avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Activitate stancu georgeta

Activitate stancu georgeta

Va multumesc din suflet , doamna avocat!
Buna seara!
Cu deosebit respect, solicit urgent un raspuns la urmatoarea problema:
1.Sunt insarcinata si in urmatoarele zile urmeaza sa aduc pe lume un copil;
2.Din 1 septembrie 2010 am fost angajata a doua societati comerciale cu 2 ore pe zi la fiecare societate;una dintre firme si-a incetat activitatea la data de 1 iunie 2011, eu ramanand pana in prezent angajata doar a unei singure firme cu 2 ore pe zi.
3.In prezent sunt in concediu prenatal din data de 9 septembrie 2011
4.Beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?Daca da, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez,intrucat am inteles ca am dreptul la 42 de zile de concediu postnatal ?
5.In cele 42 de zile de concediu postnatal trebuie sa fac cerere pentru indemnizatie sau dupa scurgerea acestei perioade?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția divort cu minor
Multumesc doamnei avocat!Cu deosebit respect!
Răspuns la discuția divort cu minor
Multumesc pentru raspuns!
O cunostinta mi-a spus ca s-a modificat codul familiei si se poate si daca ai copil minor sa divortezi prin acordul partilor.Dar nu stia daca a intrat inca in vigoare modificarea sau va intra de la 1 ianuarie2011.
Discuție divort cu minor
Buna ziua!
Am un copil minor iar sotul are o amanta de vreun an de zile.Am incercat sa rezolvam problema , dar el nu poate renunta la ea si am decis sa divortam.El este de acord sa-mi lase mie copilul, sa-mi lase bunurile, sa-mi lase sa port si numele lui de familie, dar vrea sa plece din tara si nu stiu cum sa fac.Intrebari:
1. Este posibil sa divortam prin acordul sotilor , chiar daca avem un copil minor?
2.Este posibil sa facem partajul prin acordul sotilor, fara ca el sa nu primeasca numic?Precizez ca avem doua imobile dar si datorii in banci de 100.000 de euro.Eu as vrea sa vand un imobil si sa dau banii la banca.
3.Daca el pleaca din tara in cateva zile, eu cum sa mai procedez cu acest acord?Sa fac cererea maine, poimaine si s-o depun impreuna cu el?
4.Cum sa fac partajul-impreuna cu cererea de divort sau dupa divort?Cum e mai ieftin ca sunt falita.
Va rog respectuos sa-mi dati un sfat ,pentru ca sunt disperata.El pleaca si ma lasa si cu banca , si cu copil si nu stiu cum sa mai fac.
Va multumesc anticipat!

Răspuns la discuția continut tranzactie
Va multumesc mult , pentru ajutorul dat!
Buna seara!
Am si eu o intrebare la care , va rog respectuos ,sa-mi dati un raspuns:
Dinca Ion si Dinca Marin suntem frati.Am mostenit terenuri atat de la tatal nostru cat si de la bunicul nostru( de la bunic mostenim alaturi de un var primar).
Terenurile ni le-am impartit in fapt din anul 1991.
Aceste terenuri sunt prevazute in 2 Titluri de proprietate:
1.T.P. in care noi ,Dinca Ion si Dinca Marin suntem mostenitorii tatalui nostru Dinca Gheorghe;In anul 2007 am iesit din indiviziunea succesorala cu privire la aceste terenuri prevazute in T.P. de pe urma tatalui nostru.A fost incheiata o tranzactie ,iar fratele meu Dinca Ion a luat mai mult teren intrucat cele mai multe din suprafetele pe care le-a avut in posesie
se aflau pe acest T.P.
2.T.P. in care noi , fratii Dinca mostenim pe bunicul nostru alaturi de un var primar Barbu Aurel.
In acest moment, ne aflam in plin proces de partaj si dorim sa facem o tranzactie prin care varul nostru sa ia singur jumatate din suprafata prevazuta in acest T.P. iar noi, pe cealalta jumatate s-o luam impreuna.
Eu , Dinca Marin voi lua o suprafata mai mare decat Dinca Ion intrucat asa am posedat din 1991, asa cum si el a luat o suprafata mai mare din terenurile prevazute in celalalt T.P. de pe urma tatalui.Noi suntem de acord cu aceasta impartire, dar varul nostru Barbu Aurel spune ca nu e legala o asemenea impartire amiabila,intrucat trebuie sa impartim noi fratii in mod egal si pe urma , dupa tranzactie sa-mi dea mie Dinca Ion terenul pe care il posed.
Eu cred ca vor sa ma pacaleasca si pe urma sa nu-mi mai dea nimic.
Am vorbit si eu cu o domnisoara avocat si mi-a spus ca impartirea terenului o facem cum dorim noi, e invoiala noastra de care instanta ia act si ca nu e nevoie ca impartirea sa se faca in mod egal, asa cum zice Barbu Aurel(el e reclamant in proces si e reprezentat de o ruda cu studii juridice).
Va rog lamuriti-ma daca legea ne obliga sa impartim eu si fratele meu suprafata de teren in mod egal,daca noi suntem de acord sa iau eu mai mult si fratele mai putin(pentru ca si el a luat mai mult la primul titlu si eu mai putin), asfel incat dupa partajarea celor doua T.P. sa posedam suprafete egale.
Va multumesc anticipat!

