Multumesc ! Daca i-am spus lucratorului comercial din altex sa deschida laptopul sa vada ca nu functioneaza mi-a raspuns ca nu e de competenta lor ( adica el nu isi poate da cu parerea daca functioneaza sau nu ) si ca singurul lucru pe care il poate face e sa il trimita din nou in service.Acum daca vreau sa ma judec cu ei pe cine ar trebui sa trimit in judecata Magazinul sau Depanero ? Si inca ceva ce nu inteleg ......daca se trimite un produs in service nu ar trebui returnat produsul 'reparat' si insotit de un certificat constatator al stricaciunii/reparatiei?
Buna ! Am achizitionat un laptop in luna aprilie 2016 si dupa nici o luna de zile m_am prezentst cu el la magazin pentru ca se bloca si nu raspundea la comenzi .A fost trimis la service(depanero) ,iar dupa 2 saptamani l-am primit inapoi fara nici o dovada ca sa facut ceva la el .....problemele s-au repetat de 3 ori fara nici o rezolvare din partea service-ului, pe data de 5.12.2016 l-am dus din nou la altex pentru aceleasi probleme urmand ca magazinul sa il trimita in service. Ce se poate face in cazul asta? ....nu mi se pare normal ca tot la 2-3 luni sa il tot plimb dintr-o parte in alta in conditiile in care eu platesc rate fara sa pot folosi produsul respectiv...de la altex imi spun ca ei nu pot face nimic pana nu isi da acordul depanero pentru schimbarea /inlocuirea produsului...:Va multumesc anticipat !
incendiu, trasnet, furt, vandalism ......apa de conducta.intrebarea era daca la apa de conducta intra ce sa intamplat la noi .
Buna ziua , in urma decesului tatalui am mostenit o garsoniera pe care am inceput sa o renovam de la zero.Printre mesterii care lucreaza la garsoniera am chemat si un instalator apa-gaz pt unele modificari la instalatia din baie.....acum dupa o luna si jumatate de la lucrare a cedat o teava schimbata de dansul si a inundat vecinii de la parter(garsoniera fiind la etj 1) inundand si udand bunurile lor.Avem asigurare la garsoniera dar intrebarea este daca in cazul asta va despagubi asigurarea sau trebuie sa scoatem noi din buzunar.Va multumesc.
Buna ziua !!! am o prietena care este insarcinata in 38 saptamani si concubinul ei este la munca in italia cu contract.Intrebarea este daca poate beneficia de indemnizatie de cresterea copilului.Multumesc.
problema este ca nu s-au facut platile pe ultimele 2 luni , iar la alti colegi li sa desfacut contractul de munca la sf lunii februarie fara sa stie , iar acum a spus ca poate merge sa isi faca somaj.......tot asa fara sa plateasca pt el.Asta vroiam sa stiu daca platesc eu tot pt ultimele 2 luni pot beneficia de somaj?
buna ziua.Am fost angajat la o firma si eram detasati in strainatate tot timpul, faceam pauze perioade scurte de timp, pana se aduceau materiale in santiere sau pana obtineau alte contracte.In ultimii 2 ani desi am muncit aproape tot timpul am fost mai mult in fara plata, .Mi-a fost desfacut contractul de munca cu data de 30 apr.2012 dar nu sa facut plata contributiei la asigurari sociale pt ultimele 2 luni respectiv , martie si aprilie,spunand ca daca vreau somaj sa imi platesc eu ultimele 2 luni ca sa ma pot incadra .Intrebarea este ce ar trebui sa fac in aceste conditii si daca pot plati eu tinand cont ca angajatorul are datorii catre stat.Vreau sa stiu daca imi pot plati eu ca sa pot beneficia de ajutorul de somaj.Multumesc.
multumesc frumos.problema e ca partea straina stie ca aici s-au platit datoriile catre stat pt ca el este cel care trimitea banii pt plata datoriilor catre stat, iar dansul nici idee nu are ca nu e platit.speram sa putem rezolva cumva problema asta.Cat ar trebui sa avem lucrat in cartea de munca in ultimii 2 ani ca sa putem beneficia de somaj.
buna ziua, prietenul meu este angajatul unei firme de 4 ani , firma care presteaza servicii in germania.tot timpul au lucrat in afara , aici in tara firma fiind fara nici o activitate , iar in momentul cand apareau contracte in exterior se placa cu formularul E 101.Acum ramanand partea germana fara contracte si stiind ca aici partea romana nu are nici o activitate am hotarat mai multi angajati sa cerem daca se poate trimiterea in somaj dar.......am aflat cu stupoare ca in ultimii 2 ani am stat mai mult in fara plata , noi fiind aproape tot timpul plecati la munca dincolo.Este posibil sa nu putem primi indemnizatia de somaj , care e dreptul nostru si ce s-ar putea face in acest sens.In cazul in care nu se poate rezolva situatie vrem sa actionam firma in judecata.....avem vreo sansa de castig a drepturilor noastre? multumesc
daca semneaza ca sa pot trece fata pe numele meu , iar in schimb sa renunt la pensie .....cand viitorul sot va dori sa infieze fata trebuie sa isi dea din nou acordul tatal biologic ?