avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate pompagiu

Activitate pompagiu

Discuție procura din SUA
O procura facuta in SUA ,cu stampila de la Haga, prin care se imputerniceste fiul proprietarului unui imobil in vederea vinderii acestui imobil, ce conditii ar trebui sa intruneasca pt a fi valabila in Romania in vederea incheierii unui act de vinzare cumparare?
Ce valabilitate juridica ar avea un act de donatie catre un copil din afara casatoriei,din partea tatalui aflat in proces de separare cu mama,aceasta din urma avind tutela celor doi copii legitimi ai cuplului si carora nu li s-a donat nimic in compensatie.Actul de donatie se refera la un teren pe care tatal il avea in momentul incheierii casatoriei,acesta mai avind inca 2 terenuri mostenite si o casa construita cu credit bancar contractat de ambii soti pe terenul donat de parintii sotului. Mamei ce i s-ar cuveni in caz de partaj? :">
Tatal meu este pensionar militar al statului roman. De vre-o 3 ani locuieste cu mine in Grecia,cu forme legale,nu ca turist. Ce se intimpla cu asigurarea medicala in acest caz,el fiind rezident aici?
Doresc sa ma reintorc in tara,din strainatate.Posed 2 masini personale,pe care doresc sa le inscriu in Romania,in momentul de fata fiind inmatriculate in alta tara UE.Intr-o discutie purtata cu un amic polonez mi-a spus urmatoarea chestie: in Polonia,ai dreptul sa-ti inscrii masina personala adusa dintr-o alta tara UE,in scopuri necomerciale,fara a plati taxa de prima inmatriculare.
In Romania exista aceasta posibilitate? Daca nu,de ce? Ce alta posibilitate ar mai fi?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția cetatenie greaca
Eu sint in Grecia din 1996 si cunosc cazuri de romance casatorite cu greci din 1988 si care nu au luat cettenie pina in momentul de fata.Cetatenia greaca nu se acorda automat asa cum zice legea si conditiile aratate mai sus,pur si simplu nu esti bagat in seama.Daca esti ilegal in Grecia,cu atit mai mult.Intrarea in legalitate este primul pas pe care trebuie sa-l faci,iar abia apoi trebuie sa te gindesti la obtinerea cetateniei.Casatoria cu un grec nu-ti confera automat cetatenia greaca,pur si simplu esti acceptat legal in Grecia.Acte nu s-au mai facut de prin 2004-5,asa ca singura cale accesibila este gasirea unui patron grec care sa te angajeze direct din Moldova,si abnia apoi sa vii iar in Grecia cu forme legale.
In anul 1998 am cumparat o casa cu ceva teren intr-o zona turistica. Totul este in regula dpdv legal,cf pe numele meu,intabulat cu nr propriu,grevat de orice sarcina. Pe teren,pe o suprafata de apox.10mp,se afla amplasat un stilp de inalta tensiune al companiei Transelectrica,eu gasindu-l pe teren in momentul incheierii formelor legale. De asemenea,pe deasupra terenului,la o inaltime destul de joasa,trec cablurile de transport al energiei electrice.
Intrebarea mea este urmoatoarea: pot cere despagubiri pentru locul ocupat de acest stilp,de orice natura? dar pentru discomfortul cauzat de trecerea cablurilor la o inaltime necorespunzatoare?
Am luat licenta in Drept recent,dar traiesc si muncesc in Grecia,prin urmare as fi interesat sa-mi fac stagiatura ca jurist aici,in Grecia. Intrebarea este: imi va fi recunoscuta aceasta perioada in Romania? Daca da,care ar fi conditiile pe care ar trebui sa le indeplinesc?
Răspuns la discuția dezmembrare pe orizontala
Sint unic proprietar si vreau sa vind parterul vilei construita de mine,intabulata,fara nici o grevare de sarcini pe cf.
Răspuns la discuția dezmembrare pe orizontala
=D> Este necesara o noua intabulare a imobilului nou rezultat,sau este valabila incheierea de intabulare de la notar? In cartea funciara voi apare ca proprietar al unui singur imobil ,compus din 1 apartament+ restul casei, sau proprietar a doua imobile de sine statatoare,purtatoare de impozite? Care ar fi problemele ce ar putea apare in cazul unei vinzari,donatii s.a.m.d.?
Care ar fi pasii legali pentru separarea pe orizontala a unui imobil,in speta parterul unei vile +curtea din fata afernta, dezmembrat din vila P+1+M ?