avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate iban

Activitate iban

Buna seara. Va rog sa imi transmiteti daca prin decesul mandantului unei procuri speciale expira valabilitatea acestei procuri. Multumesc.
Poate o persoana cu pensie de invaliditate gradul II sa se angajeze? In ce conditii? care sunt restrictiile?
Discuție demitere
angajatorul ne ameninta ca daca nu semnam acte aditionale de micsorare de salariu, putem fi dati afara, ca noul cod al muncii ii da voie sa faca acest lucru. este reala aceasta noua prevedere?
ce se intampla daca actele aditionale la contractele individuale de munca ale mai multor salariati au fost semnate de catre directorul firmei in locul persoanelor avizate? e vorba de acte aditionale de mariri de salariu, acte care nu au fost semnate de cei in cauza, iar acest lucru s-a intamplat acum 2 ani. persoanele respective nu au stiut ca si pentru acest aspect se semneaza acte aditionale, au aflat ulterior.
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
caz concret: sunt angajata pe per det, pe un post in cadrul dep economic. din luna noiembrie, din cei 2 economisti, unul trebuie sa ocupe postul de numarator bani, iar unul va ramane economist. intrebarea este: eu, daca sunt angajata in locul unei persoane care este in CCC, pot sa fiu trecuta pe alt post sau nu?
multumesc. sper ca am fost mai explicita!
am urmatoarea intrebare: persoanei care are un contract de munca pe perioada determinata, i se poate solicita sa ocupe un alt post pe perioada cat are acest contract de munca? exista legislatie pe acest subiect? din cate stiu, acest post trebuie sa existe pana in momentul in care persoana care se afla in concediu de crestere copil revine la munca.
multumesc.
Răspuns la discuția lider de sindicat
si care ar fi motivele care pot fi invocate in acest sens, inainte de expirarea mandatului sau, un lider de sindicat sa poata fi schimbat?
care este modalitatea de a revoca un lider de sindicat?
Răspuns la discuția delegare
si in acest caz, cum se procedeaza? multumesc.
Răspuns la discuția delegare
persoanele in cauza nu sunt de acord cu schimbarea functiei prin acordul partilor, nu exista nici baza pentru a-i modifica prin sanctionare functia. care ar fi solutia pentru a le schimba temporar functia??? in afara de act aditional sau cerecetare disciplinara???