Dreptul de returnare produs achizitionat on-line persoana juridica.
Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
Cum pot returna un produs achizitionat on-line pe firma si ce lege ma protejeaza in cazul in care furnizorul refuza returul.
OUG 34/2014, protejeaza doar persoanele fizice cum sunt definite la articolul 2, aliniatul 1 din lege, care definește consumatorul:
„1. Consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”
Astfel, persoanele juridice nu sunt incluse în aceste prevederi, reglementându-se doar prin contractele comerciale între părți. Dar la achizitia on-line nu exista obligativitatea semnarii unui contract iar in cazul meu, promotia e stearsa de pe site de furnizor si nu am cum dovedi ca produsul platit nu este cel prezentat pe site la momentul campaniei.
Eu am returnat produsul neutilizat (cu tiplele pe el) in ambalajul original cu care a fost livrat, care a si fost primit de furnizor. Acesta insa ma atentioneaza ca v-a returna produsul catre mine daca acesta nu prezinta defecte. Ma gandesc ca e OK sa nu-l primesc in aceste conditii de obligativitate si sa ma adresez ANPC. Dar pe ce baza legala?
Nu a incetat C.I.M.
Doar a facut o solicitare de plata a cuantumului corespunzator zileleor de concediu pentru anul trecut, 2023.
Ca Asociatie, cred ca voi alege varianta de inlocuire de catre o alta persoana din cadrul Comitetului si transmiterea informarii ca este in concediu pentru o luna de zile.
Asociatia nu este o firma cu profit. De unde sa plateasca Proprietarii concediul unei persoane care toata vara nu prea are activitate? Activitatea mai intensa este iarna, dar nici atunci nu acopera un program complet de 8 ore/zi
Ca informare: Cati ani poate lucra cineva fara sa-si i-a concediu? Dupa cat timp expira posibilitatea de luare a zilelor de concediu?
Sunt presedintele unei Asociatii de proprietari, iar printre personalul angajat cu contract de munca la asociatie, avem un intendent care a solicitat in scris banii pentru zilele de concediu neefectuat pentru anul trecut. Ca Asociatie, noi nu avem venituri, ci doar facem activitatea de administrare si distribuire a cotelor facturilor primite de la furnizori, iar ceilalti angajati inteleg conditia Asociatiei si isi iau concediul regulat. Intendentul in cauza, este si el proprietar in bloc.
Ma intereseaza daca si in ce masura, eu ca presedinte, ii pot impune intrarea in concediu intr-o anumita perioada. Chiar si partiala.
Inregistrare restante intretinere in cartea funciara
Scuze, poate s-a discutat mai recent acest subiect dar nu gasesc raspunsuri mai noi de 2017 bazate pe legea. veche de organizare a Asociatiilor de proprietari.
Am in bloc 3 restantieri din care doi nu au primit somatiile de plata a restantelor l;a cotele de intretinere, a restantelor la fondul de rulment si cel de reparatii precum si a penalizarilor calculate. Scrosrile au fost trimise prin posta, cu confirmare de primire si continut declarat. Cele doua cazuri sunt cu proprietari decedati si banuim, succesiune vacanta.
Care sunt actele necesare si procedura de inscriere a restantelor in cartea funciara a acestora, actiune necesara inainte de actionarea in instanta?
Probleme despagubire RCA
In urma unui eveniment rutier am fost nevoit sa duc masina la tinichigerie. Acolo, la deschiderea dosarului de dauna, am lasat personalul service-ului sa ma reprezinte in relatia cu asiguratorul celui care m-a lovit.
La ridicarea masinii sunt anuntat ca asiguratorul masinii care m-a acrosat in timp ce eu eram parcat intr-un lot de parcare amenajat intre bl;ocuri, incadreaza incidentul la culpa comuna deoarece eu eram parcat pe contrasens si la mai putin de 50 de metri de o intersectie.
In fapt, eu eram parcat intr-o parcare amenajata intre blocuri.
Problema e ca in schita desenata de mine nu am desenat exact parcarea. Intersectie, nu se pune problema sa fie pe aleile dintre blocuri, pe unde intr-adevar mai sunt si persoane care urca masinile pe trotuare. In cazul meu, straduta pe care eram parcat este o alee ce serpuieste printre blocuri.
Am sunat la ASF pentru un sfat si-mi spun ca in cazul evenimentelor rutiere, obligatia de constatare a vinei, apartine strict organului asigurator. Singura varianta de schimbare a incadrarii ramane actionare in instanta a Asiguratorului, Din pacate, asiguratorul este unul dintre cei mari din Romania, iar personal nu stiu daca voi avea vreo sansa intr-un eventual proces.
Dar nici nu as lasa asa situatia, pentru ca la reinnoirea politei RCA voi achita mult mai mult, incidentul astfel incadrat facand sa-mi diminueze clasa B/M.
ciolpi
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Solicitati Administratorului un exstras de cont pentru apartamentul dvs pentru ultimii 2 ani.
Este posibil ca in timpul calcularii ultimilor liste sa fi tras vreo formula gresit. Se intampla des.
Daca semnalati aceasta eroare e posibil sa fie rezolvata pe cale amiabila. Daca nu, veniti cu amanunte aici si va indrumam mai departe.
Eu sunt presedinte de Asociatie si am tinut AGA si in mertie (primul trimestru) si mai fac una acum pentru montarea/inlocuirea apometrelor.
SPLT Brasov - ce furnizor este?
Sunt hotarari pe care o asociatie le poate lua la nivel de Comitet, conform HG 196/2018, nefiind necesara AGA.
Stiti cumva daca exista o hotarare judecatoreasca cu privire la locurile de parcare din sectorul 3 pentru care contractele au fost abuziv reziliate pe motiv ca a fost depasita data de 31 Martie - pentru plata a impozitelor?