avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate ivanka82

Activitate ivanka82

Răspuns la discuția Renuntare la judecata
Revin cu o noua nelamurire. M-am prezentat la termen si am solicitat verbal renuntarea la dreptul pretins, respectiv la teren, insa instanta a dat un nou termen pentru a se discuta dreptul la care se renunta. La al doilea termen am venit cu cerere scrisa pentru renuntare la actiunea de iesire din indiviziune si la dreptul de proprietate asupra cotei indivize mentionate in actiune. Instanta a dat urmatoarea solutie:
Admite recursurile. Modifică decizia recurată, în sensul că ia act de renunţarea reclamantei la dreptul material la acţiunea de ieşire din indiviziune. Păstrează dispoziţia privind admiterea apelului din decizia recurată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică.
Ce inseamna acest lucru?
Nu trebuia sa se termine procesul odata ce unicul reclamant renunta la dreptul pretins si sa se anuleze hotararile anterioare?
Multumesc.
Răspuns la discuția Renuntare la judecata
Inscris autentic inseamna ca trebuie legalizata la notar?
Daca o depun la registratura tribunalului este luata in considerare?
Multumesc.
Buna ziua, as dori sa stiu cum pot renunta la judecata. Tatal meu a dechis in 2007 un proces de iesire din indiviziune pentru un teren care are titlu de proprietate comun pentru toti fratii, care in prezent se judeca la Curtea de Apel Bucuresti. In urma decesului tatalui meu, procesul s-a suspendat 1 an de zile pentru a face succesiunea, ca unic mostenitor, iar acum a fost repus pe rol, urmand a avea infatisare la tribunal in scurt timp.
Am facut succesiunea, fara a include acest titlu de proprietate si as dori sa renunt la judecata. Am inteles ca trebuie sa fac o cerere de renuntare la judecata, ma puteti ajuta cu un model? Cand si unde trebuie depusa aceasta cerere?
Trebuie sa ma prezint la infatisare pentru a confirma ca renunt la judecata?
Daca tatal meu era reprezentat de avocat, poate acesta sa prezinte cererea la termen in locul meu?
Daca tatal meu este cel care a deschis procesul, sunt obligata la plata cheltuielilor de judecata?
Multumesc.
Răspuns la discuția Cum fac recodificarea?
Delegatia/procura trebuie sa fie facuta la notariat?
Răspuns la discuția Cum fac recodificarea?
Delegatia/procura trebuie sa fie facuta la notariat?
Răspuns la discuția Cum fac recodificarea?
Recodificarea obiectelor secundare de activitate se face automat? Daca am multe activitati secundare, platesc mai mult? Multumesc.
Răspuns la discuția Recodificare CAEN
Multumesc pentru raspuns.
Din ce mi-ati scris inteleg ca nu este nevoie de hotarare AGA pentru recodificare, insa pe cererea tipizata trebuie sa mentionez in ce calitate depun actele - cea de mostenitor in cazul meu?
Motivul invocat pentru amanare este :
-actul constitutiv se va depune si cu obiectele secundare de activitate ( lipsa recodificare ), nu se detaliaza.
In privinta actului constitutiv actualizat cu noile coduri nu trebuie sa astept sa se faca recodificarea, sa cer certificat constatator si apoi sa-l depun?
Termenul de amanare este 29 august, ma pot incadra in acest termen?





sad a scris:

Ideal ar fi fost sa depuneti concomitent cu actele privind documentatia pentru succesiune si o cerere tipizta la care sa anexati certificatul de inregistrare in vederea recodificarii. Nu este nevoie pentru hotarare la recodificare. In rezolutia prin care s-a dat amanarea trebuie sa va fie prezentate motivele. Acestea presupun ca vor fi: depunerea cererii tipizate in vederea recodificarii intr-o prima etapa cu certificatul de inregistrare aferent, iar in vederea completarii dosarului pentru care vi s-a dat amanare va trebui sa depuneti un act constitutiv actualizat cu noile coduri si modificarile la zi.
Buna ziua,
Sunt mostenitoare unica a unui SRL cu asociat unic, am depus la ONRC documentatia pentru succesiune si am primit termen de amanare pentru urmatorul motiv:
-actul constitutiv se va depune si cu obiectele secundare de activitate ( lipsa recodificare ).
Actul constitutiv actualizat contine codul CAEN vechi pentru obiectul principal de activitate si enumerarea obiectelor secundare de activitate, fara codurile CAEN aferente. Nu s-a facut recodificare conform noului cod CAEN.
In aceasta situatie pot sa depun actul constitutiv cu vechile coduri CAEN si ulterior sa cer o reactualizare CAEN sau sunt obligata sa depun actul constitutiv cu noile coduri CAEN ( in acest caz e posibil sa nu ma incadrez in termen si sa mi se respinga dosarul, astfel sa pierd banii dati)?
Ca mostenitor pot cere reactualizarea CAEN (sa emit hotarare AGA)?
Multumesc.

Buna ziua! Tatal meu a fost asociat unic al unui SRL, eu avand functia de administrator. Dupa deces, am facut succesiunea, fiind unic mostenitor. La Registrul Comertului mi se cere hotarare AGA pentru inregistrarea mentiunii. Ce trebuie sa contina aceasta hotarare, poate imi puteti oferi un model. Eu ce calitate am in acest caz, devin automat asociat unic? Trebuie modificat actul constitutiv al firmei? Multumesc.
Buna ziua, am un apartament mostenit pe care doresc sa-l inchiriez. Detin certificat de mostenitor, insa sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani si nu am voie sa obtin nici un fel de venit pe perioada cat mi se acorda indemnizatia de crestere a copilului. Astfel nu pot declara la administratia financiara aceste venituri.
Poate sotul meu sa incheie contract de inchiriere si sa declare veniturile obtinute din chirie? Multumesc.