentul in care se judeca pe expropriere , dar acum nu mai este exproprire, eu am ramas pe prejudicii
Daca cei de la primarie expropriaza sau nu cand vor eu ce fac: stau cu terenul blocat pentru ca se joaca ei?Dosarul este destul de gros, ar trebui sa lamuresc eu instanta pe ce ma judec , daca in cererea initiala am scris ca cer prejudii, pentru ca primaria se joaca de-a expropriatul?
A fost soferul cu cisterna goala sa incarce de la Ploiesti,A fost oprit pe drum , controlat de ISCTR , i s-a pus stampila pe diagrama, avea toate actele in regula.a mai mers 20km si este oprit de alt echipaj.Iar il controleaza, il pune sa insire iar trusa,echipament si tot ce trebuie sa aiba.Negasind nimic, s-au legat de foaia care insoteste cisterna pe care era scris ca circula gol. Soferul a refuzat sa semneze buletinul de control si a plecat, cred ca va veni amenda prin posta.Exista un document care trebuie facut pentru masina cand e goala? Noi nu intocmim CMR cand caram pentru noi.Cmr folosim numai la chirie.Nu inteleg ce act mai vroiau.Ma poate lamuri cineva?
Răspuns la discuția Expertiza la recurs?
am dreptul sa ma opun?
Am avut un proces pe rol pentru expropriere care nu s-a mai facut.Am castigat procesul in prima instanta.
Zilele trecute partea cealalta a facut recurs.
Astazi am aflat solutia de la recurs in care se mai da termen o luna in care se spune ca partea care pierdut si a facut recurs sa precizeze in scris daca vrea expertiza?
Se poate cere expertiza la recurs?In apelul declarat nu este trecuta ca motiv, doar s-a spus astazi verbal la termen?La recurs se mai cer probe noi?Expertiza nu trebuia ceruta la prima judecare ca au avut 2 ani la dispozitie?
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Noi ne judecam pe vechiul cod.
Multumesc frumos
Am avut un proces in care s-a dat neinceperea urmaririi penale celui presupus vinovat.Decizia e definitiva.
Mai am un proces in care sunt parte civila si care o sa mai dureze. Dar cele doua procese sunt cumva legate intre ele.E vorba de un caz in care cineva a murit si nimeni nu isi asuma vina
Pot sa fac cerere la Cedo pentru primul proces terminat sau ar trebui sa astept sa se termine si cel civil?In procesul civil sigur mai dureaza si nu stiu termenul in care pot sa mai scriu cererea si sa o trimit. Ma poate ajuta cineva?Multumesc frumos.
multumescfrumos.asa voi face
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am un proces pe rol, si nu vrea nici un avocat sa ma reprezinte.Ei cred ca nu am castig de cauza , mai ales ca e un proces unde sunt implicate autoritati ale statului roman.
Cum pot cere asistenta judiciara,daca pot sa-mi permit sa platesc un avocat ?
Exista vreo procedura sa mi se repartizeze un avocat din oficiu si sa-l platesc totusi?
La recurs ar trebui un avocat dupa Noul Cod Civil.Imi poate da cineva un sfat?
Răspuns la discuția lucrator desemnat
Daca nu e prea tarziu o sa va raspund si eu: daca societatea d-voastra are pana la 9 angajati, administratorul poate sa faca el cursurile de ssm si poate indeplini el singur sarcinile astea. cititi in Legea 319/2006 ca acolo explica.Pe cei de la Inspectia muncii ii intereseaza mai mult sa aiba cineva diploma si actele.