avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ade31

Activitate ade31

Buna ziua,

As dori o parere despre speta urmatoare:
Am un teren in concesiune (pe pers. fizica) pe care firma mea a facut o modernizare de genul canalizare ape menajere si imprejmuire teren si care a fost inregistrata in contab. firmei pe cont 212 cu o valoare destul de mare. Intrebarea e : declar impozit pe aceasta "constructie speciala" ? (care e a firmei, dar pe terenul Primariei?).

Multumesc
Răspuns la discuția Plata in euro in Romania
Niciuna nu prezinta concret cazul. Nu cunosc obiectul de activitate al firmei care face achizitia din Germania (s-ar putea ca ei sa se incadreze la lit a ), iar acestia, ma repet, insista asupra emiterii facturii si platii in euro. Nu mi se pare corect, de aceea vroiam sa ma sfatuiasca cineva in cunostinta de cauza, poate am omis sau interpretat gresit legea. Vreau sa fac o operatiune corecta. Multumesc.
Răspuns la discuția Plata in euro in Romania
Chiar daca este operatiune ocazionala? Furnizorul din Cluj insista asupra platii in euro. N-as putea sa ma incadrez intruna din exceptiile din anexa2 din Regulamentu 4/2005 al BNR ?
Buna seara,
As dori sa ma sfatuiti asupra unui fapt: Vrem sa cumparam o masina de transport lemn.O firma din Cluj imi aduce masina din Germania. Factura o face in euro cu TVA (mentionand si echivalent in lei). Pot sa fac plata in euro? (avand in vedere ca amandoua firmele sunt din Romania). Multumesc
Buna ziua,

O microintreprindere platitoare de impozit pe venit are de platit dividende asociatilor o suma de bani din anul 2002 (impozitul pe dividende a fost retinut si platit la momentul respectiv). Acum, asociatii vor sa renunte in favoarea firmei la aceasta suma de bani. Intrebarea mea este: se mai calculeaza impozit pe venit pe aceasta suma?
Multumesc.
Buna ziua,

Firma noastra s-a dotat cu o freza pentru curatat zapada. Stiti cumva la ce cod as putea sa o incadrez? Multumesc.
Buna ziua,
Am depus un proiect pentru achizitia de utilaje anul trecut in iulie, dar nu am inca nici un raspuns si as vrea sa achizitionez deja unul dintre acestea.Cumpararea utilajului inainte de semnarea contractului de fiantare este considerata cheltuiala eligibila? Multumesc.
Răspuns la discuția absente nemotivate in Revisal
Multumesc. Nu mi-a solicitat adeverinta, dar o s-o fac sa fie la dosar pentru orice eventualitate.
O zi buna !
Buna ziua,
Am avut un angajat in 2012 care din 25.07 nu s-a mai prezentat la locul de munca. I-am intocmit o notificare (dupa 20 de zile), dar fara rezultat. Asa ca, i-am desfacut disciplinar contractul de munca. Problema e ca in statul de plata figureaza cu absente nemotivate pana la desfacerea contractului, dar nu am inregistrat aceasta perioada in revisal.E obligatoriu sa fac aceasta inregistrare in revisal? Sau e suficient sa mentionez doar in adeverinta de vechime?
Multumesc
Asociatul este de acord cu aceasta "compensare", actul aditional se poate intocmi, insa nu are si implicatii fiscale? Este o iesire de mijloc fix din patrimoniul societatii. Cum se face acest lucru? e suficient contractul? Multumesc