Care sunt cheltuielile care se plătesc la asociația de locatari pentru un apartament nelocuint și unul locuit
Locuiesc într-un bloc cu 10 etaje și doresc să-mi instalez repartitoare de căldură dar nu a reușit nimeni să mă facă să înțeleg care este procedura care trebuie de parcurs .
Băiatul meu este stabilit în Spania . Are un apartament în România pe care vrea să-l vândă . Pot să-l reprezint la tranzacție și care este procedura ?
Ce drepturi au copiii de naţionalitate română nascuţi în Spania referitor la alocație ? Copiii ( de 11 și 7 ani) au certificat de naștere romanesc și număr de identificare de cetățean strain.
Menționez că părinții lucrează legal în această țară de 2o de anii .
Din anul 2016 copiii primesc alocație de la statul român , bani care se virează în conturi deschise în România pe numele copiilor reprezentați de părinți .
Mama, a incasat 100 euro/luna până ce fiecare copil a împlinit vârsta de 3 ani , pentru mamă "muncitoare", dreptul femeii care lucreaza in condițiile cotizării la asigurarile sociale în statul spaniol , în momentul nașterii copilului. Vă rog să-mi spuneți dacă copiii pot primi alocație de la statul spaniol și în ce condiții . În unele țări din UE copiii români(nu neapărat născuți în țările respective) primesc alocație conform legiilor din acele țări . Armonizarea legislației din UE nu privește și această problemă ? Vă mulțumesc !
Copiii sunt stabiliți în Spania și primesc alocații de stat pentru copii din România prin doua conturi pentru fiecare din din cei doi copii în parte. Acum 3 ani trebuiau să-și schimbe cardurile dar întrucât nu erau în țară aceste au fost returnate conform procedurii. Acum un an au primit notificări din partea CEC Bank prin care li se comunica anularea contului de card , nu sunt sigur dacă aceasta este formularea. Acum vin în concediu și doresc să scoată o parte din banii care au fost virați în cont pentru copii . Intrebând la agenția CEC la care a fost deschis contul care este procedura mi s-a spus că nu pot scoate doar o parte din bani ci toți , lichidând contul , Atunci banii pentru copii nu vor mai putea fi depuși în același cont , ci deschizând altul , ceea ce presupune timp , de care ei nu dispun . Ce ar trebui să facă pentru a putea primi banii într-un cont , așa cum este normal , dar ei să poată scoate bani ori de câte ori doresc fără a fi necesar lichidarea contului . Pot apela la o altă bancă ? Mulțumesc !
Fiul meu mă împuternicește prin procură notarială ”să-l reprezint cu depline puteri față de orice persoană fizică sau juridică , instanțe de stat sau particulare , organe ale puterii sau ale Administrației de Stat , Instanțe judecătorești și oriunde trebuință voi avea” , în data de 26 martie 2012. Care este termenul de valabilitate ale acesteia ?
Băiatul este plecat de 15 ani în străinătate și s-a stabilit acolo. În 2016 când a venit în vizită în România a solicitat un card bancar pentru a trimite niște bani unei persoane din România.A depus banii , aceștia au fost retrași și în sold a rămas 10 lei.S-au mai făcut asemenea operații timp de 3 luni. Apoi cardul nu a mai fost alimentat și nu s-a mai făcut operații. S-a primit adresa din partea CEC BANK de ridicare a noului card , cel vechi fiind expirat.Nu a fost ridicat cardul întrucât baiatul nu mai era în țară. Primesc pe 6.08 2017 o înștiințare de ridicare a noului card , dar nu are cine să-l ridice nefiind în țară.Pe data de 12.08.2017 primesc o notificare prin care se solicită ridicarea cardului de urgență dacă nu în termen de 60 zile se reziliază contractul , dar contul dumneavoastra de card prezinta un sold debitor in valoare de 5189.34 lei. Nu înțeleg ce s-a întâmplat și nici ce să fac,băiatu nefiind în țară.Specific că am procură notarială de al reprezenta în România în relația cu diferite instituții ale statului.Vă rog un sfat. Mulțumesc.