avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate iacobliviu

Activitate iacobliviu

Problema in sine ii cam urata din urmatoarele motive :
1 In cazul in care plecati ii posibil ca mama sau bunicul vostru sa faca o plangere la politie si sa va dea disparute si atunci cel la care va duceti va trebui sa dea explicatii in fata organelor.
2 O a doua posiblilitate este aceea sa faceti o plangere la protectia copilului sau la politie sau sa spuneti ca veti face acest lucru in cazul in care se va mai intampla sa mai primiti coretii sora cu moartea iar prin acestea sa bagati frica in ei si nu va vor mai bate.
3 O a treia problema este ca daca faceti unul din lucrurile de mai sus este posibil sa ii intaratati mai rau dar asta doar in cazul in care sunt oameni inconstienti de urmari.
Răspuns la discuția Mita - DNA
0800.806.806
Cred ca acesta este numarul de telefon de care se zice, eu l-am gasit pe internet dar trebui sa va ganditi ca si aici este posibil sa va ceara datele personale, pentru ca orice ar fi ei or sa va cheme acolo la DNA , pentru ca poate sa va propuna sa colaborati in acest sens, pentru a prinde persoana in cauza in fapt , sau sa completati o plangere prealabila .
Răspuns la discuția Mita - DNA
Articolul 222 Cod de procedura penala alineatul 2 spune "Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, indicarea făptuitorului dacă este cunoscut şi a mijloacelor de probă. " in cazul in care dvs doriti sa o faceti anonima aceasta plangere nu va fi luata in seama
Buna seara

Am si eu cateva probleme legate de cerere in anulare a somatiei de plata :

1) care este temeiul juridic pe care se formuleaza ( ART 8 OG 5/2001) ?, mai pot fi invocate si altele ?
2) actiunea in anulare se formuleaza cam asa "S.C..... in temeiul art... din OG 5/2001 solicita casarea sentintei Nr..... pronuntata de... in dosarul .... si anularea somatiei de plata pentru urmatoarele motive..... In dovedirea actiunii depun urmatoarele inscrisuri..." ?
3) La suma calculata in somatia de plata se mai poate adauga cheltuielile de judecata ? se mai poate pune la aceasta suma si alte penalitati pana la finalizarea actiunei ?
Deci daca in contract numai aveti articole care sa faca referire la anularea acestui spor in caz de probleme economice este cam greu sa il scoateti
Iar daca nu aveti intelegere de la parteneri de dialog adica sindicatul iar este foarte greu.
Iar daca dvs nu il platiti ei pot demara o actiune in instanta si va pot cere retroactiv plata acestui spor .
Ideia este daca pot sa vad si eu acest contract colectiv pentru a cauta o solutie optima
Buna seara

va rog sa imi spuneti daca aveti un contract colectiv la nivel de societate si sa imi precizati daca nu aveti specificat acest spor iar daca il aveti specificat in ce document ati specificat acest spor de vechime si sa trimiteti textul documentului respectiv.

Va multumesc
Răspuns la discuția Concediere
Nu se poate disponibiliza baza legala care sta la baza sustineri mele este legea 53/2003 ART 59 Lit c , care spune :
ART59. Este interzisă concedierea salariatilor:
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunostintă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;

Răspuns la discuția Conflict de munca
Bineinteles ca pot sa incep o noua actiune in instanta pentru a contesta decizia de concediere.
Din cate am vazut eu in legea 168/1999 legea de solutionare a conflictelor de munca nu este trecut nimic legat de protectia salariatului pe timpul conflictului de munca.

Va multumesc
Buna ziua

Sunt intr-un conflict de munca cu un angajator, acesta va face concedieri individuale in curand are dreptul sa ma concedieze atata timp cat suntem in instanta pentru solutionarea conflictului de munca ?
Daca nu are dreptul va rog sa imi spuneti ce baza lega aveti si articolul pentru a ma documenta si eu .

Va multumesc
Răspuns la discuția Proces pe dreptul muncii
Am inteles ce vreti sa spuneti, dvs spuneti ca probele detinute pana acum nu sunt indeajus pentru a sustine aceasta cauza in instanta ?