avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate rhynna

Activitate rhynna

Buna ziua.Sunt PFA cu Profesie Liberala.Pe data de 20 decembrie trebuia sa achit impozitul,CAS si CASS aferente trimestrului 4 ale anului 2013.
Am platit pe 26 decembrie sanatatea si ptr pensie dar impozitul nu.
Pe 28 decembrie am primit somatie sa platesc in termen de 15 zile sumele restante.(si anume blocare si poprire cont).
Eu am citit pe internet ca de pe 1 iulie 2013 daca contribuabilul nu plateste in termen de 30 zile nu se percep alte taxe si comisioane.

Si daca se depasesc cele 30 zile se percepe un comision de 0.02 % pe zi din sumele restante,si nu se trece la nici un fel de alta actiune pana se implinesc 90 zile de la data restanta.

Intrebarea este de ce am primit aceasta instiintare de executare silita?
Este cumva o masura abuziva?
Ma poate lamuri cineva cum este de fapt?
Buna ziua.Sunt nelamurita total.Un PFA care este inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari si este declarat ca fiind platitor de TVA trebuie sa aiba neaparat cont pe PFA la banca sau e bun si un cont pe persoana fizica?PFA-ul nu va avea de platit TVA dar asa i s-a cerut fiindca s-a declarat in registrul op intracomunitari.Suntem in dilema mare.Contabila zice ca ar fi bine ptr ca in caz ca va fi control sa vada de unde vin veniturile.Aia de la banca ne spune ca nu putem retrage banii din cont ptr ca nu avem voie .Ne confunda cu pers.juridice adica cu SRL-urile care au o alta lege a contabilitatii?Noi suntem cu contabilitate in partida simpla.Ce e adevarat si ce nu?Ptr ca contabila noastra se pare ca e in necunostinta de cauza?!
Eu ca si PFA depun un contract de inchirere ptr a fi dedusa contravaloarea chiriei aferente precum si facturile de utilitati aferente.Cand primesc eu aceasta deducere ?La sf.lunii in curs?Luna viitoare ptr luna trecuta?Sau cum se procedeaza?
Cand se primesc banii pe deduceri din chirie,de la facturi utilitati?In aceeasi luna sau in luna urmatoare depunerii facturilor?
Răspuns la discuția Salariu net PFA
Buna ziua.Deci relatia va fi una de colaborare de tip angajat angajator in care iau tai factura ptr serviciile prestate.In definitiv eu trebuie sa raman cu 2500 ron.Si restul ce trebuie platit ptr aceasta suma plateste firma colaboratoare.Adica din explicatiile dvs am inteles ca suma se ridica la 4500 ron.Asa este?
Firma angajatoare s-a angajat sa plateasca toate darile astfel incat pfa sa ramana cu cei 2500 ron lunar.Daca se taie factura de 2500 ron si ma rog mai deduc una alta...La sf.de an platesc retroactiv cas ,cass si imp profit.Deci in final daca tai factura de 2500 nu voi ramane chiar cu toti...si trebuie sa tai factura mai mare.Asa este?!
Ok...pai si daca factura va fi de 2500 ...cei 16 % imp.profit(sau venit??),33,03 % pensii parca si 5,5% cas unde sunt?

daca pfa nu e platitoare tva are voie sa taie factura?
Discuție Salariu net PFA
Buna ziua.As dori sa stiu urmatoarele lucruri.

Pentru un salariu net de 2500 ron realizat de catre un pfa care va fi factura emisa catre firma platitoare?Se poate sa-mi explice cineva modul de calcul?

Daca Pfa se deschide ptr o colaborare cu o firma ...ptr ca firma nu doreste sa angajeze ci sa plateasca factura...de dorit ar fi sa fie sau nu platitor de TVA?Cum se deconteaza benzina motorina in cazul in care va fi neplatitor TVA?

Pentru deplasari...diurnele vor fi trecute la cheltuieli si adaugate pe factura la sf.lunii??

Ptr a deduce valoarea chiriei in cazul in care se trece locuinta unde locuieste PFA ca si sediu trebuie doar contract de comodat?Trebuie si acordul tuturor vecinilor?Cat la suta se poate deduce?
Răspuns la discuția Insolventa unei firme
Daca administratorul a vandut bunuri proprietate personala (nu erau in proprietatea firmei) lichidatorul poate cere in instanta anularea contractelor de vanzare cumparare?Exista o astfel de lege?
Si in cazul in care administratorul nu are nici un bun proprietate personala,ce se intimpla?