imi permit sa il contrazic pe colegul care a relatat mai sus ca nu se face inspectia de risc al autivehiculului, acest pas este obligatoriu,
SECTIUNEA a 2-a
Practici comerciale agresive
Art. 9. – Pentru a determina daca o practica comerciala recurge la hartuire, constrangere, inclusiv la forta fizica sau la influenta nejustificata, se iau in considerare urmatoarele elemente:
....................................................................
d) orice obstacol oneros sau disproportionat, neprevazut in contract, impus de comerciant, atunci cand consumatorul doreste sa isi exercite drepturile contractuale, inclusiv dreptul de a inceta contractul sau de a schimba produsul ori de a se adresa unui alt comerciant;
.....................................................................
Toate partile implicate trebuie sa dea dovada de buna credinta.
Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
SECTIUNEA a 2-a
Practici comerciale agresive
Art. 8. – O practica comerciala este considerata agresiva daca, in contextul prezentarii situatiei de fapt si tinand cont de toate caracteristicile si circumstantele, limiteaza sau este susceptibila sa limiteze in mod semnificativ libertatea de alegere sau comportamentul consumatorului mediu cu privire la produs, prin hartuire, constrangere, inclusiv prin utilizarea fortei fizice sau prin influenta nejustificata si, prin urmare, determina sau este susceptibila sa determine consumatorul sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o.
ANEXA Nr. 1 PRACTICI COMERCIALE considerate incorecte in orice situatie
Practici comerciale agresive
4. Solicitarea de la un consumator care doreste sa execute o polita de asigurare de a aduce documente care nu pot fi considerate in mod rezonabil relevante, pentru a stabili daca pretentia este valida, sau lipsa sistematica a raspunsului la corespondenta pertinenta, cu scopul de a determina un consumator sa renunte la exercitarea drepturilor sale contractuale.
Codul rutier
Capitolul VI
Infractiuni si pedepse
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Multumesc,
Mai lamureste-ma cu o treaba:
- ce inseamna sa fiu sau nu de acord cu vanzarea catre cel care castiga licitatia?
daca nu sunt ce se intampla si viceversa?
dvs. ce ati facut ?
ps. eu nu am mai avut pe polita asta nici o dauna
"Oferta licitatorului are valabilitate 7 zile de la momentul primirii de catre asigurat a adresei de dauna totala, dupa aceasta perioada, epava ramane la asigurat la pretul obtinut din licitatie"