avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate bogatasu79

Activitate bogatasu79

Buna ziua!

Ma numesc Serbu Cristi si locuiesc in Bucuresti. Am o nelamurire drept urmare am decis sa cer sfatul unor profesionisti asa ca am apelat la acest site. Sunt angajat la o firma cu contract pe o perioada nedeterminata. Am gasit o oferta de munca in Italia pe perioada verii de trei luni. Doresc sa-mi iau concediu fara plata trei luni de zile sa lucrez in Italia tot cu contract dupa care sa ma-ntorc in tara la vechiul job pe care il am acum. Intrebarea mea este daca se poate, daca pot sa am concediu fara plata la actualul loc de munca si contract de munca la alt loc de munca in Italia in acelasi timp pe o perioada de trei luni?:(
Va multumesc mult pentru ajutor.
Va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema: Parintii mei au act de proprietate (de vanzare cumparare) pe o casa la tara. Din nefericire mama mea, care nu era mama biologica, a decedat la-nceputul anului 2013. Frate nu mai am deoarece a decedat si el in vara lui 2011. Eu am ramas singurul copil pentru tatal meu care in prezent este singurul proprietar al casutei de la tara. Intrebarea mea este: mai are altcineva dreptul la mostenire( adica la casuta de la tara) in afara de mine singurul fiu? Mentionez ca dintre rudele mamei mele nebiologice decedata mai traiesc : bunica mea (adica mama ei) si fratii mamei decedate. Poate sa vina cineva dintre cei mentionati sa ceara deschiderea succesiunii?
Răspuns la discuția O problema cu banca...
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Buna ziua! Am o problema cu una dintre banci. Prietena mea a facut un credit acum 4 ani de zile. A platit fiecare rata in fiecare luna nu a existat luna in care sa nu plateasca. Acum din luna martie a ramas fara servici datorita faptului ca fundatia umanitara unde a lucrat ea s-a desfintat. De atunci isi cauta intr-una servici si nu gaseste, a fost la multe interviuri si degeaba. La aceasta banca unde are rate a avut si o asigurare de 4 luni atat au asigurat cei de la firma de asigurari ratele ei. Acum prietena mea este obligata sa plateasca rata la banca dar din pacate nu are de unde. Cei de la banca tot suna si ameninta. Prietena mea locuieste cu mine de 7 ani intr-o garsoniera. Garsoniera este a mea proprietate personala. Ultima amenintare a bancii a fost ca acestia vor trimite un executor judecatoresc la noi acasa pentru a confisca toate bunurile gasite in casa indiferent ca acestea sunt ale mele si ca eu trebuie sa demonstrez ca bunurile din casa imi apartin. Intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca cei de la banca sa faca asa ceva? Prietena mea nu detine nici un bun iar eu nu mai am facturile si chitantele la toate bunurile din casa. Tin sa anunt si ca ea are buletinul pe alta adresa iar pe adresa aceasta unde locuim are viza de flotant(eu am luat-o in spatiu).
Buna ziua! Am si eu o nelamurire: Detin o garsoniera confort 3 intr-un bloc de 4 etaje la etajul 2. La geamul acestei garsoniere se afla montat un mic balconas atata cat este geamul, dimensiuni:150-130-50. De curand au venit cei cu reabilitarea blocului si au amenintat ca daca nu dau balconasul jos ca ei sa poata sa reabiliteze ma vor amenda. Specific, ca acest balconas este montat de 10 ani iar eu nu m-as indura sa-l dau jos pentru ca imi este foarte util fiind garsoniera foarte mica nu am unde sa-mi usuc rufele iar eu am geam termopan si nu doresc sa mi-l schimbe deci n-ar trebui sa-i deranjeze balconasul. Intrebarea mea este: exista vreo lege prin care domnii lucratori de la reabilitare ma pot obliga sa dau jos balconasul si mai ales sa ma amendeze daca refuz? :(:(
Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi si am o problema cu administratorul de la blocul unde locuiesc. M-am mutat de 3 luni in acest bloc. Atunci cand m-am mutat am constatat ca teava comuna de apa calda din baie este fisurata si are un colier. L-am anuntat pe administrator si mi-a promis ca o inlocuieste. Cu aceasta promisiune am ramas si dupa trei luni de cand sunt mutat in acest bloc si teava continua sa se deterioreze vazand cu ochii. Domnul administrator a invocat motive precum: nu are posibilitatea sa inlocuiasca acum teava pentru ca sunt costuri mari la-ntretinere. Acesta este un motiv mai nou pentru ca acum o luna imi spunea ca nu poate acum sa o inlocuiasca pentru ca a trebuit sa inlocuiasca la alte apartamente si s-ar ridica costul intretinerii. Intrebarea mea este: domnul administrator este obligat sa inlocuiasca teava comuna imediat ce a aparut o fisura sau numai atunci cand se sparge de tot si nu mai poate sa aplice colier? Cum pot sa-i fortez mana ca sa-mi schimbe si mie teava asa cum a schimbat-o si in alte apartamente ? Imi este frica sa nu se sparga de tot si sa ma inunde atat pe mine cat si pe vecinii de mai jos pentru ca eu locuiesc la etajul 8 din 10. Exista vreo lege pentru aceasta problema? Daca da cum trebuie procedat pentru ca domnul administrator sa o respecte?
Ma numesc Cristi si doresc sa aflu un raspuns daca se poate la o nelamurire: eu sunt angajat cu carte de munca la o firma din 2002. Am terminat scoala profesionala si liceul la seral inainte sa ma angajez la aceasta firma. Anul acesta voi termina facultatea. Nelamurirea mea este daca cei de la personal la firma unde lucrez sunt obligati,daca-i obliga vreo lege sa-mi treaca studiile superioare in cartea de munca!! Si daca da ce avantaje mi se atribuie(marire de salariu?) Mentionez ca eu am calificare intr-un alt domeniu fata de ce voi termina la facultate.
Va multumesc pentru raspunsuri .Nu sunt in cunostinta de cauza dar am auzit de la colegi de munca cum ca ar exista o lege care obliga administratorul sau presedintele de bloc sa-mi ia in calcul repartitorul de costuri chiar daca as fi singura persoana din bloc, care are repartitor. Imi puteti spune daca exista o astfel de lege si care ar fi aceea?
Am si eu o problema: acum doua luni am aflat si eu ca avem la parterul blocului unde locuiesc montat un ceas de apa rece.Am aflat de acesta datorita faptului ca cei de la apa nova au venit sa ne ia ceasul si sa ne opreasca apa rece-n bloc pentru neplata(datorii mari la apa nova,restantieri multi)In momentul acesta ne-a fost data drumul la apa deoarece s-a platit o anumita suma din datorie si urmeaza a se mai plati in viitor.Acum ca s-a dat drumul la apa eu doresc sa-mi montez un apometru pe apa rece deoarece platesc foarte mult (100 lei pentru 2 persoane lunar). Mentionez ca numai apa rece am avut-o oprita nu si apa calda. D-nu presedinte mi-a spus ca nu-mi ia in calcul acel apometru din cauza ca trebuie sa fie mai multe persoane-n bloc, care sa-si monteze apometre si ca dansul nu sta sa calculeze doar pentru o singura persoana. Eu vin acuma si va-ntreb ce e de facut in aceasta situatie, ca eu si sotia sa nu mai platim pierderile din bloc si apa consumata de altii?:(