Buna ziua!
Am infiintat in anul 2001 o firma al carei asociat unic sunt.Am infiintat firma in timpul casatoriei, eu fiind unicul asociat si administrator al firmei iar sotul angajatul firmei.In anul 2007 am cumparat un fost sediu de C.A.P. pe care l-am amenajat pentru discoteca o parte si pentru locuit alta parte.Pentru a cumpara acest sediu am facut imprumut la banca pe 25 de ani si am girat cu apartamentul (bun comun) din Bucuresti.
Precizez ca eu am cuparat acest sediu de C.A.P. pe firma-deci este al firmei-,si platesc enorm si la impozit si la lumina, desi nu tot acest spatiu e aferent afacerii.Asa cum am spus exista teren acolo pe care imi cultiv legume, exista camere de locuit pentru care nu ar trebui sa platesc impozit si pret mare la curent.
Intrebari:
1. Cum pot eu sa trec acest spatiu de la persoana juridica la persoana fizica,astfel incat sa nu ma coste mult ( ca sunt aproape de faliment -am riscat si casa care nici nu mai valoreaza cat am de dat la banca , si nici afacerea nu merge prea bine, am datorii)?
2.Poate S.R.L.-ul administrat de mine sa vanda sau sa doneze mie -persoana fizica acest sediu? Daca da, pot eu sa inchiriez ca persoana fizica (comodat) S.R.L.-ului administrat de mine , acest spatiu-fostul sediu de C.A.P.?
Invatati-ma va rog cum sa transfer legal si ieftin acest sediu din patrimoniul S.r.L.-ului in patrimoniul meu persoana fizica, si daca este posibil?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Este posibil ca eu impreuna cu sotul sau singura sa donez un apartament fiicei noastre in varsta de 6 ani?
Situatia este urmatoarea:sotul meu are amanta si doreste sa divortam.Eu nu doresc sa mai facem partajul (costuri) ,ci doresc sa dam fiicei noastre apartamentul dobandit in timpul casatoriei-donatie innainte de divort.
Care sunt consecintele unei asemenea donatii?Mai pot eu locui cu fiica mea in respectiva casa? Cine administreaza acest bun , in conditiile in care ea este minora?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Instanta a suspendat un dosar (1) pana la solutionarea altui dosar (2) de a carui rezolvare depinde solutia dosarului (1) suspendat.Al doilea dosar s-a solutionat, hotararea ramanand definitiva si irevocabila prin nerecurare.
Intrebarile meele sunt urmatoarele:
1.Trebuie sa fac eu cerere de redeschidere a dosarului suspendat sau il redeschide instanta din oficiu?
2.Daca trebuie sa fac eu cererea, ce taxa de timbru se plateste sau nu se plateste taxa de timbru?
3.Imi este necesara pentru redeschiderea dosarului suspendat, hotararea data in dosarul al doilea cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila?
Va multumesc anticipat!