pot fi acreditat ca mediator daca am absolvit facultatea in urma cu doi ani, dar am o vechime in munca de 12 ani? cei 3 ani prevazuti de lege sunt considerati de la absolvirea facultatii sau in total? mentionez ca am urmat cursurile de formare solicitate
ma poate afecta aceasta situatie? in sensul ca, nu am ramas in relatii ok cu fostul angajator, nu mi-a platit salariul pe ultimele luni si am plecat oarecum fortata de imprejurarile respective. acum sunt angajata la o alta societate de 2 luni insa postul se reduce si vor sa ma treaca in somaj. aici vreau sa stiu daca ma poate afecta in oarecare mod
Societatea la care am lucrat pana in septembrie 2009 nu mi-a operat in cartea de munca decizia de desfacere a contractului de munca desi mie mi-a comunicat-o atunci. Din luna august 2010 pana in august 2011 cand am plecat la demisie, am fost angajata cu contract de munca la o alta societate, insa acest din urma contract nu este operat in cartea de munca. Pot cere la ITM sa imi opereze in cartea de munca ambele contracte cata vreme detin ambele decizii de desfacere a CIM? Am nevoie de ceva documente de la firmele respective?
Cum pot deschide procedura de reorganizare in situatia in care in societate suntem 2 asociati, eu majoritar cu 80% si un cetatean strain cu 20%, insa asociatul minoritar , cetatean strain a plecat din tara de cativa ani si nu mai este de gasit. Ce pot sa fac?
Care este procedura de contestare a unei amenzi primita in Ungaria. Un sofer al societatii noastre a fost amendat de politia ungara cu 1200 Euro pentru depasirea timpului de condus. Insa pe diagrama tafograf se vede clar pauzele facute. Unde si cum pot sa fac contestatie?
Daca ma poate lamuri si pe mine cineva. Tatalui meu i s-au acordat prin sentinta judecatoreasca drepturi salariale compensatorii. Tatal meu a decedat intre timp eu fiind unicul mostenitor. Cei de la scoala unde m-am prezentat cu sentinta pentru a ridica banii mi-au spus ca trebuie sa cer de la tribunal o indreptare. Ma poate lamuri, va rog, cineva ce trebuie sa fac. Mentionez ca in certificatul de mostenitor este precizat ca sunt unic mostenitor
va multumesc pentru raspunsul dat, innsa problema tocmai asta este ca nu au existat martori nici cand s-au luat banii si nici cand s-au restituit. Am fost de fata in ambele situatii doar fratele meu, eu si sotul meu.
In cursul anului 2009 fratele meu mi-a dat 5000 lei imprumut pentru care atunci cand i-am luat am facut o hartie intre noi prin care ma obligam ca ii voi restitui suma, pe care a semnat-o el, eu si sotul meu. In cursul anului 2010 i-am restituit suma respectiva inapoi fara sa mai facem vreun act sau sa anulam hartiile scrise ( doar suntem frati). Acum la presiunile familiei, ne-a dat in judecata solicitand sa-i platim suma respectiva. Precizez ca toata actiunea pe care a formulat-o se bazeaza doar pe hartia scrisa intre noi fara martori. Ma poate obliga instanta sa mai achit o data suma respectiva?