avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Activitate djmetalrock

Activitate djmetalrock

Dacă, după trecerea celor 175 zile legale pentru achitarea titlurilor de plată emise de ANRP, Minsterul Finanțelor nu face plata acestora, ce trebuie să facem pentru a ne obține drepturile? Ce penalizări de întârziere, penalități și dobânzi avem dreptul să cerem și ce trebuie să facem ca să le obținem?
La Deciziile emise de C.N.C.I.(A.N.R.P) pot depune contestație în Instanță și cesionarii sau numai foștii proprietari sau urmașii acestora.
Este legală, din punct de vedere juridic, o chitanță, emisă de un avocat, fără număr şi fără semnătura olografă a acestuia? Are numai ştampilă.
Se poate percepe onorariu de succes numai pentru fond, deci fără hotarâre definitivă si chiar înainte de motivarea Sentinței de fond?
Discuție Legalitate?
In luna februarie a.c. am depus la sediul fostei societăți Rolast, din Piteşti, la arhivă, o cerere de eliberare acte cu venitul brut, pentru perioada in care am fost angajat. In data de 06 august, primesc un telefon de la o doamnă, care mă anunță că, deoarece o societate privată a preluat arhiva de la Rolast, dacă doresc soluționarea cererii mele, va trebui să achit o taxă(undeva pe la 350 de lei). I-am comunicat că, la data depunerii cererii mele, nu se percepea nicio taxă şi nu cred că este legal să se perceapă ulterior(sau tocmai ăsta a fost scopul afacerii). Am rugat-o să-mi trimită pe sdresa mea de e-mail, temeiul legal prin care societatea poate sa-mi ceara o taxă, retroactiv. Ințeleg să ceară celor care vin după preluarea arhivei, nu celor care au depus anterior. Sau tocmai în asta a constat afacerea. Să vedem câte cereri sunt şi cât să cerem ca să ne imbogățim.
Pe scurt, cât de legală este perceperea acestei taxe, retroactiv?
Au trecut 45 de zile de la data depunerii cererii de restituire a taxei de mediu si nu am primit nimic de la ANAF. Ce trebuie sa fac? Mai este valabila OUG? Respectarea ei este facultativa?
Discuție Impozit boxe
Cum este considerata boxa aflata in subsolul blocului si trecuta in actul de v/c si cum se impoziteaza? In 1992 am cumparat un apartament cu plata in rate si am fost obligat sa cumpar si o boxa de 11,90 mp, situata in subsolul tehnic al blocului, cu plata numerar si integrala, la semnarea contractului. Am vrut sa vand boxa, pe care nu am folosit-o niciodata si sa o scot de la impozit. Am demarat cadastrarea apartamentului si a boxei dar, stupoare, boxa nu era prinsa la impozit si nu puteam face cadastru. Am depus cerere de rol si la finalizarea dosarului mi sa-au cerut 126 de lei impozit pe ultimii 5 ani. Aceasta echivaleaza cu impozitul platit pe mp suprafata utila apartament. Este legal?
Un "baiat destept" s-a laudat ca are relatii la ANRP si poate rezolva un dosar in timp mai scurt. In contractul de cesiune, intocmit in aprilie 2011 a fost stipulata conditia ca pana la data de 31 iul. 2011, acesta sa obtina decizia, sa faca conversia si sa trazactioneze actiunile pe bursa, iar banii da se ridice din cont comun, deschis la o banca, toate acestea pentru 20% din valoare. Pana la 31. 07., acesta nu a facut absolut nimic, dar pe 12 sept. si-a ridicat doar decizia lui, a facut conversia si pe 04.oct. a si tranzactionat actiunile, ridicand banii numai in contul personal. Este legal? Daca nu, cum imi pot recupera banii? Exista o baza lagala?
Răspuns la discuția audierea martorilor
Sunt in termen, dar solutia data a fost cea "recomandata" chiar de procurorul general. Suntem in Romania si la noi "corb la corb...." functioneaza ireprosabil, chiar calcand pe cadavre. Mi-am sustinut plangerea si cu probe furnizate de i
Inspectia juridica a CSM, dar nici asta nu a contat, grefiera mintind in declaratie, chiar si dupa ce a fost verificata de CSM. Martorii mi-ar fi sustinut plangerea. Completul mi-a respins dreptul legal la acordarea unui termen pt. angajarea unui aparator calificat pe motiv ca Justitia nu mai are bani pt. citatii, dar nu a consemnat acest fapt si in incheierea de sedinta, pt. a nu putea trimite cazul la CEDO.
Audierea martorilor, solicitata de petent, este obligatorie pentru procuror sau este facultativa? Am facut o plangere penala, pentru fals in inscrisuri oficiale, impotriva unui complet de judecata, cerand audirea de martori, dar procurorul a dat rezolutia fara a audia nici macar unul singur, ci numai pe grefiera de sedinta, care a mintit cu nerusinare. Este legal?