avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate dorin_bi

Activitate dorin_bi

Lucrez de 3 ani si mai am 9 luni pana la pensie deci poate propune contract pe perioada determinata. Ultima fraza a dumneavoastra imi spune ca la expirarea contractului pot intra in somaj fara ca administratorul sa piarda postul? Deci e clar ca pe varianta asta merge. Eu accept act aditional...contract 1-3 luni...la expirare nu reannoieste si atunci automat somaj? Corect?
Buna ziua
Dupa incetarea somajului tehnic administratorul firmei doreste sa-mi schimbe contractul in "cu perioada determinata de o luna" cu evaluare lunara datorita si maririi atributiilor postului. Mentionez ca in februarie tocmai am reanoit vachiul contract "pe perioada nedeterminata " cu marirea salariului.
1. Este legal?
2. este doar o modalitate de a putea fi concediat fara alte obligatii din partea angajatorului?
Angajatorul nu doreste sa ma trimita in somaj "normal" deoarece spune ca va pierde postul timp de 2 ani in cazul in care "treburile" vor intra in normal.
Buna ziua,
As dorii sa stiu daca perioada de preaviz pentru intrarea in somaj normal de 15-20 ? de zile poate incepe in perioada somajului tehnic platit de stat pe timpul starii de necesitate.
Multumesc!
Buna ziua,
Daca pentru drepturile banesti pentru perioada 15-31 martie plata se face dupa 15+3 zile (teoretic) dupa 1 aprilie, pentru perioada 1 aprilie -15 mai plata se va face pe grupe de jumatati de luna sau pentru o luna (aprilie) 15+3 dupa 30 aprilie si dupa aceea dela 1 iunie 15+3 zile pentru luna mai. S-a hotarat chestia asta undeva?
Multumesc!
Dupa somajul tehnic, datorat coronavirusului, daca angajatorul considera ca nu mai poate continua cu toti angajatii, ii poate trimite pe ceilalti in somaj normal? Preavizul este obligatoriu si incepe neaparat dupa terminarea somajului tehnic? Asta ar insemna plata angajatului inca 15 zile lucratoare?
Multumesc!
Buna ziua.
In urma mai multor reclamatii de furt (bani si obiecte personale) parinti au hotarat sa instaleze o camera de supraveghere in clasa, fapt ce s-a petrecut dupa ce parintii,scoala si profesorii au fost de acord. Acum camera transmite imagine si sunet online si poate fi accesata,prin intermediul unei adrese si unei parole,de catre parinti.Camera reda si stocheaza (pe o perioada stabilita) imagine si sunet din timpul pauzei si orelor asa ca uni profesori se muta cu elevii in alte clase pe timpul orei pentru a nu fi "vizualizati".
Intrebarea este: ce este legal din tot ce v-am descris mai sus? Exista legi sau reglementari pentru aceste situatii? Un acord intre parti e suficient?
Scuzati-ma pentru intrebarea multipla. Va multumesc anticipat !
Din pacate se pare ca nu intelegeti ca o asociatie de proprietari este o "tara" mai mica in care ati angajat pe cineva sa va administreze anumite probleme iar calitatea acestei administrari se va face conform legii si al contractului de administrare conform caruia aveti dreptul de control prin Presedinte, Vicepresedinte, comisie de cenzori etc. Atata vreme cat nu va implicati si nu cereti socoteala si doar va plangeti, nu veti avea nici un castig de cauza.
Orice membru al asociatiei de proprietari are dreptul de a cere lamuriri asupra cheltuielilor comune sau individuale ale asociatiei. Documentati-va si cereti lamuriri daca ceva nu vi se pare in regula.
Apa se calculeaza dupa contor sau pausal dupa nr. de persoane la care se adauga pierderile (dif. dintre contoarele individuale si cel comun). Cheltuielile cu pregatirea personalului "administrativ" poate fi contestata de Adunarea generala a prorietarilor la fel ca oricare din "initiativele" unilaterale ale administratiei pe care DUMNEAVOASTRA O PLATITI.
Daca sunteti chirias intr-un bloc de proprietari aveti aceleasi drepturi iar daca sunteti un bloc de chiriasi intr-un bloc proprietate studiati-va contracul de inchiriere.
Teoretic NU , dar banii pe care i-ati dat erau din banii "castigati" in timpul casatoriei , deci "bani comuni"?. Acestia in cota de 1/2 pot fi revendicati.
Răspuns la discuția Divort de comun acord-cu minori??
Da se poate, printr-un divort din culpa comuna fara motivare. Aveti multe cazuri pe acest site. Trebuie doar sa urmati niste pasi obligatorii:
-sa aveti acordul partenerului asupra pasilor urmatori
- sa fiti de acord cu divortul din culpa comuna
- sa fiti de cord cu incredintarea minorului catre unul dintre parinti (de regula mamei)
- sa rezolvati problema numelui dupa divort
- sa rezolvati problema materiala comuna (o tranzactie asupra bunurilor comune) care poate fi rezolvata inainte de prima infatisare (sau la prima infatisare sa aveti "imparteala" facuta cu acte si declaratie sub semnatura, sustinuta in fata instantei)
- si, cel mai important, COPILUL:
Va trebui sa contactati d-voastra Autoritatea Tutelara (aceasta ar trebui sesizata de catre judecatorie la depunerea actelor de divort dar..) si sa cereti o ancheta sociala asupra conditilor in care va creste copilul dupa divort si sa cereti atasarea concluziilor la dosar (acestea vor fi secrete pt. dvs.)
- sa faceti o intelegere ("tranzactie judiciara" sau "intelegere" ) in care sa aveti mentionate toate problemele de mai sus si pe care sa o sustineti in fata judecatorului.
Acesta este cel mai elegant mod in care puteti rezolva problema divortului d-voastra.
Este si cazul meu.
Daca exista comentarii asupra raspunsului meu (tinand cont ca nu este din partea unei persoane "autorizate" ci doar din partea unui "parat") accept orice
comentariu (constructiv) . Va multumesc pt. ingaduinta (celor in domeniu ) si succes "intrebatorului".
dorin_bi
Răspuns la discuția culpa comuna fara motivare
Daca pana la infatisare autoritatea tutelara a fost in vizita si are concluziile
pronuntate in dosar mai trebuiesc martori ?
Multumesc !