avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate deliasindia

Activitate deliasindia

Conturle firmei blocate de anaf, cum plătim o poprire salariat?
Discuție Infiintare SRL
Buna ziua,
am o intrebare, va rog

Fiind in concediu de crestere a copilului pot infiinta un SRL cu doi asociati si doi administratori ai societatii?Imi va afecta aceasta indemnizatia de crestere a copilului?
Multumesc
Discuție CIC SI GARANT
Buna ziua
Avand statut de garant personal intr-un contract de credit cu o banca, eu fiind in concediu de crestere a copilului, imi va putea fi luata indemnizatia de crestere a copilului?Ce perioada de timp (ani...) voi putea fi urmarita in eventualitatea in care datoria nu va fi recuperata de la creditor?
Multumesc
VA ROG CINE POATE SA-MI EXPLICE

In baza art.4 alin 2 Anexa 1 cap II din Legea 284/2010 coroborat cu art.6 alin 1 din legea 285/2010:
"Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii.
In anul 2011 avansarea personalului incadrat pe functii de executie in gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se face prin incadarea in clasele de salarizare corespunzatoare vechimii in munca dobandite, prevazute la art. 11 alin. 3 din legea cadru, personalul beneficiind de o majorare a salariului de baza avut corespunzator numarului de clase de salarizare succesive suplimentare multiplicat cu procentul stabilit la art.10 alin 5 din legea cadru, fara acordarea salariului corespunzator coeficientului de ierarhizare aferent noii clase de salarizare.

Asta ce inseamna ca voi fi trecuta la o alta treapta de salarizare dar ca nu mi se va majora salariul????
Răspuns la discuția cheltuieli judiciare
De judecat m-am judecat cu o persoana in cazul unui accident de circulatie, am fost lovita din spate stand la semafor, am avut fractura la gat, am fost spitalizata si respectivul nu a vrut sa plateasca nici spitalizarea.am castigat procesul anul trecut in toamna, el mi-a platit daune, deci eu ar trebui sa platesc cheltuieli???
Va rog ajutati-ma cu o explicatie
Am primit de la finante o scrisoare,in care am gasit o somatie si un titlu executoriu in care scria asa
-natura obligatiei fiscale 92 cheltuieli judiciare
- documentul prin care s-a evidentiat suma de plata emis de judecatoria X
-cuantumul sumei datorate 400 lei

S-a emis prezentul titlu executoriu in temeiul art 141 din Ordonanata guvernului nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala

De la ce poate fi aceasta suma,unde ar trebui sa ma adresez ca sa aflu,oare am vreo datorie la finante, eu neavand case, masini sau alte bunuri pe numele meu. Am doar o amenda de circulatie de 500 lei primita acum cateva luni si nu am avut bani s-o platesc, poate fi de la aceea?

Va multumesc
Răspuns la discuția MODIFICARE INCADRARE
Daca d-na contabila sefa spune ca momentat, de cand s-au facur 25%reducere la salar, nu se mai poate modifica nimic, ce pot face?Raman cu salarul de studii medii?Pana cand?Este vreun temei legal prin care ar fi trebuit sa primesc sa primesc salariul marit? Cunoaste cineva legea?D-na contabila sefa spune sa-i aduc legea in fata..........
Buna ziua,

In anul 2008 m-am angajat in cadrul unei institutii de invatamant pe functia de analist programator 50% si contabil 50%.Am fost incadrata la studii medii, deoarece prima facultate facuta nu era in domeniu, in acel moment eu fiind in anul I la Fac. de Stiinte economice. In iulie 2010 am dat examenul de licenta, la sectia Contabilitate si Informatica de gestiune, in august am adus adeverinta care atesta faptul ca am promovat aceasta facultate la Serviciul de contabilitate al unitatii, mai exact la D-na contabila sefa. Cand mi se va putea mari salariul, tinand cont ca acum am studii in domeniu?
Va multumesc
Buna seara,

Daca lucrez in invatamant, ca personal didactic auxiliar, ma mai pot angaja la un SRL( cu contract de munca la ITM)?Pe cate ore/zi? Cu cumul de functii????

Multumesc
LUCREZ IN INVATAMANT SI AM SI CONTRACT DE ADMINISTRATOR LA UN SRL, DECI IAU UN SALAR?VOI BENEFICIA DE INDEMNIZATIE PT CRESTRE COPIL DUPA AMBELE SALARII SAU DOAR DUPA UNUL?
MULTUMESC