avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters119945

Activitate ContSters119945

Răspuns la discuția eroare judiciara
Va puteti adresa proocurorului ierarhic superior. Dosarul de urmarire penala va fi verificat pentru legalitate de procurorul ierarhic superior, dupa care se va intocmi un rechizitoriu. In instanta veti putea invoca motivele si judecatorul va lua masurile necesare.
Răspuns la discuția talharie
E furt calificat, presupunand ca a fost furat in public, pe strada.
Răspuns la discuția din victima, am devenit agresor
Procesul verbal de contraventie se poate contesta in termen de 15 zile de la comunicare la instanta arondata locului unde s-a petrecut fapta. Puteti cel mult prelungi durata pana cand trebuie sa achitati banii, ca de anulat PV e cam greu. cat despre 250 de euro, mergeti la politie si solicitati sa se organizeze un flagrant pentru savarsirea infractiunii de santaj. Bafta!
Răspuns la discuția Loviri si alte violente
E un mare NUP cu un avocat bunicel! :)
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
BogdanLupu a scris:

. il intreb pe domnul judecator cand va da primele sentinte cu executare pentru criminalii de pe sosele.



Criminalii de pe sosele ... o problema reala si pentru mine, fiind sofer ..situatia oricum e complicata, pentru ca legiutorul nostru a inteles sa aplice aici forma de vinovatie a culpei, cu care nu sunt de acord. Corect, e culpa, de regula cu prevedere, asa cum scrie in codul penal, dar eu as rationa in felul urmator: domeniul contraventionalului e asimilat penalului, or incalcand o contraventie se poate retine intentia, rezultatul nefericit fiind trecut in sarcina culpei. Asadar am avea o contraventie intentionata, iar rezultatul o infractiune din culpa. Astfel, ar exista premisele unei pedepse cu executare. Dupa cum probabil stiti, exista o jurisprudenta vasta in astfel de infractiuni, iar majoritatea pedepselor sunt cu suspendare pentru ca asa e sanctionata culpa de legiuitor. S-au pronuntat si pedepse cu executare in cazuri mai grave, dar asta nu e un motiv de multumire, cel putin pentru mine.
In cazul acelor infractiuni la regimul circulatiei soldate cu victime, in care NU s-au incalcat reguli de circulatie, dar rezultatul producandu-se din motive independente de vointa soferului, nu cred ca se poate trimite un om la inchisoare.
E o discutie ce ar putea dura, cu argumente pro si contra atat pentru suspendarea executarii pedepsei, cat si pentru executare.

Cat despre cazul Huidu, ca presupun ca te-ai gandit la el, trebuia executare ...
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Cred ca te consideri atat de instet incat poti sa-ti raspunzi si singur!
Răspuns la discuția citatie ca intimat
Plangerea se face si ea intr-un interval de timp. E ciudata trecerea atator ani de atunci. Ma indoiesc ca are vreo legatura cu acel dosar. Vedeti ca scrie pe dosar obiectul cauzei, si reveniti cu amanunte.
Răspuns la discuția Dare mita
Recunoasterea nu mai e de multa vreme regina probelor. Cu un avocat bun iesiti foarte usor din incurcatura asta :).
Răspuns la discuția testament
Pentru a ataca un testament trebuie ca acesta sa fi fost intocmit cu incalcarea dispozitiilor legale. De principiu, daca testamentul este legal incheiat, fiica legitima poate solicita instantei ca prin testament sa nu ii fie incalcata rezerva succesorala. Testamentul poate fi considerat si o dezmostenire a testatorului.
Răspuns la discuția Divort si partaj
1. Divortul in cazul in care sotii nu se pun de acord se poate acorda pe calea instantei de judecata. In acest caz, sotia va apela la serviciile specializate ale unui avocat si va chema in judecata pe sot pentru desfacerea casatoriei.
2. Proprietatea comuna a sotilor este aceea a proprietatii in devalmasie. In practica, bunurile vor fi impartite in asa fel incat cotele sa fie de 50-50. Cu privire la cele doua case, se pot propune mai multe variante. De ex, proprietatea devalmasa asupra casei de la oras sa devina una pe cote parti 50-50 etc.