in cazul in care un PFA este asigurat la un fond de pensii si sanatate privat (ex. ING , OMNIASIG , GENERALII....) mai este obligat sa contribuie si la cel de STAT ? deoarece nu toti romanii mai au incredere in pensia de la stat in ziua de azi si contribuie catre fonduri private care dupa parerea mea reprezinta viitorul.... anexez la aceasta intrebare si urmatorul paragraf pe care nu reusesc sa-l inteleg " Persoanelor asigurate in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale nu le sunt aplicabile prevederile art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.58/2010. " Multumesc !
in cazul in care un PFA este asigurat la un fond de pensii si sanatate privat (ex. ING , OMNIASIG , GENERALII....) mai este obligat sa contribuie si la cel de STAT ? deoarece nu toti romanii mai au incredere in pensia de la stat in ziua de azi si contribuie catre fonduri private care dupa parerea mea reprezinta viitorul.... anexez la aceasta intrebare si urmatorul paragraf pe care nu reusesc sa-l inteleg " Persoanelor asigurate in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale nu le sunt aplicabile prevederile art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.58/2010. " Multumesc !
in cazul in care un PFA este asigurat la un fond de pensii si sanatate privat (ex. ING , OMNIASIG , GENERALII....) mai este obligat sa contribuie si la cel de STAT ? deoarece nu toti romanii mai au incredere in pensia de la stat in ziua de azi si contribuie catre fonduri private care dupa parerea mea reprezinta viitorul.... anexez la aceasta intrebare si urmatorul paragraf pe care nu reusesc sa-l inteleg " Persoanelor asigurate in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale nu le sunt aplicabile prevederile art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.58/2010. " #-o Multumesc !
Art. III. — (1) Orice venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, se impoziteaza cu cota de impozit pe venit.
(2) Asupra veniturilor prevazute la alineatul precedent se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj.
(3) Baza de calcul la care se aplica aceste contributii este limitata la 5 salarii medii brute pe economie la nivelul salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale.
(4) Obligatia declararii, calculului, retinerii si platii contributiilor prevazute la alineatul precedent revine platitorului de venit, in conformitate cu prevederile legale in vigoare SA INTELEG CA SINTEM OBLIGATI LA PLATA ACESTOR ASIGURARI ? INCEPAND DE ACUM SAU DE LA DATA AUTORIZARII ? CE PREVEDE LEGEA IN CAZUL NEDECLARARII VENITULUI PENTRU CALCULAREA RETINERII SI PLATII CONTRIBUTIILOR SOCIALE ? SI AS DORII UN EXEMPLU DE CALCUL ESTIMATIV LA UN VENIT ANUAL BRUT DE 10 000 LEI PENTRU CA IN CAZUL IN CARE SE CERE PLATA PE ULTIMII CINCI ANI SA STIU CE E DE PLATA DEOARECE LA ORA ACTUALA ORICE SUMA AR FI ESTE FOARTE GREU DE PLATIT ...... #-o :stunned:
sunt conducator auto de 15 ani si fac in medie aproximativ 8000 km pe luna si din experienta mea va spun ca luminile de ceata si in special cele din fata DERANJAZA in ORICE CONDITII fie el timp vavorabil sau nefavorabil si credeti-ma ca am cam trecut prin toate conditiile meteo. luminile de ceata fata ajuta doar pe cel ce le foloseste(si-l ajuta foarte mult) dar sunt FOARTE incomode pentru cel ce vine din celalalt sens si are lumina in fata. Aceasta este parerea mea despre proiectoarele de ceata fata iar despre cei ce le folosesc in conditii meteo favorabile ..... X-(
in aceeasi situatie sunt si eu . am 1 ha teren arabil pe care se afla un stalp de inalta tensiune care ocupa aprox. 30 m patrati din totalul de 10 000 m. in afara de aceasta problema ar mai fi faptul ca la jumatatea distantei dintre stalpul care se afla pe terenul meu si celalalt stalp relieful sa fie mai ridicat reducindu-se distanta de siguranta dintre cablurile(ATENTIE) DE INALTA TENSIUNE si terenul agricol devenind periculoasa(si neplacuta) deplasarea la pas vara prin culturile repective efectiv se simte exact ca atunci cind te dezbraci de ceva supraelastic si atingi ceva metalic(o descarcare electrica ca o ciupitura prezenta la fiecare atingere cu plantele). Am facut o sesizare catre propietarul stalpului care mi-a raspuns printr-o serie de articole si legi ca nu este obligat la nici o despagubire(decat in cazul unor lucrari efecuate in timpul sezonului agricol mai exact atunci cind mi se distruge recolta datorita lucrarilor la linia electrica) fiind protejat de lege. Ce sa va mai spun ? ca nu-mi pot planta o livada ? ca nu-mi pot pune nici macar o baraca ? ca orice fac pe acel teren este conditionat de inaltime ??? #-o :-/ :help:
o persoana fizica autorizata care-si desfasoara activitatea intr-o camera a apartamentului in care si locuieste mai este nevoita sa-si monteze sistem de alarma? Pun aceasta intebare deoarece la un control efectuat in urma cu 2 ani mi sa spus ca nu este neaparat nevoie de un sistem de alarma deoarece se si locuieste in acel apartament adica in camera alaturata iar in acest moment punind-u-mi-se in vedere montarea unui sistem.