Buna ziua. Am si eu doua intrebari la care va rog sa-mi rapsundeti, daca se poate, cu articole de lege:
1. In cate exemplare originale se intocmeste o decizie emisa de o institutie publica? Directorul nu vrea sa semneze decat un singur exemplar original, restul sa facem copii.
2. In urma unei deciziii a Curtii de Conturi am primit de la ministerul de resort o adresa prin care ni se impune sa recuperam niste sume impuse de Curtea de Conturi in sarcina unor salariati. In situatia in care am contestat la Tribunal Decizia Curtii de Conturi (dupa proceduri prealabile), asteptam pronuntarea Instantei sau punem in aplicare adresa Ministerului cat mai curand posibil?
Am si eu o speta: Agentia Nationala a Functionarilor Publici a atacat in contencios administrativ o decizie de numire a unui funct. public, considerand-o nelegala. In Legea contenciosului administrativ art. 3 spune ca actul atacat se suspenda de drept. Cum sa procedez? Fac decizie de suspendare pentru functionarul public respectiv pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei? Exista un alt act normativ care sa permita ca angajatul sa ramana in continuare la serviciu?
pentur un impumut anii 2007 - 2008 am achitat aproape integral ramanandu-mi o suma mica de plata. ultima plata am facut-o in ianuarie 2009. oficial nu am primit nicio notificare din partea bancii (nu am semnat nimic). Instanta le ia de baza? acum am primit de la executor. doresc sa fac contestatie la executare. se poate invoca prescriptia?
Am o speta: doi batrani unul de 81 de ani si sotia de 76 de ani au incheiat un act de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera cu un nepot al lor. Avand in vedere ca nepotul ii ameninta, le face viata un calvar, acestia doresc sa revoce acest act intocmit de notar. Pot introduce o actiune in instanta in care sa solicite anularea actului avand ca motivatie faptul ca acestia, la momentul incheierii actului nu aveau deplina capacitate de exercitiu, avand in vedere varsta lor inaintata? Mai mult, batranica nici nu stie sa scrie si nici sa semneze. nu a fost niciun martor la incheierea tranzactiei. Pot face acest lucru bazat pe aceste motive? Varog, as vrea motivat pe articole de lege. multumesc
O cunostinta primeste salariul de insotitor pentrui tatal sau, bolnav de Alzheimer. In situatia in care nu si-a platit bancile i se poate pune poprire pe acest salariu de insotitor? este singura lui sursa de venit
multumesc. inca ceva: beneficiaza 12 luni de acum, de la data depunerii dosarului sau se calculeaza 12 luni de la data incetarii contractului de munca? ma interesa daca mai are 12 luni de acum incolo sau 5 luni cate mai sunt pana la 31.12.2013?
Unei cunostinte, cu data de 31.01.2013 i-a incetat contractul individual de munca. Are peste 20 de ani de munca. Pana acum nu s-a inscris la somaj. Mai are dreptul sa se inscrie si sa primeasca somaj? Pana cand ar primi somaj? 12 luni de la data depunerii dosarului sau 12 luni de la 01.01.2013 cand avea dreptul la somj? multumesc
este adevarat, insa mi s-au intamplat doua cazuri in care instanta a respins incuviintarile silite, insa executorii tot mi-au trimis la institutie sa platesc.din partea institutiei nu primesc nimic, nici macar o decizie de infiintare a popririi. m-am trezit pur si simplu cu retineri din salariu, chiar si luna aceasta. deoarece nu am stiut nu am putut face nici contestatie la executare. este corect ce se intampla?