avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Activitate ADRIANA CALIN

Activitate ADRIANA CALIN

Fiului meu i s-a furat , de către femeia de servici a clădirii în care lucrează, din camera managerilor , ghiozdanul cu toate lucrurile din el : carduri , permis , cardul de sănătate , chei , etc . Cu ajutorul telefonului a reușit să localizeze căștile. A anunțat paza clădirii care a tergiversat lucrurile , dar forțați de e-mail-urile primite de la superiori au trebuit să arate camerele de înregistrare și au identificat individa . A fost sunat și somată să aducă lucrurile, pe care cică le-a luat din greșeală. Căștile , care sunt urmărite, nu au plecat din locul în care stă individa , nici după 24 de ore . Ce putem face ? Paza clădirii spun ca vor rezolva ei și să nu facă sesizare la poliție. Fiul meu urmează un tratament destul de complex și nu mai are cardul de sănătate . Săptămâna viitoare trebuie să meargă la medic . Care este perioada în care poți sesiza furtul ? Și cum poți recupera bunurile?
Test covid pozitiv fără cm. Bună ziua, fiul meu a făcut test covid în data de 9 feb rezultatul venind pe 10 la ora 19. Pe 11 feb dimineața a sunat medicul care pretinde ca nu ii poate da cm deoarece lucrează de acasă și miercuri și joi a lucrat. Se mai poate obține cm?
Răspuns la discuția Conflict munca
Mulțumesc pentru răspuns! Am uitat sa precizez ca cele doua firme și-au încetat activitatea, iar contabila , lucrează la o firma de contabilitate .
Discuție Conflict munca
Buna ziua,
Am lucrat ,pe un post cu răspundere , din octombrie 2008 pana in martie 2012 ,când in urma unui control de rutina am descoperit o tumoare la san. In ultimii 2 ani am luptat pentru viață mea si-am învins. La vremea respectiva i-am rugat sa- mi încheie contractul cu desființarea postului pentru a putea beneficia de șomaj si a ma putea ocupa de problema de sănătate pe care o aveam. Concediu ne putand sa- mi iau deoarece au spus ca nu au bani sa ma plătească : Ce vrei să-mi iau de la gura copiilor mei? La șomaj descopăr ca aveam o întrerupere din continuitatea pe care o credeam si fusesem trecuta pe firma celeilalte acționare dar cu o pauza de 1 luna si nu aveam minima care-ți justifica dreptul la șomaj. Cum prioritate avea tratamentul si ulterior operația , am lăsat lucrurile așa. Acum vreau sa ma angajez si- mi trebuiesc : decizia de încetare la ultimul loc de munca,nota de lichidare si adeverință de vechime. Cum contabilitatea , celor doua locuri de munca , a fost ținută de aceeași persoana am solicitat si decizia de încetare a locului de munca anterior. Aceasta persoana refuza. Ce pot invoca pentru a putea intra in posesia acestor acte? Cum pot obliga aceasta persoana să-mi elibereze documentele după atata timp?
Va mulțumesc pentru timpul si răspunsul acordat
Răspuns la discuția Pensii private
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat !!

Discuție Pensii private
Buna ziua ,
fiul meu nu a promovat examenul de bacalaureat si in termenul de 60 de zile de la absolvirea celor 12 clase , la zi, am depus dosarul pentru somaj . Persoana care ne-a intocmit dosarul ne-a cerut sa intocmim acte si pentru pensia privata . Va rog sa-mi spuneti daca acest lucru este obligatoriu dat fiind ca este somer nu angajat . Multumesc pentrul timpul acordat!
Răspuns la discuția Drept de succesiune
va multumesc pentru raspuns dar nu am inteles, poate ca sunt blonda....))
buna ziua,
m-am casatorit in urma cu 9 ani dupa o perioada de concubinaj de 5 ani. sotul meu are un apartament cumparat inainte de relatia noastra. doresc sa stiu, va rog, daca in situatia in care,doamne fereste s-ar intampla ceva cu sotul meu, as avea drept viager de a locui in acel apartament. mentionez ca sotul meu are din prima casatorie un copil.
Buna ziua ,
va rog am nevoie de un raspuns competent !
In 2005 sotul meu a facut un curs pentru functia de agent paza si garda de corp autorizat de Ministerul Muncii. Curs platit jumatate de firma angajatoare jumatate de beneficiar. Recent firma a fost vanduta si s-a descoperit ca diploma a fost pierduta ramanand doar cu o copie. Am cautat sa facem rost de un duplicat al acelei diplome dar cei care atunci au organizat cursul au disparut intre timp de pe piata. Care este modalitatea de a recupera acea diploma? Sau trebuie sa repete cursul? Mentionez ca cei de la firma sotului n-au facut inregistrarea acelei diplome la politie, cum am auzit ca ar fi trebuit sa faca.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile primite !
Multumesc pentru raspunsurile dvs.!
Mentionez ca apometrele sunt date intre a 10 si a 12 zi a fiecarei luni , cu semnatura si indicele anterior si actual.