avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate camyi

Activitate camyi

Potrivit art 16 alin.1 O.G. 2/2001 procesul verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: ''posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ'', iar potrivit art. 32 alin 3 al aceleiasi ordonante '' pangerea suspenda executarea''.
De unde rezulta imposibilitatea de a achita 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei. Imi poate explica cineva, argumenta juridic? Multumesc.
Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore de la comunicare. Am castigat la instanta de fond, insa in recurs am pierdut. Am formulat cerere in anulare aflata pe rolul instantei. Am achitat jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore de la comunicarea sentintei. Nu vreau sa platesc diferenta. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? A mai avut cineva o situatia identica?
Penalitatile pot depasi debitul asupra caruia sunt calculate daca aceasta s-a stipulat in mod expres prin contractul incheiat intre parti.
Insa, mai am o nelamurire in sensul ca nu stiu daca ar fi competenta sa solutioneze cauza instanta de la sediul creditorului art.10 pct.4 Cod de procedura civila - in cererile privitoare la obligatii comerciale, instanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii - . Vreau sa evit litigiul la sediul debitorului Bucuresti, intrucat se dau termene foarte mari 6-12 luni. Fiind vorba de recuperarea unei sume rezultata dintr-o plata nedatorata, pot merge pe art. 10 alin.4?
Dar nici nu stiu care este locul platii. Locul unde s-a efectuat plata sau unde au intrat banii?
Rog sa imi raspunda cineva. Nu stiu ce sa fac.
Un SRL are de recuperat de la o SA o suma achitata din eroare ( o datorie achitata de doua ori). Am incercat recuperarea pe cale amiabila insa de 2 ani tot promisiuni. Avem un extras de cont emis de subscrisa, semnat de departamentul economic al debitoarei, prin care confirma suma de restituit, insa ne spun ca momentan nu au bani. Intrebarea este daca putem formula actiune la instanta pe O.G 5/2001 procedura somatiei de plata sau trebuie pe dreptul comun.
Am inteles ca de la 01.01.2011 Curtea de Apel Cluj si-a schimbat opinia, mai exact practica judiciara unitara, in sensul ca unele complete resping cererile de restituire a taxei de poluare. Aceasta era intrebarea.
Da, sunt de acord ca in speta fiind vorba de un litigiu comercial cu o valoare sub 100.000 lei, competenta revine Judecatoriei de la sediul debitorului. Multumesc pentru raspuns.
Un SRL are de recuperat o creanta de la o primarie pentru livrare marfa. Este competenta Judecatoria de la sediul debitorului, instanta de contencios administrativ pe contract de achizitie publica sau sectia comerciala a tribunalului? Eu cred ca competenta revine Judecatoriei, dar nu sunt sigur. Ma poate lamuri cineva? Multumesc.
Sunt interesata de practica actuala a Curtii de Apel Cluj cu privire la cererile de restituire a taxei de poluare, respectiv a cererilor de inmatriculare fara taxa. Exista o practica unitara?
Este adevarat ca in cazul in care solicit eliberarea copiei minutei dispozitivului unei decizii civile, termenul de apel sau recurs curge de la comunicarea acesteia?