Buna ziua.Pentru a scoate niste avize mi s-a spus ca am nevoie de un act mostenitor si as dori daca se poate sa ma indrumati pentru a rezolva aceasta situatie.
Am o casa iar actele ei sunt pe numele bunicului meu, bunicul si cu bunica a decedat.Iar dupa o bucata de timp a decedat si tatal meu si a ramas numai mama mea.Acum pentru a face acest act se pare ca mai exista inca un fiu al bunicului meu din alta casatorie sau ceva de genul asta, eu nu stiam de el acum ceva timp am aflat.Nimeni din familie nu la vazut vreodata si nimeni nu stie unde este.Cum pot proceda in cazul acesta?Nu am cum sa dau de acest om.
Buna seara.Iarna aceasta de la zăpada mi s-a stricat acoperișul casei și necesita urgent schimbarea și as dori sa îl schimb dar as avea niște întrebări la care nu am găsit răspuns iar pe cei de la primărie nu reușesc sa ii prind la telefon iar la mail nu Răspunde nimeni.
Acoperișul acum este de țigla și as dori sa îl fac din tabla iar din ce am citit pe internet as avea nevoie de autorizație de construire dacă schimb țigla, iar pe viitor voi vrea sa fac mansarda.
Casa la care as dori sa fac aceasta modificare este a bunicilor mei care sunt decedați, iar ca moștenitori au rămas părinții mei, iar după o perioada de timp a murit și tatăl meu și a rămas numai mama mea.In acest timp nu am apucat sa facem acte la casa iar ca sa le facem acum durează destul de mult iar acoperișul trebuie schimbat cât mai urgent.Se poate cere aceasta autorizație de construire de la primărie in aceasta situație?
Buna seara.In luna ianuarie am vrut sa aduc cateva modificari la site, am discutat cu firma, am stabilit pretul mi-au trimis factura si am platit prin banca.S-au apucat de treaba si a durat mai mult cu vreo luna decat mi-au zis dar nu a fost problema, apoi au terminat treaba au instalat respectivul modul am facut cateva chestii si a fost ok.Dupa a urmat sa adaug produsele cu pretul pe site, surpriza nu se putea le-am trimis mail-uri telefoane nimic timp de vreo luna nu mi-au raspuns iar dupa mi-au zis ca imi vor explica imediat, apoi iar nu mi s-a mai raspuns timp de vreo 2 saptamani, apoi am inceput sa le zic ca ii voi da in judecata nimic, nu am reusit sa ajung la nicio intelegere.Dupa aproximativ 7 zile primesc un mail de la admistratorul respectivei firme prin care imi zice ca ma da in judecata pentru calomnie, am avut niste discutii mai aprinse si pana la urma am ajuns la intelegerea ca dupa Paste imi va termina site-ul si imi va face cadou nu stiu ce interfata, totul a fost ok, le-am zis ca e bine asa si astept.S-au apucat iar au facut ceva si acum nu mai merge nimic pe acest site, ce au facut ei da eroare, le-am dat mail le-am explicat si au zis ca eu is de vina ca eu am stricat si ca ma vor da ei pe mine in judecata pentru calomnie.Le am explicat ca eu nu am avut cum sa stric pentru ca pur si simplu nu am intrat nu am facut nimic iar acum iar nu mi se raspunde.Doresc sa stiu ce pot face in situatia aceasta pentru am platit cateva sute de euro si nu doresc sa las treaba asa.Se poate face ceva pe cale legala?Nu cred ca se poate ca cineva sa dea atatea tepe si sa nu pateasca nimic.Nu cred ca e posibil ca ei sa ma dea pe mine in judecata pentru calomnie fiindca le-am spus ca ii dau in judecata, nu i-am injurat nu i-am amenintat nu le-am zis nimic.In plus mai am un prieten, care la recomandarea lui am ales aceasta firma si el a patit la fel ca mine in final, le-am trimis banii iar ei nu se mai tin de treaba.Ce as putea face?Nu doresc neapart sa imi recuperez acesti bani, doresc mai mult ca ei sa pateasca ceva ca sa nu mai faca la nimeni asa ceva pe viitor.
Buna ziua.Detin un magazin pe varianta si aprox. acum 2 luni mi s-a pus oprirea interzisa in fata magazinului, de atunci politia sta la panda si amendeaza fiecare om care doreste sa intre in magazin, aceasta masura a fost luata de cand dedeman sponsorizeaza echipa locala de fotbal, in aceasta zona unde s-a pus oprirea interzisa sunt foarte multe magazine mici care vand materiale de constructii(concurenta dedemanului).Nu se poate face nimic ca sa scapam de oprirea interzisa in fata spatiilor noastre comerciale?Este legal asa ceva?
Buna ziua.Detin un magazin pe profil auto, iar de curand altcineva si-a deschis magazin de acelasi profil la un metru de mine, mi-a copiat logo, culorile firmei absolut tot, de la un amic am auzit ca este o anumita lege precum ca nu ai voie sa faci asta, decat la o anumita distanta.As dori sa stiu daca exista o asemenea lege sau amicul meu este informat gresit.Multumesc.
Asta inseamna ca trebuie sa ma duc la finante.Daca mi-a iesit certificatul in decembrie si eu pana acum nu am fost cand ma voi duce acolo voi fi amendat sau ceva sau totul se va desfasura normal.Nu m-am dus pentru ca nu am stiut si nici contabilul nu mi-a zis nimic.
Buna ziua.Am si eu o nelamurire, in decembrie am infiintat un I.I si pe diverse site-uri am citit ca dupa iesirea certificatului in termen de 15 zile trebuie depus ceva la fisc.Este adevarat?Daca nu am fost ce mi se intampla?Nu mi-a zis nimeni nimic si nu aveam de unde sti.
Daca cumpar un produs cu T.V.A 19%, eu pot sa il vand mai departe cu TVA tot de 19% sau de 16%?
Am fost astazi iar la primarie.Si mi-au cerut ca propietarul spatiului sa se duca la urbanism sa ceara schimbarea spatiului inchiriat in spatiu comercial dar proprietarul are 65000mp si sigur nu se va duce pentru cei 50 mp inchiriati de mine, chiar nu este alta solutie pentru a obtine aceasta aprobare?
Buna ziua.Am inchiriat un spatiu pentru deschiderea unui magazin de piese auto, am facut toate actele necesare cerute de la primarie pentru deschiderea exercitiului comercial dar mi-au cerut si autorizatia de constructie a proprietarului spatiului propriu zis(este un SRL), cand am fost sa cer acea autorizatie mi-au spus ca firma propriu zisa are acel spatiu de aproape 100 de ani iar pe atunci nu se faceau autorizatii de constructii iar acum nu au cum sa faca deoarece detin 65.000mp.Mai sunt niste firme facute pe acele spatii cu autorizare a exercitiului comercial dar nu vor sa spuna cum au rezolvat.De aceea am apelat aici in speranta ca stie cineva cum pot obtine acea aprobare a deschiderii exercitiului comercial.