Pentru cesionarea de catre un asociat a partilor sociale catre un alt asociat cind cedentul se retrage din societate daca este prevazuta clauza in statut ca ,,partile sociale se pot transmite intre asociati" este necesar acordul tuturor asocialtilor?Daca cel de-al treilea asociat refuza sa semneze actul aditional la ORC cum se inregistreaza si modifica actul constitutiv.?Am avut aceeasi speta in urma cu 10 ani in aceeasi societate si am actionat in instanta Registrul Comertului .Am ajuns pana la Curtea Suprema de Justitie, care a aunlat solutiile date de celelalte instante inferioare,a respins actiunea ca inadmisibila,pe motivul ca era prevazut in statul cesionarea partilor sociale intre asociati si obligativitatea ca cesiunea sa fie inregistrata la Registrul comertului si registrul societatii asa cum prevede legea 31/1990...
Acum avem aceeasi problema cu asociatul care a refuzat si atunci sa semneze actul aditional modificator si ne lovim de refuzul directorului ORC de a inregistra prin incheiere actul de cesiune desi Instanta Suprema a dispus acest lucru in acceiasi speta..
Ne trimite din nou la instanta sa mai cheltuim din nou banii pe avocati si drumuri si sa mai asteptam inca 3 ani pina se parcurg din nou toate fazele procesuale si obtinem o sentinta defininitiva.Vi se pare normal acest lucru?Astept pareri autorizate.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...