avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate alcibiade

Activitate alcibiade

Răspuns la discuția Partaj: Obiective expertiza
A fost singura expertiza contabila in legatura cu partajul dintre fosti soti. In general se dispun expertize efectuate de experti evaluatori.
Răspuns la discuția Partaj: Obiective expertiza
Eventuale obiective pentru expertiza contabila daca este solicitata:

Obiectiv nr. 1 : Să se stabileasca dreptul de creanta al reclamantei _______;
Obiectiv nr. 2 : Sa se evalueze pasivul comunitar.
Răspuns la discuția EXPERTIZA CONTABILA JUDICIARA
Conform Standardului profesional nr. 35 - Expertize contabile emis de CECCAR ESTE OBLIGATORIU a se intocmi raport comun, tinand cont si de precizarile colegului Cioan. Daca a fost numit expert parte conform incheierii de sedinta si expertul desemnat de instanta nu a tinut cont, poate avea o mare problema in cadrul organismului profesional.
Răspuns la discuția Debite stopaj la sursa
Da, sunt doua actiuni in justitie distincte care isi urmeaza cursul separat. In practica am intalnit un caz cand in civil insolventa societatatii s-a terminat rapid si unitatea s-a radiat ( fara a fi atrasa raspunderea vreunei persoane), pentru ca ulterior in procesul penal administratorul a fost condamnat cu suspendare si obligat sa achite aceste impozite si contributii cu retinere la sursa.
Răspuns la discuția Raspundere administrator
Laura a scris :

- in cauza unei societati comerciale cu procedura de faliment inchisa si radiata din ORC,

- noi suntem creditorul majoritar

Verificati in BPI sau pe portalul Tribunalului daca respectiva societate a declarat faptul ca avea datorii sau nu, daca practicianul in insolventa va comunicat faptul ca aveati dreptul de a va inscrie la masa credala, etc
Răspuns la discuția Raspundere administrator
Prin decizia judecatorului delegat de la ONRC administratorul, practicianul in insolventa au fost descarcati de orice responsabilitati prin radierea societatii si nu mai este posibil a actiona impotriva acestora.
Este posibil a fi C.I.I. care functioneaza de sine statator si distinct sa intocmeasca contracte de colaborare cu un alt C.I.I. ?

Multumesc.
In evidenta contabila d-voastra figurati concomitent atat ca si creditori cat si ca debitori fata de societate. Datoria si creanta sunt anterioare momentului in care societatea a intrat in insolventa, motiv pentru care practicianul in insolventa va compensa creantele d-voastra - drepturile salariale cuvenite restante daca au fost inregistrate in evidenta contabila cu datoriile (c-val factura emisa) asa cum se regaste ca obligatie in legea 85/2006
Completari la topicul precedent : instanta a dispus in Sentinta ca intimata sa plateasca contestatoarei o despagubire egala cu salariile indexate ......................
In aceste conditii nefiind efectuata expertiza contabila judiciara, pentru a fi stabilite si incasate drepturile salariale cuvenite contestatoarea a intocmit cu expertul contabil contract de prestari servicii pt a-i fi intocmit raport de expertiza extrajudiciara si a inaintat cerere de executare silita la un BEJ pentru reintegrare. La un interval de 2 zile dupa demarare executare silita intimata a intrat in insolventa, procedura care suspenda executarea silita .
Ce solutii legale vedeti pentru a obtine reintegrarea si incasarea sumelor cuvenite conform sentinta.
Buna ziua,

Raportat la opinia d-voastra am si eu o intrebare : daca un expert trebuie sa intocmeasca o expertiza contabila extrajudiciara in cadrul unei executari silite dar societatea este de aproximativ o luna in insolventa care sunt efectele expertizei ? Se mai poate inregistra creditoarea in tabelul preliminar al creantelor cu suma stabilita in raport ?